PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=666215}
7,7 104 tys. ocen
7,7 10 1 104261
7,0 21 krytyków
Orange Is the New Black
powrót do forum serialu Orange Is the New Black

Jestem uraczona

ocenił(a) serial na 6

czyżby Netflix był gwarancją marki? :) Psychologia postaci świetna, parę dobrych cytatów. Niekoniecznie jest to hit na miarę HoC, ale wysoce solidna produkcja.

jocisko

wydaje mi sie, ze zrodlem sukcesu Netflixa jest fakt, ze zarzad nie boi sie ryzykowac i daje scenarzystom/rezyserom dosc duza swobode, jesli chodzi o tworzenie seriali.

ocenił(a) serial na 6
ephelouss

Mi się wydaje, że tu chodzi o to, iż budżet jest solidny, nie oszczędza się na niczym, jest duże wrażenie realności. A i scenariusze pisane są też hmm nie wiem to określić "na tłusto". Jakby przemyślane, ktoś siedział nad tekstami, myślał. W innych serialach jedna czy dwie kwestie to błysk geniuszu, a reszta zdaje się dopisana, bo trzeba było coś dopisać :)

Też jeśli chodzi o OITNB to 2 sezon już nie trzyma poziomu dramatycznego tak jak poprzedni. To już bardziej komedia niż dramat. Pewnie dlatego, że pierwszy to książka, jak tu czytam. Ale mimo wszystko pewna naturalność jest w tym.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Mi się wydaje ze sezon drugi jest bardziej mroczny i dramatyczny niż pierwszy, choć w obu sezonach nie brak humoru i to jest duży atut serialu że te dwa wątki się przeplatają i oba są spójne i świetnie nakreslone ale to moje zdanie :)

ocenił(a) serial na 6
CmaBarowa139

No ja uważam, ze 1 ma większą naturalność, więcej gagów niż lekkiego humoru. Aczkolwiek oglądam :)

jocisko

drugi sezon jest na pewno duzo bardziej pokrecony niz jego poprzednik. nowa postac, vee wprowadzila duzo swiezosci i zametu w wiezieniu, dzieki czemu to wszystko sie dobrze ogladalo. mam nadzieje, ze nie zepsuja tego serialu ;d

ocenił(a) serial na 6
ephelouss

Ale byłam szczęśliwa, gdy Rosa czy jak jej tam było (oglądałam na zamknij i otwórz ) przejechała ją, bo była RUDE :D