Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 52 tys. ocen
7,5 10 1 51511
7,6 7 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Mam małą prośbę. Czy może ktoś z Was pamięta sezon i odcinek, który kiedyś widziałem i pamiętam do dziś. Była tam taka akcja, że do szpitala trafia ksiądz, z którym dr Luka Kovač cały czas spiera się o wiarę, mówi mu, że Bogu nie zależy na ludzkim zyciu. Na końcu, kiedy ksiądz już powoli umiera, Kovač opowiada mu o tym jak w Chorwacji zginęły jego żona i córka i w jakich to było okolicznościach, robi to chyba po raz pierwszy w serialu. Opowiada mu to w ciągu nocy. Ksiądz mówi mu, że "weźmie jego krzyż ze sobą" i umiera. Odcinek kończy się chyba nad ranem, Luka wyłącza cały sprzęt i wychodzi. Ten odcinek bardzo mi zapadł w pamięć, byłbym WYBITNIE wdzięczny gdybyście mi pomogli w tym temacie....

ocenił(a) serial na 10
thadoggfather

sezon 6, odcinek 2 'Last Rites' tak mi się wydaje.

qaziula

WIELKIE DZIĘKI za odpowiedź. Jeszcze nie wiem czy to jest ten odcinek, ale zapewne tak. Dziękuję serdecznie jeszcze raz za pomoc :)))

thadoggfather

Ojjj przykro mi bardzo, ale to jednak nie jest to... Ściągnąłem odcinek i tutaj to Luka udaje księdza żeby pobłogosławić jakąś babcię przed śmiercią, a nie o to mi chodziło. Poszukam jeszcze na własną rękę, ale byłbym wdzięczny gdyby ktoś znalazł (jak ma serial), jaki to był konkretnie odcinek bo wszystkich sezonów nie zbiorę. To mógł być koniec któregoś bo tam Luka opowiadał swoją historię, byłbym wdzięczny za pomoc jeszcze raz....

ocenił(a) serial na 10
thadoggfather

zatem przepraszam za zły trop, działałam na własną pamięć. Na pewno to było w 6 sezonie, tego jestem pewna. Ale z tym odcinkiem nie trafiłam. Sorki.

ocenił(a) serial na 10
qaziula

Obiecałam sobie że to znajdę...
A więc, przeczytałam na amer. stronie to:
"Kovac to recall the harrowing loss of his own family and he confronts his torment with the terminally ill Bishop Stewart"

Sezon 7, odcinek 15 'The Crossing'

Okazuje się, ze nawet źle powiedziałam odnośnie sezonu :| Sorki.

ocenił(a) serial na 10
qaziula

http://tv.blinkx.com/show/er/OViUrHMuIaA sam/sama zobacz ;)