Squid Game
powrót do forum 1 sezonu

swietny

ocenił(a) serial na 8

Nie jestem fanem takich produkcji, ale to jednak było coś mega. Wrażliwi - jak ja - też mogą to obejrzeć. W którymś odcinku a dokładniej w dwóch zamknąłem oczy kiedy doktorek pobierał narządy no i w ostatniej grze kiedy uczestnicy spadali z mostu. Reszta nie była zła.
Serial ogólnie jest przewidywalny. Wiedziałem kto wygra, kto zostanie w finale, kto przeżyje i umrze. Chociaż nie spodziewałem się, że to dziadzio stoi za wszystkim.
W jednym odcinku się nawet prawie poryczałem: kiedy umarł pakistańczyk, ta nowo poznana koleżanka Kang i smierć jej samej. Co do tych dwóch to bardzo mi się podobało jak reżyser przedstawił kobiety jako słabe ogniwo, gdzie faceci też tak je traktowali, ale podczas gry z kulkami to one okazały się silne. I decyzja tej młodej dziewczyny (imienia nie pamiętam) też bardzo wzruszająca. Pieniądze nie dadzą szczęścia jeśli nie ma się celu w życiu, chociaż niektórzy niestety tego nie zrozumieli.
Śmierć policjanta mnie tak nie rozczarowała jak fakt, że liderem okazał się jego brat. To było zbyt przekoloryzowane.
Liczę na drugi sezon i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepszy niż pierwszy. I mocno liczę na to, że nie zrobią z głównego bohatera Batmana.

ocenił(a) serial na 8
Damiann17

Aha zapomniałem. Te VIP-y, które przyszły w ostatniej grze to już była przesada. Wyszła totalna dziecinada i głupota.

ocenił(a) serial na 10
Damiann17

Mam nadzieję że policjant jakimś cudem przeżyje. Albo że ktoś odnajdzie jego ciało i telefon z danymi.

ocenił(a) serial na 8
tulpa

Jakby policjant przezyl to troche by naciagane to bylo w sumie, bo przeciez oni wszyscy sa na jakims odludziu. Ale telefon mozna by bylo znalezc... chociaz czy po takim czasie by dzialal?