PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771634}

Opowieść podręcznej

The Handmaid's Tale
2017 - 2025
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 79841
7,6 27 krytyków
Opowieść podręcznej
powrót do forum serialu Opowieść podręcznej

Po dobrym pierwszym sezonie zobaczyłam taki sobie drugi i odpadłam w połowie okropnego trzeciego.

Po przerwie z braku laku odpaliłam od czwartego nie wiadomo na co licząc i szczerze mówiąc przebrnęłam tylko dlatego, że oglądałam w trakcie pracy na drugim monitorze.

Ten serial już dawno powinien zlecieć z oceną i o pikując w dół, te ciągłe zbliżenia na twarz aktorki mam wrażenie, że wypełniają film dodając im minut, żeby wypełnić wszechobecne luki, kiedy nic się nie dzieje. Poza tym jakieś meeeega długie spacery, gapienie się w przestrzec albo 6-minutowa kąpiel pod prysznicem. Coś okropnego.

ocenił(a) serial na 7
villemo75

A jednak Pani do niego wraca. Masochizm czy co? :)

Sentence

Napisałam, że z braku laku i w nadziei, że coś się zmieniło, wystarczy umieć czytać i nie trzeba zadawać niepotrzebnych pytań.

ocenił(a) serial na 9
villemo75

Czyli to nie jest serial dla Ciebie. Po co się męczyć? lepiej włączyć "Na dobre i na złe" i z głowy.

dark000

Że co XD? Skąd taka analogia bez krzty logicznego umotywowania? Akurat trafiłeś kulą w płot, bo u mnie telewizor jest wykorzystywany tylko do streamerów i ewentualnie na potrzeby sezonu siatkówki.

Generalnie argument w stylu "to nie oglądaj" ma swoją genezę w głębokiej piaskownicy i świadczy tylko o braku akceptacji co do faktu, że inni mają prawo do własnej oceny.

ocenił(a) serial na 9
villemo75

Nadal nie rozumiem po co to oglądasz skoro Ci się nie podoba? jak mi się film lub serial nie podoba to wyłączam i szukam czegoś co mi podejdzie. Skoro lubisz na siłę oglądać coś co Cię nudzi i nie czujesz, że tracisz czas to spoko.

dark000

Wiesz, jestem pragmatyczna i uważam, że by ocenić dany sezon serialu trzeba go najpierw obejrzeć. Przeczytałam kilka recenzji, że 4-ty sezon wrócił klimatem do pierwszego wiec postanowiłam sprawdzić, to chyba nie takie trudne do zrozumienia?