czy oda wymyśli coś ciekawego czy pójdzie na łatwizne i żadnej ciekawej histori z nią nie będzie
na pewno będzie, tylko podejrzewam, że jeszcze nic długo się na ten temat nie dowiemy, autor tego typu informacje dawkuje bardzo oszczędnie ;p
Zapewne o tym będzie mowa przy spotkaniu Luffiego z Dragonem. Pytanie tylko jak długo będzie nam dane na to czekać .
ja spekuluje, że będzie ona miała związek z tym, że Dragon podjął walkę ze światowym rządem. Może została przez nich zabita lub jest częścią tego rządu...;D
teraz tak czytam nowy rozdzial (sage) i mysle ze dragon moze sie pojawi na tej wyspie co aktualnie jest luffy. biorac pod uwage obecnosc pewnych ludzie wysokiej rangi ze swiatowego rzadu
nie ma takiej opcji, Oda zbyt lubi rozwlekać OP, którego poziom spada coraz bardziej...
co do matki L, prawdopodobnie będzie jak z Garpem, czyli reakcja L w stylu To ja mama matkę ?
poziom spada coraz bardziej? czy napewno czytamy te samą mange? do tej pory zawsze słyszałem co innego na temat op ale wiadomo każdy ma swój gust. no ja wiem że oda lubi rozwlekać wątki ale pod koniec jest zawsze dobrze, też myślałem że przy rozdzieleniu załogi się pochlastam ale warto było cierpliwie czekać (wojna, impel down itd). lepiej że oda robi to powoli niż jakby miał robić to na siłe tak jak twórcy naruto czy bleach. ogólnie to już fani zgadli czym jest one piece, znaleźli schemat o co w tym biega. sam oda też powiedział że zakończenie ma już w głowie
jeszcze wracając do rozwlekanai to może nam się to tak wydaje ponieważ musimy czekać na nowe rozdziały tydzień albo dwa. gdy załoga się rozdzieliła to zrobiłem se rok przerwy i dopiero potem wróciłem do op
p.s. bo co innego przeczytać 20 rozdziałów mangi lub obejrzeć 20 odcinkw pod rząd a co innego raz na tydzień przez pół roku. wtedy się duży, ale jak już mówiłem każdy ma swoje zdanie i moim zdaniem lepiej że oda robi to na spokojnie niż miałby robić to na kolanie jak twórcy naruto
raz spada, raz sie wznosi....ale ogolnie manga troche sie pogarsza....zbyt autor to rozwleka i daje nam nic pasjonujacego wielce niz moglby
teraz nie tylko chodzi o pokonanie kaidou w mandze ale też powrócili do "D." oraz tego co stało się 900 lat temu podczas pustego wieku. pochodzenie doflamingo itd. moze nam się wydaje że się rozwleka bo rozdział na tydzień lub dwa. co innego czekać co inneg pod rząd przeczytać. moim zdaniem lepiej że oda powoli, krok po kroku się za to bierze niż jakby miał zrobić jak twórcy naruto, bleach lub fairy tail
tak ale brakuje mi zajebistych walk i klimatu który był wczesniej..nawet w anime go brakuje choc czasami jest
choc z drugiej strony czesto OP czyta mi sie zajebisciej niz reszte mang z uwagi na swiat, bohaterów i klimat oraz kreske.....nie wiem ale ta manga ma to coś co wciąga lepiej niż odkurzacz wysokiej klasy
Są już spekulacje ,że Oda umieścił ją w mandze. http://www.onepiecesecretcabinet.com/luffys-mom-and-sabo-shown.html
Nie co do Sabo to juz wiemy że na pewno tak nie wygląda ;) Ale co do matki Luffiego to jeszcze nie wiadomo.