PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}

Outlander

2014 - 2026
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 33046
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Możemy tutaj podawać prawdopodobne zakończenie półmetku serialu przed "świąteczną przerwą",
która prawdopodobnie potrwa do stycznia.

Sądząc po tytule obstawiam, że będzie o procesie czarownic w Cranesmuir oraz o ujawnieniu prawdy o sobie
przed Jamiem, a odcinek skończy się na podejmowaniu decyzji przez Clair przy kamieniach w Craigh na Dun.

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Znając przewrotność twórców seriali to Claire stanie przed kręgiem i w tym momencie polecą napisy końcowe ;)

Szeszela_

Cliffhanger to przecież "figura" obowiązkowa ;P

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Co prawda serial ma 16 odcinków i z tego sie ciesze.ale ,,zdarzy sie załapać" na przerwę?Zawsze sie Wkurzalam przy ,,walking dead" ze przerywają mi w połowie listopada sezon i puszczają resztę dopiero w lutym. Tutaj tez tak bedzie?ale tamten serial zaczynaj sie zawsze w październiku.a ten sie zaczął w sierpniu. Czy to bedzie inna przerwa?ale zawsze była ta ,,świąteczno-feriowa" tylko. Zaczynająca sie w listopadzie.

ocenił(a) serial na 9
ignis_2

Aha niby ten czas świąteczny to taki odpoczynek od seriali. Ale jakos ,,downton abbey" puszczają do konca roku. Na szczescie bo bym sie załamała.ale to pewnie dlatego ze jest brytyjski. Skąd macie ta informacje?to potwierdzone?patrze na rozpiskę na filmowie i pisze, ze kolejne odcinki to2014. Moze na razie znane sa tytuły tylko najbliższych odcinków?

ignis_2

Chociażby na stronie autorki
http://www.dianagabaldon.com
widnieje zapowiedź, że sezon jest podzielony na 2 części po 8 odcinków z czego druga połowa ma zacząć się ukazywać w styczniu 2015 r.

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Ech wiedza jak ludzi wkurzyć.ledwie liznęli sie serial i juz zaraz koniec. Jeszcze tylko 4 odcinki i przerwa. Ja po tych4 dotychczasowych czuje niedosyt

ocenił(a) serial na 10
ignis_2

Czuje sie podobnie jak ty :( i zaś czekanie

evo_33

Właśnie wczoraj się zastanawiałam, jak się skończy "pierwszy blok". W jednym z wywiadów Ron Moore i Diana Gabaldon opowiadali, że cliffhanger jest mocny i być może leje się krew, ale widzowie tego nie widzą, bo akcja zostaje zawieszona. Więc chyba ponowna wizyta w Craigh na Dun odpada.

night_mist

Z takich "krwawych akcji" tylko 3 możliwości przychodzą mi do głowy:
- napad Grantów,
- "przygoda w lesie" z dezerterami,
- wyłowienie uciekającej Clair ze strumyka przez czerwone kubraki,
ale wszystkie te wydarzenia można spokojnie wrzucić do odcinka ze ślubem, w końcu to 60 minut.

Równie dobrze 8 odcinek może zakończyć się na początku akcji ratunkowej z różańcem, bo ludność Cranesmuir nie była zbyt przyjaźnie nastawiona i mogła rozszarpać Jamiego "chłopa czarownicy"
No zobaczymy co scenarzyści wymyślą.

ocenił(a) serial na 7
evo_33

jak wzięli ślub to siedzieli na łóżku ( nie w łóżku ) i pitolili koszały ze 4 kartki .... nie liczyłabym na zawrotne tempo akcji ;) a tym samym że dużo jeszcze na jesieni zobaczymy :)
Jak dla mnie to złośliwie przeciągają ;)

Sasanka27

Dlatego nie jestem, aż tak wielkim fanem nocy poślubnej... Uważam, że państwo Fraser mają znacznie więcej innych zabawnych, intrygujących i intymnych scen łóżkowych, które zasługują na więcej uwagi, ot chociażby tą "z prawie złamanym nosem".