PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 32753
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

AXN White zapowiada emisję serialu ... wkrótce
znalazłam datę 3 listopada o 21:05

ocenił(a) serial na 9
aga_sun

A myślałam, ze mam urojenia widząc plakaty w mieście

ocenił(a) serial na 7
aga_sun

tak to prawda
https://www.axnwhite.pl/program/2014/11/03

<zszkowana >

ocenił(a) serial na 10
Sasanka27

ulalalal wiec zaproponuje mojej mamie tę oto pozycję serialową

aga_sun

Ciekawe, nie powiem. Polskie stacje zaczynają coraz częściej puszczać seriale "od razu" po Ameryce.

aga_sun

Ale myślałam, że HBO się zainteresuje, nie AXN White.

ocenił(a) serial na 9
Asik_92

A niby dlaczego miałoby HBO, skoro ten serial jest produkcji telewizji Starz? HBO puszcza swoje oryginalne produkcje.

Divine

To może i Canal + - ostatnio puścili "Black Sails".

Asik_92

Ale nieważne - ludzie sobie przynajmniej na AXN White pooglądają ;)

ocenił(a) serial na 8
aga_sun

fiu, fiu... się porobiło :))

aga_sun

Ja podziękuję tym lektorom, Psują klimat :/

ocenił(a) serial na 8
Magdalena1112

Prawda... "The Wedding" straci część magii z lektorem w tle.

aga_sun

a jednak... !!!

ocenił(a) serial na 10
aga_sun

I tak nie będę tam oglądać. Nie cierpię lektora. Raczej oglądam seriale w oryginale albo z napisami. Szczerze powiedziawszy lektor zepsuje cały klimat no i głos Jamiego będzie kiepsko słyszalny.
Ale bedzie z tego coś dobrego. Pewnie więcej osób się zainteresuje tymże serialem i zaczną znowu wydawać książki w Polsce, bo niestety teraz bardzo cięzko dostać gdziekolwiek.

ocenił(a) serial na 7
AkkarinLove

to prawda szkoda tego pięknego szkockiego akcentu ale ... są osoby ( na takie jak mój monsz ) które nie chcą czytać napisów ( czytaj są leniwe ) i jak nie ma coś lektora to ... nie oglądają :))

Druga sprawa to fajnie że jest na jakimś polskim kanale. Nie jesteśmy gorsi :)

Sasanka27

lektor,nie lektor
akcent,nie akcent
ale zobaczyć Jamiego na dużym ekranie...mmm

no i moja mama też woli lektora,niż czytanie

ocenił(a) serial na 9
aga_sun

Laluniu... Dużym ekranem to jest nazywane kino, niezależnie od tego jak dużo cali ma twój TV.
Biedne tłumoki muszą czekać, aż telewizja łaskawie pokaże serial, bo nie umieją podłączyć laptopa do telewizora...

Divine

i po co ten język ? "laluniu" ? "biedne tłumoki"? nie ma innych słów???

ocenił(a) serial na 9
Sasanka27

Tylko, że AXN White jest dostępne w stacjach kablowych w rozszerzonych pakietach, które są najdroższe, czyli dużo mniej osób ma AXN White, niż zwykły AXN.

aga_sun

Wyczytałam na facebookowej stronie Outlander Polska, że nawet serialowi Claire i Dougal podają dalej na Twitterze, że będą w Polskiej TV:)
Nie mogę się doczekać!

ocenił(a) serial na 10
Niczysko

Prawda :) Widziałam na twitterze Caitriony. Choć to nie był jej oryginalny wpis lecz "podany dalej". Tak samo w przypadku Grahama , ale to jest zawsze coś :)

Może to ukróci choć trochę oczekiwanie na ten kwiecień. :) Choć jeszcze mi sporo książek pozostało to czytania z tej serii więc moze ten czas szybciej minie :D

aga_sun

Właśnie oglądam i zauważyłam , że wersja puszczona w AXN White jest krótsza od tej którą oglądałam w internecie. Wycięto większość początkowych scen Claire i Franka .

ocenił(a) serial na 10
weronika_1994

O to ciekawe aż sobie musze poszukać. To ile kurka trwa odcinek :D ?

ocenił(a) serial na 9
weronika_1994

Poszatkowali jak kapustę.
Nie ma sceny z wazonem, nie ma sporej części voice-overs, nie ma sceny skakania po łóżku - no chyba że przespałam. Dlaczego?!

Z lektorem oglada się.... dziwnie, szczególnie że nie jest to mój ulubiony lektor.
Niedokładnie tłumaczony.

