PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51380
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Jak zdazylam juz sprawdzic ER ma mniejsza ocene od chirurgow ale pomimo tego i pomimo faktu ze jest 10lat starszy i w chirurgach wystepuja mlodsi (i ladniejsi)aktorzy glosuje na ER bo ten film jest swietny, ma fajny klimat i ogolnie uwazam ze ejst genialny i ma "to cos". Ten film to jeden z moich ulubionych:)A wam ktory sie barzdiej podoba?

ocenił(a) serial na 10
kryptonim_zajec

of course że ER :D kiedy byłam już na "głodzie" to zaczęłam oglądać "chirurgów" i nawet mi się spodobało. Jednak gdy wznowiono emisję ER zobaczyłam, że "chirurdzy" to pikuś jakich mało

pozdro :*

ocenił(a) serial na 10
kryptonim_zajec

Oczywiście, że ER !!! Tego nie da sie z niczym równać !!!
Poza tym pozwolę sobie zauważyć, że owszem, Chiryrdzy mają wyższą średnią ocene (zaledwie kilkanaście setnych) ale trzeba brać pod uwagę fakt, że ER ma - w obecnej chwili - o dokł. 1001 głosów więcej :)

ER to serial bez wątpienia genialny i żaden inny go nie przebije :) !!!

Mademoiselle

przepraszam a co maja ladniejsi aktorzy to tego?:P
zauwaz ze ER to klasyk czego nie mozna powiedziec o Chirurgach, gdyby nie ER to Chirurdzy mogli by wcale nie powstac , to od niego zaczal sie caly wielki bum na TV:) i to sa fakty , nie mowie wcale ze chirurdzy sa zli , obejrzalem prawie caly 1 sezon i naprawde mi sie spodobal , ale ER jest jedyny

kryptonim_zajec

ja oczywiscie wole ER :P i zgadzam sie ze ma w sobie to cos :D chirurdzy nie sa zli ale nie dorownuja ER

ocenił(a) serial na 9
kryptonim_zajec

Oczywiście, że ER jest lepszy :D
I to baaarzdo ;) Uwielbiam ten serial, ale strasznie się wkurzyłam, że nie emitują go już w TVN, tylko w TVN7 :/ No, ale ja nie mam TVN7 więc nie mam jak oglądać mojego ulubionego serialu :(
ER is the best !!

kryptonim_zajec

ja tez wole ER. To jest mój ulubiony filmik nad wsystkimi i jest najlepszy ze wszystkich tych "szpitalowych" filmów... ER the best;]

Mala_Mi_16

kurde tak czytam fobie forum i doszlem do jednego wniosku, gdzie podziali sie faceci?:P czy tylko ja tu ich reprezentuje?:P baby opanowaly ten przyladek serialu ER , oczywiscie zartuje ale gdzie bym sie nie obejrzal to plec piekna;]

kryptonim_zajec

jak mogloby byc inaczej -ER górą :) zaden serial go nie przebije.

ocenił(a) serial na 10
cooler_dami

Wiadomo że ER jest lepszy... od niego wszytko się zaczęło :)
PZDR

Marins

ER jest najlepszy!! Najlepsze było jak Maluczci(nie wim jak sie pisze) jadł mleko(Hateway) z płatkami w basenie (hahaha) ma ktoś torenty do Er...moje gg 1163412

klaysheep

GREY'S ANATOMY JEST O WIELE LEPSZY...........

kryptonim_zajec

oczywiście ER jest lepsze, a jak. Chirurdzy to beznadzieja, próbowałam to oglądać, ale jak dla mnie to tylko marna kopia Ostrgo dyżuru, który jest najlepszy z najlepszych :)

ocenił(a) serial na 10
kryptonim_zajec

Stanowczo ER. To jeden z niewielu seriali, w których przedstawia się pracę izby przyjęć tak, jak ona wygląda w rzeczywistości. Fakt, pewne rzeczy są trochę zbytnio symulowane, ale całość daje wrażenie ogromnej autentyczności. Poza tym obsada grająca w ER, bardziej przypada mi do gustu, może dlatego, że kreowane przez nich postaci są bardziej wyraziste i bardziej róznią się między sobą, w przeciwieństwie do tych z Chirurgów.
Poza tym, jak to pisał ktoś przedmną, ER to klasyk i gdyby nie on to musielibyśmy jeszcze długo czekać na coś porządnie zrobionego.