Gdy zaczęłam oglądać 3. serię, przypomniała mi się scena z 1. i chyba nawet 1. odcinka.
XX w. Przed oknem Claire stoi Szkot, który ją obserwuje. To wszystko widzi Frank. Podchodzi do mężczyzny, a ten odchodzi i znika. Czy to był Jamie? Czy książka to wyjaśnia?
Dajcie znać :)
tak, to Jamie w wieku 25 lat, czyli z roku bitwy pod Culloden. W serialu nie jest to potwierdzone, ale autorka potwierdziła to w wywiadzie i zdradziła, że wyjaśni to w ostatniej książce.
kurcze gdzies mi umkneła ta wyppowiedź ,ze to Jami z pod Culloden, bo reszte to wiem,ale3 zeby tak dokładnie okresliła jego wiek to nie pamietam, mozesz podac cos albo linka gdzie to powiedziała, tak z ciekawiosci pytam bo lubie seriie i wiedziec
to nie jest pewne, że jest to Jamie pod Culloden. Jedynie, że miał 25lat a w tym wieku był w czasie bitwy pod Culloden.
Podsyłam link do wywiadu z autorką. Odpowiedź pada jakoś pod koniec, nie pamiętam dokładnie gdzie :)
outlanderpod.wordpress.com/2014/08/03/episode-49-an-interview-with-diana-gabaldo n/
mi własnie dokładnie o ten wiek chodzi, to mi umkneło, pisząc z pod Culloden miałam na mysli, ze własnie wtedy miał jakos 25 lat, dzieki wielkie za linka