Duże nie.

ocenił(a) serial na 10
movieaddict

Musze poszukac na necie .... może ktoś wie gdzie znaleźć ?

ocenił(a) serial na 6
aga_sun

Czy wiadomo już czy ten kanał wyemituje wszystkie odcinki, czy też tak samo jak stacja Starz pokaże tylko połowę?

ocenił(a) serial na 9
agasz84

Szukałam na necie, ale nie moge znaleść odcinków z tej stacji. Sama jej nie posiadam.agasz84 pewnie puszcza cały sezon, ale tez go podzielą.resztę biorac pod uwagę odstęp czasowy w tej czesci puszcza w czerwcu lub lipcu.najpier musi puścić go macierzystą stacja.
Dla mnie samej normalne odcinki sa za krótkie.podobnio tvp1 cenzurowala ,,Rzym" Tak słyszałam, sama osobiście nie wiem bo ogladalam tylko 1 sezon i to online.to samo robił tv puls ze ,,spartakusem" z odcinkiem, ktory leciał we wcześniejszej porze.ale to było wycinanie scen drastycznych lub erotycznych.a tutaj co wycięli?wazon za szyba?przytlance Clair z mężem?przeciez to wazne sceny.łatwiej zrozumieć wtedy serial tym, którzy nie czytali książek.to co oni zrobią z Nocą poślubna?moze warto byłoby napisać jakiegoś maila do stacji czemu wprowadzili taka politykę i czy to zmienia?

ignis_2

Dobrze by było wiedzieć dlaczego stacja zdecydowała się poszatkować odcinek ( mam nadzieję , że z następnymi tego nie zrobią ). Sceny , które usunęli nie były ani gorszące, ani drastyczne .

ocenił(a) serial na 10
ignis_2

heheh no obawiam sie ze wtedy po cenzurze z odcinka weeing zostanie jakie 20 minut paplaniny :D

ocenił(a) serial na 6
ignis_2

Całe 8 odcinków znajdziesz na scs seriale.

ocenił(a) serial na 9
jolakwach

Chodzi mi o odcinek wyświetlony przez AXN white i przez niego skrócony. Całość wydana przez starz juz dawno mam obejrzana.

ocenił(a) serial na 9
jolakwach

Chodzi mi o 1 odcinek skrócony przez tv wyświetlony przez AXN white. Seria odcinków jaka dotąd wyszła juz dawno jest przeze mnie obejrzana.

ocenił(a) serial na 6
ignis_2

Hmm... miałam nadzieję ( niewielką, ale jednak ), że pokażą wszystkie odcinki za jednym zamachem. Szkoda. Czekanie do kwietnia to jakiś kiepski żart. Ci ze stacji Starz są jacyś bezduszni. Nie cierpię takich zagrywek, czyli urywanie w połowie sezonu i czekanie nie wiadomo ile miesięcy na resztę. A tak zadowoliłabym się tymi pozostałymi 8 odcinkami z lektorem w okrojonej wersji do tego kwietnia ( nie mam tego kanału, szukałabym ich w internecie ) , no ale wygląda na to, że mogę o tym zapomnieć. Swoją drogą też nie rozumiem dlaczego tak wiele polskich stacji telewizyjnych pastwi się nad "swoimi "serialami i kroi odcinki z niektórych scen, choć nie są to ani sceny erotyczne ani drastyczne. Dziwna to taktyka i niezwykle denerwująca.

ocenił(a) serial na 10
agasz84

No co ty. Nigdy się jeszcze nie zdażyło aby premiera odcinków była w Polsce wcześniej niż w stanach. Więc to była trochę złudna nadzieje. Choć nie byłabym przeciwna. Ale zostało jeszcze 5 miesięcy, więc nim się obejrzysz a już będzie kwiecien:) A w międzyczasie polecam bardzo czytanie książek. Są dostępne tylko w wersji elektronicznej bo niestety wydawnictwo w Polsce przestało drukować egzemplarze.

AkkarinLove

Zgadzam się :) trzeba czytać ! pozdrawiam Wszystkich Fanów tej niesamowitej serii :))

AkkarinLove

Swiat ksiazki ma wydawac po kolei od poczatku roku

ocenił(a) serial na 10
Justyna_0288

Super! Nareszcie będzie można czytać w wersji papierowej. Przeczytałam pierwszą częśc i drugą ale na trzecią poczekam jak wydadzą. :)
A skąd w ogóle taka informacja? Pytałaś się w wydawnictwie? :)

AkkarinLove

Tak mi odpisano,mam nadzieję ze to prawda