Ależ jestem zszokowana odcinkiem 11! Ale teraz już wiadomo, że: Grand nie będzie stawiał zbyt wielkich oporów we współpracy z policją (jeżeli w ogóle coś takiego będzie), bo zginęła jego siostra, więc już mu tak nie zależy (jego życie straciło sens - swoją drogą, jak to poetycko brzmi!), Kruszon zrospaczony śmiercią Malwiny, będzie topił smutki w butelce wódki (:D:D:D), być może Ryś i Aldona się rozstaną (nie za bardzo im się małrzeństwo udało) i nadkomiarz Ginko będzie z Kruszonem? Reszta bandy Granda zostanie "sypnięta" przez szefa (ewentualnie uda im się nawiać). Hmmm... Co jeszcze może się wydarzyć? I ciekawą wydaje mi się być postać grana przez Macieja Kozłowskiego, bo już dwa razy przewijał się przez serial i myślę, że on nie jest tu obojętną osobą. Ten facet coś ukrywa i jest ot coś przyłomowego!
W chwili obecnej, na oficjalnej stronie OFICERA jest czat z Grandem, ale nie chce mi się owa strona włączyć:/ ! Jak był czat z Borysem Szycem to pod koniec było moje pytanie :) Ależ się cieszę, bo to tak jakby Borys odpowiedzieł mi bezośrednio! Miłe uczucie :D
Paweł Małaszyński wyjawil podczas czatu co robi Jaroszy w OFICERZE: otwiera przetwornie z Grandem :] niezłe, niezłe:) Ja rowniez uważam, że Maciej Kozłowski ma w tym serialu bardzo ważną rolę. Może chodzi o te przekręty "na gorze", może ma cos wspólnego z wicepremierem (Jan Frycz).
Kurcze wciągnąl mnie ten serial:) Troche szkoda,że Małaszyński nie dostaje ostatnio ciekawych ról, bo jako Grand jest świetny.
czwartek, 16.06.2005
20.30 OFICER (12)
GRA POZORÓW
Serial sensacyjny, 55 min, 13 odc., Polska 2004
Reżyseria: Maciej Dejczer
Scenariusz: Wojciech Tomczyk
Zdjęcia: Arkadiusz Tomiak
Muzyka: Michał Lorenc
Występują: Borys Szyc, Magdalena Różczka, Paweł Małaszyński,
Krzysztof Globisz, Jan Frycz, Andrzej Chyra i inni
Aldona i Ryś przeznaczają pieniądze otrzymane od Topora na
odszkodowania dla rodzin zamordowanych policjantów oraz na leczenie
sparaliżowanego Juniora.
Po akcji w banku i dramatycznych przejściach Kruszon przebywa
na obserwacji w szpitalu psychiatrycznym. Obwinia się o śmierć
Malwiny. Komisja lekarska wyklucza go z szeregów policji. Usunięty
zostaje także Generał, przełożony Specjalnej Grupy Pościgowej. Na
pożegnanie Generał radzi Kruszonowi, by wyjechał za granicę, gdyż
może się znaleźć w wielkich tarapatach.
Kruszon odwiedza przebywającego w areszcie Granda. Chce się
dowiedzieć, kto był jego mocodawcą, obiecując za pomoc status świadka
koronnego. Ale Grand wyśmiewa go i grozi mu śmiercią.
Aldona rodzi córeczkę. Ryś z Kruszonem i Kondeją opijają to w
pubie. Ryś mówi Kruszonowi, że akcja w banku wymknęła się policji
spod kontroli i że transfer wielkich pieniędzy został jednak dokonany.
Przekazuje koledze dyskietkę z informacjami mogącymi wyjaśnić wiele
wątpliwości w tej sprawie. Nie wie, że rozmawiają po raz ostatni.