no cóż odcinek "Weddin"g mamy za sobą, czas na kolejny odcinek, ostatni przed przerwą
promo: https://www.youtube.com/watch?v=skRG7uv70A8
Mam nadzieję, że to ten sam zabieg co w promo do odcinka 3 (z panią Fitz).
Będą się gonić po wrzosowiskach?
Czy może znów spotkamy BJR?
Ja mam wrażenie że w 8 odcinku bardzo polecą do przodu z fabułą, ale to może tylko takie wrażenie, bo jest tak promo zmontowane.
Było by szkoda gdyby pominęli niektóre epizody ;)
SPOILER! ja myślę, że w tym odcinku skończą na ucieczce Claire i jej złapaniu przez Franka. Tak żeby do pierwszego odcinka po przerwie ci którzy nie znają książki zastanawiali się co dalej...
Myślę, że sezon moze sie skonczyc na wizycie przy Kamieniach numer 1 . Czyli całej jezdzie z czarownicą...
Do kamieni jeszcze długa droga.
Mam nadzieję, że będzie BJR i lanie, mimo iż niepoprawne politycznie
I jeszcze tylko JEDEN odcinek? I niby co my mamy robić w trakcie takiej przerwy?????????????????? .... kuźwa ...
W trakcie przerwy będziemy oglądać pierwszą część jeszcze raz i jeszcze raz lub przeczytamy wszystkie części po raz ... czwarty :)
aż w końcu wszystko będziemy znać na pamięć i będziemy mogły wystartować w quizie wiedzy o Outlanderze ;) :D
W końcu na innych forach takie quizy funkcjonują :D
W przypadku Gry o Tron jest nawet z podziałem na wiedzę tajemną z książki i z serialu ;P
nie wiem ile Wy lat w tym siedzicie ale no ja dość długo i przyznam się że nie czytałam po raz drugi żadnej książki tak od deski do deski .... mam swoje ulubione kawałki do których wracałam co kilka lat jak mnie "naszło" ... w jedynce i trójce potem już nie .... żeby "przetrwać" kolejne lata pomiędzy wydaniami a teraz kolejnymi odsłonami serialu przerzucałam się na strony poświęcone książkom ... kiedyś było nawet polskie forum o książkach Gabaldon ale zdechło. Teraz jest jak gdyby renesans mody dzięki serialowi. Mam nadzieję że tutaj będzie się długo coś działo :))
Oj nie składa się obietnic, których nie można dotrzymać. Zatem zmierzamy w dobrym kierunku :-)
no proszę http://youtu.be/HZGpg3tD4hg bedzie jednak akcja przynajmniej z awanturą .... miejmy nadzieję że też z rękoczynami ;)
wydaje mi się że zrobią tak, że Claire zostanie złapana i bach koniec odcinka, choć mam nadzieję że to czcze krakanie i nie skończy się z żadnym kulminacyjnym momencie
Kto by pomyślał, że zbierze się tu takie grono fanek przemocy w rodzinie.
Ja obstawiam 3 możliwe punkty kulminacyjne jako możliwe cliffhangery zamykające middle sezon finale:
- "przygoda" w lesie z dezerterami, którzy mogą być równie dobrze przerobieni na "legalny patrol"
- akcja ratunkowa w Fort William, zawieszona w momencie rzucania pistoletu przez Jamiego.
- rozterki przy kamieniach, chociaż w to ostatnie wątpię, bo wtedy poszedł by się paść finał intrygi z czarownicami.
obstawiam legalny patrol, bo za bardzo nakręcili wątek niebezbieczenstwa ze strony Anglików i tego, że ona jest teraz Szkotka. Widz by się pogubił
Strasznie smutno że zanim się dobrze zaczęło to robią taaaaką przerwę. To tak jakby mi talerz zabierano w połowie obiadu, który mi smakuje.
Do kamieni raczej Klara nie dojdzie ... zostawią ten patent na "drugą część pierwszego sezonu" ... nawet klapa nie dostanie pewnie, za łażenie po lasach bez pozwolenia rozliczą się w odcinku 9 ;) .
Myślę że czekają nas za to rozważania Klary w tle i jej dylematy moralne jak zwykle ( ten pogłos jest mocno krytykowany i mam nadzieję że będzie coraz mniej )...
... a dla totalnie ambitnie zakręconych - może będzie nauka wiersza Catullusa w oryginale ;)
no cóż oglądnęłam, szału ni ma, skończyło się jak myślałam i teraz pół roku czekania buuu