PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=129334}

Oficer

2004 - 2005
7,6 32 tys. ocen
7,6 10 1 32253
7,3 9 krytyków
Oficer
powrót do forum serialu Oficer

A irokez Granda w ostatnim odcinku Trylogii ;) Czyli kolejne podobieństwo tych dwóch antagonistów... A ja dopiero przed chwilą to zauważyłem.

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

no fakt kruchy ma postawione włosy na kukuruku ale nie szukałbym w tym wielkiego podobieństwa...

ocenił(a) serial na 10
maszerujalbogin

A ja bym się nie zdziwił, gdyby to był celowy zabieg. Możliwości twórców w materii symbolicznej są niczym nieograniczone :) Dwóch buntowników po przeciwnych stronach barykady. Kruszon rozpoczynający infiltrację grup przestępczych, Grand w TO praktycznie odgrywający tę samą rolę... Dla mnie takie porównania są zawsze ciekawsze. W tym serialu wnikanie w najdrobniejsze szczególy nie jest bezpodstawne :) W pitbulach i innych glinach jedynym symbolem (chyba cierpienia) jest wóda i fajki (dwa symbole, brawo) - ale to już jest inna liga...

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Ależ się szczegółów czepiasz:D
To do symbolu można nawet podciągać to że Aldona w ostatniej scenie ''Oficerów'', tej nad jeziorem gdzie przychodzi Kruszon ma ten sam płaszcz który miała na ich pierwszej randce w odcinku 1 ''Oficera''

ocenił(a) serial na 9
Michael_1610

Z całym szacunkiem - ale od Pitbulla z daleka proszę :)

ocenił(a) serial na 10
Aritcz

Irokez symbolem..;d..teraz to przegiecie:p...moze to ze Grand i Kruszon są grubsi w Trzecim Oficerze to tez symbol?...Prosze bez obrazania Pitbulla i Gliny...( :

ocenił(a) serial na 10
baqq_1990

To oczywiste, że ich waga nie jest przypadkowa. Jest to nawiązanie do kraju hamburgerami i colą płynącego :)

ocenił(a) serial na 9
Michael_1610

Michael, a mnie się wydaję, że scenariusz w 2 i 3 sezonie Oficera jest raczej niespójny, a nie że są tutaj jakieś symbole czy coś... :)