cholernie nie podoba mi sie nowa czołowka<jesli mozemy w ogole mowic o czolowce> 13 sezonu. jak slyszalam dawna melodie, to zawsze mialam taki dreszczyk, wpadała w ucho, a ta? w ogole nie pasuje do klimatu serialu;/
teraz do w zasadzie nie ma czołówki, ale może i dobrze, ludzie w czołówce byli Ci najlepsi, od teraz główne postacie będą się zmieniać, a najlepsze które zostały ( Luka, Kerry, Ray, Abby, Greg) odejdą więc w zasadzie nie ma czego żałować. Na całe szczęście w ostatnim odcinku sezonu 15 jest czołówka (z starą ekipą i chyba 3 osobami z obecnej). Już w zasadzie kiedy odszedł Carter w ER zabrakło tego czegoś, co tworzyło ten serial wspaniałym, potem już on jest tylko dobry (jak ktoś napisał już na tym forum)...
Mi też ta czołówka coś nie pasuje. Pamiętam, że jak słyszałam tamtą czołówkę to z drugiego pokoju przychodziłam. Teraz nawet bym nie poznała.
To prawda, szkoda starego rozpoczęcia, ale to dlatego że twórca muzyki w openingu James Newton Howard zrezygnował z zajmowania się muzyką w ostrym od trzynastego sezonu bodajże... Jego współpracownik Marty Davich
do ostatnich sezonów był odpowiedzialny za muzę. Jak już ktoś wspomniał stare otwacie będzie w ostatnim odcinku 15 sezonu, a krótki motyw (który leciał zawsze przed rozpoczeciem odcinka, a po ktorym przypominano co bylo w poprzednich) pojawi się w jakimś odcinku chyba 14 sezonu, kiedy Eriq la Salle będzie mówił że właśnie zmarł jeden z producentów serialu i wszyscy są myślami z jego rodziną.