PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=743745}

Odpowiednik

Counterpart
2017 - 2019
7,4 5,9 tys. ocen
7,4 10 1 5925
7,0 2 krytyków
Odpowiednik
powrót do forum serialu Odpowiednik

Skasowany

ocenił(a) serial na 9

No i dupa. Serial idzie do pieca.

Chyba za bardzo przedobrzyli z tą zawiłością fabuły.

ocenił(a) serial na 8
Ksiadz_Pistolet

Przede wszystkim od początku serial miał zamówione dwa sezony, więc na razie jest jak miało być od początku. Myślę, że zawiłość fabuły ma tu mniejsze znaczenie, bo np w takim Dark czy Westworld powiedziałbym, że fabuła jest nie mniej zawiła a jednak o nich się mówi, bo Netflix i HBO potrafiły zadbać o reklamę. STARZ po prostu sobie z tym nie poradziło. Teraz serial szuka stacji, która go przejmie, więc nie można mówić jeszcze "koniec". Netflix ratował ostatnio sporo seriali, więc może i na ten się skuszą.

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 8
Ksiadz_Pistolet

Jak to skasowany? Wyszły 2 sezony i dla mnie historia w serialu się skończyła, więc i serial się kończy. I bardzo dobrze, że twórcy na siłe nie próbowali robić furtki do 3 sezonu. Od początku historia była rozpisana na 2 sezony i sztuczne przedłużanie jej byłoby bezsensem.

Ksiadz_Pistolet

możliwe ze w ostatnim odcinku będzie definitywny koniec po którym nie bedzie do czego wracać, a prequeli tym bardziej nie ma sensu robić.
Serial dobry, ale momentami mozna sie pogubić, zwłaszcza gdy od pierwszego sezonu do drugiego minęło troche czasu

onet318

Twórca zapowiedział, że druga seria zakończy się dużym cliffhangerem

ocenił(a) serial na 8
protrzo

No i jest cliffhanger, ale na szczęście taki że jakby serial nie znalazł nowego producenta, to można go uznać za zamkniętą całość.

PrzemekLipski

Wydaje się, że twórcy mieli przygotowane zakończenie cliffhangerowe (choćby Yanek), ale subtelnie je odłożyli. W zamian dostaliśmy słodkogorzkie zamknięcie wszystkich kluczowych wątków. Liczę na odnowienie serii, ale taki finał też daje spokój ducha, coś jak końcówka Breaking Bad. Warto było.

ocenił(a) serial na 8
protrzo

Też odniosłem wrażenie, że końcówka mogła być dużo większym cliffhangerem, ale jest satysfakcjonująco. Dobrze, że serial nie skończy w ten sposób (jeśli nie będzie 3 sezonu) jak np Dirk Gently.