PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=129334}

Oficer

2004 - 2005
7,6 32 tys. ocen
7,6 10 1 32285
7,3 9 krytyków
Oficer
powrót do forum serialu Oficer

Dlaczego Juby skasował zakupy w markecie z karty kredytowej Matejewskiego? Czy to była gra wywiadu?

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Czekam na wyjaśnienie tego i innych kwestii w Trzecim oficerze.

Jeśli tego nie wyjaśnią, to rozumiem, że to robota pana Pieczura, który dopiero na ławce powiedział Mondowi, że "Matejewski już od dawna nie jest z nami". A to ostatecznie stawia Granda znacznie wyżej niż w roli waleta... Pamiętajmy, że Pieczur był z Grandem we Francji i prawdopodobnie jeszcze w Moskwie (wypowiedź Malwiny)...

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Malwina mówiła o Moskwie... A swoją drogą ten "as atutowy" maskował się świetnie. dziadek z gromadką wnuków. Od początku wszystkim sterował...?
ciekawe... On zaszantażował Granda i od tego wszystko się zaczęło...( wypowiedź Aldony w więzieniu w rozmowie z Grandem...)

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Ciekawe czy Pieczur pojawi się w "Trzecim oficerze" jako postać znacząca... Chyba wątek międzynarodowy poszerzy informacje o Panu "Atutowym"...

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Miałem taką nadzieję, ale nie znalazłem Pszoniaka w obsadzie na filmpolski.pl

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

"Myślisz, że jesteś agentem wywiadu?" (Aldona do Granda)

Jeśli Mond nie wiedział o Matejewskim, to Grand jest zdecydowanie wyżej w tym całym układzie. A Moskwa już totalnie otwiera nowe możliwości...

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Przede wszystkim chciałbym się jednak dowiedzieć czy Rita faktycznie pracuje dla wywiadu francuskiego i czy to co powiedziała Kruszonowi było prawdą? A to by oznaczało, że Grand zdobył najważniejsze kontakty jeszcze przed pojawieniem się Rity...

Michael_1610

Rita nie pracuje dla wywiadu francuskiego. To żona Granta, a pojawienie się jej,było kolejnym "egzaminem" dla Kruszona, przygotowanym i zaaranżowanym oczywiście przez Granta:)

ocenił(a) serial na 10
paula_czekoladka

W Oficerze takie rozwiązanie jest jedynym rozsądnym. W Oficerach trochę się to komplikuje - zwłaszcza w związku z ostatnimi odcinkami...

Michael_1610

w odcinku 12 Oficerów Topor mowi do Kruszona ze na terapii poznal kobiete i planuja wspolna przyszlosc, moim zdaniem tu chodzi o Rite, ktora na 100% mysle ze jest powiazana albo z wywiadem francuskim/rosyjskim/usa, albo z organizacja przestepcza.

ocenił(a) serial na 10
Danonek

Dlatego właśnie kombinuję, że to co powiedziała Kruszonowi mogło być prawdą i już wtedy działała z pełną premedytacją w celu zwalczenia Granda.

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Trzeci oficer nie bedzie główną postacią, ale podejrzewam że serial nie bez powodu tak się nazywa. Może więc namiesza ta postać nieco i zmieni bieg wydarzeń:0 Osobiście mam mieszane uczucia do do Bartka Topy w tej roli. Mam go przed oczami jako zamiatającego grzywa "Chłoptasia" z telenowelki poslskiej i jako Pana Młodego w powalającym na kolana "Weselu". Przyda się postać wesoła, weselsza w ekipie CBŚ-u:0 Choć Jarząbek też trzyma fason:) Jarząbek rozkręca atmosferę napięć w jednostce swoimi teoriami z kosmosu:)

Michael_1610

Osoba Rity zapewne będzie jednym z wątków trzeciego sezonu. Jednak jakoś nie wyorażam sobie jej jako agentki. Według Matejewskiego Rita miała udział przy tym 'samobójstwie' Ratyńskiego. W drugiej serii za to wydała Granda Toporowi. Powiedzcie mi jaki interes miała 'agentka' Rita w oddaniu swojego potencjalnego celu w ręce Topora? Gdyby Rita od początku chciała go zlikwidować to mogła to zrobić wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
M_a_r_q

Dostała za to jakiś milion euro, teoretycznie bez znamion przestępstwa - powiedziała Toporowi gdzie jest Grand, skasowała pieniądze i odjechała.

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Dokładnie, "prywatyzacja banku" miała jej dać dużo kasy, ale wiadomo jak to się skończyło. Rita lubi pieniądze, więc każdy powód, żeby zarobic jest dobry. Są jeszcze przynajmniej 2 inne powody dla których to zrobiła:

1) Grand był poszukiwany prze Topora i marsylską mafię, która na pewno ma spore wpływy. Dodatkowo powieniem za nim zostać wystawiony międzynarodowy list gończy.

2) Zdrada Granda w więzieniu- być może to właśnie spowodowało, że Rita go wydała.

Dirty

Możliwe że Rite zwerbowal Matejewski po nieudanej akcji w banku, obiecal jej ze "odpuszcza jej grzechy" i dostanie jakas tam kaske :) wiedziala ze predzej czy pozniej Grand wyjdzie z wiezienia a jej nie bylo to na reke, bo scigalo go wiele osob, tak wiec zaprzyjaznia sie z Toporem odcinek 12 (ta tajemnicza kobieta ) wyrzuca przez okno Ratyńskiego (13odcinek) na rozkaz Matejewskiego. No i w Oficerach wydaje Granda Toporowi i zgarnia niemala sumke :) wczesniej raczej agenta bynajmniej Polska nie byla moim zdaniem ;)

ocenił(a) serial na 10
Danonek

eee... Grand do Alicji: "Młoda wiesz jaki mam wyrok ?" Chyba wszystko jasne ? Rita nie pracowała dla Matejewskiego, przecież w ostatnim odcinku "Oficera" Matejewski pytał Kruszona, gdzie może znaleźć Ritę. Z tym przebaczeniem też nie bardzo- Riita pojawiła się w Polsce dopiero przed akcją w banku.

Dirty

była tam wczesniej (test lojalnosci Kruszona), jak powiedział Grand Rita pojechała do Paryża zebrac ekipe na skok.

ocenił(a) serial na 10
Danonek

Racja, zapomniałem o tym. Tylko, że to było po napadzie na restaurację Topora.