kilka świetnych postaci kilka irytujących. Raczej typowy shounen 14-18.
no humor stoi na wyższym poziomie niż w innych shounenach, walki są bezkonkurencyjne, w żadnej innej mandze nie ma tak dobrze zarysowanych postaci, o tak odmiennych charakterach, dlatego sądze ze to cos wiecej niz przecietny shounen ;)
Cóż jeśli chodzi o humor to ok zgadzam się jednak co do walk to uważam że w Bleach'u są lepsze:)Po prostu lepsza kreska oraz animacja jednak zarys postaci jak najbardziej na poziomie choć jest kilka ewidentnych kopi.
sugerujesz ze twórcy anime op kopiują od bleacha? mi się zdaję że wszystkie shouneny kopiuja z op
Nic nie sugeruje gdzie niby napisałem coś co można wziąć za sugerowanie że One piece kopiuje Bleach'a.Zważ na to że Naruto/One piece kopiują dragon ball'a,a Bleach ma najwięcej oryginalności z całej trójki dla mnie Bleach=One piece.
animacja i kreska w OP ostatnio ssie po całości, ale i tak jest lepiej niż 150 odcinków temu. co do bleacha - o animacji obecnej się nie wypowiem - choć słyszałam dobre rzeczy - bo porzuciłam toto w okolicach 60 odcinka, bo właśnie to mi się ciągnęło.
za to pod względem uniwersum i rozwoju fabularnego - OP MISZCZ.
uniwersum jest słabe i szybko niszczone, a humor? Czasem śmieszy, ale na ogół polega na darciu ryja i suszenia ciągle zębów.
One piece strasznie się ciagnie, arce trwają wieki i konca czasem nie widac. Słabo sie tez rozwijaja.
wcale nie jest słabe, fabuła jest dopracowana, postacie pojawiają się z wyprzedzeniem, a nie wyskakują znienacka, bo nagle się tak uwidzi autorowi.
Fabuła dopracowana? Trochę, ale i tak będę to oglądał, ale musiałem sobie zrobić przerwę po maratonie ponad 400 odcinków, na szczęście fillery pomijałem i przewijałem wiele epów. To była męczarnia trochę, ale uff.
ja z one piece jestem na bierzaco i lubie te serie, rzecz gustu, z czym sie zgodze to ze one piece i naruto na DB sie wzoruja, sami tworcy powiedzieli ze w wywiadzie ze na DB sie wzoruja ;) mam nadzieje ze powstanie 540 kolejnych odcinkow ze bedzie ich przynajmniej w sumie ponad 1000 bo w one piece jest wiele tajemnic: shanks i jego zaloga, tajemnica pustego wieku, zaloga teacha, moce itd od gorosei itd chcialbym rowniez zobaczyc w jaki sposob trenowala zaloga luffiego podczas dwoch lat np w jaki sposob zorro stracil oko ;) naruto przestalem ogladac po tym jak akatsuki zaatakowalo wioske a bleacha tez jakos po 60odcinku, pozdro