PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=129334}

Oficer

2004 - 2005
7,6 32 tys. ocen
7,6 10 1 32285
7,3 9 krytyków
Oficer
powrót do forum serialu Oficer

Lepiej by było gdyby Małaszyński do roli Granda przygotowywał sie tak samo jak do roli Ważki w Twarzą w Twarz. Chodzi mi o przygotowanie fizyczne. Paweł szykując sie do gry Ważki spędzał sporo czasu na siłowni. Dałoby to lepszy efekt a Grand wyglądałby o wiele "grozńiej".

ocenił(a) serial na 10
lexus123

Być może, ale zobacz sobie zdjęcia żołnierzy Legii Cudzoziemskiej sprzed kilku lat. Na "Pudzianów" to oni nie wyglądają...

Podobno przed Trzecim Oficerem też sporo przypakował - chyba był gdzieś nawet artykuł na ten temat.

Moim zdaniem wygląda wystarczająco "groźnie". Aparycja dresa, cwaniackie uśmieszki i ten zaje.isty sposób bycia dający do zrozumienia, że faktycznie jest nietykalny. W Oficerach wyszło to jeszcze lepiej...

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

W "Oficerach" jest Grand bardzie męski. Ten czerwony "kubraczek" więżnia, samcze usposobienie wyszło dopiero w więzieniu. Ale od początku Grant jest w tym serialu kimś bardzie niż zwykłym "Bandytą". Potrafi mieć ludzką twarz i jest inteligenty, nie bucowaty, jak Juby. Ale Jubego będę dobrze pamiętał. Zapada mi bardzie w pamięć z kilku odcinków niż Doenitz czy Mond z całej drugiej serii... Juby i jego mamusia, te jego uśmieszki, fochy buahahahahahahha. Świetny serial. Obejrzałem w miesiąc na dvd obie serie i czekam (nie tylko ja) na trzecią.

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Jest taka teoria, która mówi, że struktury mafijne w głównej mierze utrzymują się bazując na ogromnym poziomie hipokryzji członków organizacji. Podobno włoscy imigranci zbudowali cały ten system w USA wierząc w to, że są tylko żołnierzami i porównując się do starożytnych Rzymian. Wszystkie ich działania usprawiedliwiane były lojalnością wobec "armii" i narodu - cała omerta itd. Dlatego do mafii przyjmowani byli tylko "czyści" włosi, bez żadnych dodatków innej narodowości.

Dlatego włoska mafia funkcjonuje do dziś, a walka z terroryzmem (praktycznie ten sam mechanizm) jest tak trudna.

Grand pokazał to wszystko genialnie - tą dwulicowość, poczucie obowiązku wobec całej struktury i żadnych barier mentalnych czy wyrzutów sumienia. Oczywiście sytuacja w Oficerach zmienia się w związku ze śmiercią siostry...