pamietamy że smoker ma miecz że jak dotknie użytkownika to jest osłabiony. pytanie więc jak dragon mógł go chwycić? kolejna tajemnica?
tan miecz sprawiał że smoker mógł walczyć z osobami posiadającymi logie. po za tym chyba tylko końcówka była z morskiego kamienia...
luffy nie ma logi albo? tylko paramecia? nie pamiętam czy tylko końcówka czy cały. wiesz dawno oglądałem ten odcinek. dopiero mi takie coś mi przyszło na myśl po obejrzeniu najnowszego odcinka. smoker dotknął luffiego krótko a ten słaby na chwile był.
Wiesz morski kamień działa ogólnie na diabelskie owoce dlatego też osłabił Luffiego. Luffy ma owoc paramecia. W mojej wypowiedzi o Logii miałem na myśli że jeśli nie ma się rozwiniętych haków to bez morskiego kamienia nawet nie dotkniesz logi. Miecz Smokera tylko na samej końcówce jest z morskiego kamienia. Gdyby był cały to Dymek sam nie mógł by go używać.
Ale jeszcze nie zostało powiedziane że Dragon jest użytkownikiem owocu. Można się domyślać, że wtedy na wyspie Początku i Końca zmienił pogodę na sztorm. A Law na wyspie dziewic powiedział że znowu "D" manipulował pogodą, dzięki temu uciekli. Nie powiedział Dragon, tylko D :]
A Smoker używa tonfy a nie miecza :]
może starożytnej wojny używa. "D. wywoła burze" ja myślałem że burza to przenośnia. no nic jutro nowy rozdział