PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}

Outlander

2014 - 2026
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 33046
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

https://www.youtube.com/watch?v=--2PXWJG3-0

Cóż zaczyna się przygoda, choć przyznam że póki co promo jest dość nudne. Jamiemu coś włosy podrosły w ostatnich odcinkach w porównaniu z pierwszym :D

Ardenedi

w książce też miał na początku krótkie a potem mu urosły :D

nunax4

A w "Uwięzionej w bursztynie" nawet całkowicie ściął je na jeża.

ocenił(a) serial na 10
nunax4

Ale jakos tak ...szybko :D

Ardenedi

W jakimś wywiadzie/na jakimś panelu mówili, że odcinki kręcone są w blokach po dwa (każdy blok realizuje inny reżyser), a między blokami są przerwy, więc się chłopaczyna zapuścił trochę :P

ocenił(a) serial na 7
Ardenedi

bo będą przynudzać biegając po szkockim lesie ...

Sasanka27

Ano, będą przynudzać tym bieganiem.... ale, SPOILER!

Bójka po kolejnej, pokazowej "prezentacji Jamiego" może być ciekawa, jak zresztą reakcje rudzielca na bycie "obiektem agitacyjnym".
Konfrontacja Clair z Czarnym Jackiem zakończona interwencją Dougala, też może być nie łatwa.
No i pewnie odcinek zakończy się objawieniem przez wujcia panaceum na wszelkie zło czyli, decyzji o ślubie.... Ciekawe tylko, czy już w tym odcinku Dougal uraczy Clair opowieścią nad siarkowym źródełkiem.... Bo jeśli tak, to wcale nie będzie nudno.

ocenił(a) serial na 10
evo_33

13 września 2014
(USA)
The Garrison Commander
odcinek 7
20 września 2014
(USA)
The Wedding

Chyba sprawa Jacka będzie w 6 a ślub w 7 - tak wnioskuje po tytułach.

Ardenedi

Sądząc po tytułach na to się zanosi.

Więc w epizodzie "Rent", rzeczywiście będzie dużo "fascynującego" biegania po lasach, wioskach, karczmach i szkockich przygrywek ludowych... chyba, że scenarzyści dorzucą jakieś mrożące krew w żyłach wizje przyszłości.
Odcinek w takim wypadku zakończy się pewnie zapowiedzią "weryfikacyjnej" wizyty Clair u Johnatana Randalla.

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Jak dla mnie to cały odcinek mógłby się skupić na jednej nocy w szkockiej karczmie ;) Atrakcji na pewno by nie zabrakło ;)

Szeszela_

A największa atrakcja, to Jamie w roli dywanika przed drzwiami do pokoju, co nie? ( tylko puki co "dywanik" ma wiele skrupułów ;)

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Oczywiście, że tak ;)
Nie ma co narzekać, zawsze dywanem mógł zostać Angus ;P

Szeszela_

żeby nie powiedzieć, że Angus mógł zostać "wycieraczką" ;D
Przy nim jednak Jamie to taka większa "strefa wycieraczkowa" ;P w dodatku z systemem "Security"

evo_33

hahah o całkiem zapomniałam o tym jak Jamie leżał pod jej drzwiami, aż się pośmiałam teraz :D
dobra scena będzie :D

Ardenedi

A ja tak czekam na ten ślub, ech. Bardzo podoba mi się ten serial, ale wolałabym, żeby pierwszą połowę książki, w której mniej się dzieje, skondensowali w mniejszej ilości odcinków, żeby było wystarczająco dużo miejsca na np. akcję w Fort William.

night_mist

Akcja w Fort William musi być, a po niej lanie i opowieść o naśmiewaniu się z pani FitzGibbons i o okrutnych konsekwencjach tego czynu...
Nie sądzę, żeby twórcy odpuścili sobie taką piękną konfrontację między Randallem, a Fraiserem.

evo_33

Na pewno nie odpuszczą, ale mam nadzieję, że tej konfrontacji poświęcą wystarczająco dużo czasu.

ocenił(a) serial na 9
Ardenedi

Ale to rozciągają. Z jednej strony ok, w zgodzie z książką, ale mogliby przyspieszyć, przynajmniej z wąktiem Claire-Jamie. Przecież na to wszyscy fani czekają.

Ardenedi

Pierwszy sneak peek z kolejnego odcinka:
https://www.youtube.com/watch?v=1JQo0IX9bMg

ocenił(a) serial na 7
Ardenedi

Niestety ... Frank ;)
... scenki rodzajowe i widoczki ..... a koło gospodyń wiejskich ;)

Dużo zdjęć z tego odcinka w dobrej jakości:
http://outlandertvnews.com/2014/08/official-photos-from-outlander-episode-105-re nt-including-first-look-at-bill-paterson-as-ned-gowan/

ocenił(a) serial na 10
Ardenedi

te wstawki z Frankiem nie wydają mi się takie złe, wnoszą coś nowego do serialu no i możemy w końcu zrozumieć dlaczego Claire czuła do niego silne przywiązanie nawet jeżeli tak naprawdę nie znali się po tylu latach rozłąki (wojna). Fakt, może i jest tym zimnym Anglikiem, który większośc uczuć trzyma na wodzy no aleeee, w XX wieku w takim Claire się zakochała, a że potoczyło się jak potoczyło....

Odcinek obawiam sie, że może być troche takim zapychaczem, żeby podręczyć ludzi (przynajmniej tych, którzy znają książki) oczekiwaniem do ślubu i całej reszty :D A z drugiej strony może pokazac nam super sceny, gdzie serial nie okaże sie jak to już widziałam ''serialem klasy B'', bo to przecież romansidło, ale może to być też obyczajówka i pokazanie prawdziwego życia XVIII-wiecznego.
Ja mogę oglądać wszystko, bo aktorzy grają tak świetnie, że czasami mam wrażenie, że oni są naprawdę z XVIII wieku :))