7,7 105 tys. ocen
7,7 10 1 104912
6,9 17 krytyków
Orange Is the New Black
powrót do forum serialu Orange Is the New Black

Czy tylko ja mam okropny problem z oglądaniem dalszych perypetii w więzieniu dla kobiet? jestem po 3 odcinkach i o ile wcześniejsze 2 sezony weszły gładko i całkiem przyjemnie tak ten trzeci jakoś mnie nie potrafi wciągnać :/

ocenił(a) serial na 8
lubie_placki

A mnie wciągnął i bardzo mi się podoba. Wielu uważa sezon 3 za najsłabszy, moim zdaniem jest po prostu inny. Może odrobinę słabszy od pierwszego.

ocenił(a) serial na 7
lubie_placki

Ja po trzecim sezonie podwyższyłam ocenę serialu :) Pomijając irytującą Alex i całkowicie nieprzekonującą jako "gangsta" Piper - reszta postaci jest poprowadzona świetnie, serial po trzech seriach nie traci śmieszno- gorzkiego klimatu :)

lubie_placki

SPOILER
podobały mi się wątki wszystkich mniej istotnych bohaterów, uzdrawiająca norma, sophia i jej problemy z synem i ta z kuchni i jej problemy z synem, wątek z perfekcyjną panią domu, ale wkurzało mnie to jak przerabiali te więzienie na korporację i to że benet po prostu zniknął. No i za dużo już tych miłostek osadzona-policjant.. Healy podkochujący się w red i ta ćpunka-chrześcijanka-kierowca busa, ktora też miała coś na rzeczy z policjantem. Alex mega wkurzająca za to piper jakoś mniej.