PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119673}

Pacyfik

The Pacific
2010
8,0 50 tys. ocen
8,0 10 1 50309
6,8 4 krytyków
Pacyfik
powrót do forum serialu Pacyfik

3/10

użytkownik usunięty

Tylko za Zdjęcia. Fabuła i Aktorzy To Jedno Wielkie Gówno.

ocenił(a) serial na 9

Aha, zakładam, ze z tego powodu, że jako "Najemnik" angażu nie dostałeś. Zapewne uświetniłbyś całe przedsięwzięcie.

to prawda, film baaardzo przeciętny, obejrzełem 3 odc. i chyba sobie odpuszczę. porównywanie tego filmu do "kompani braci" jest sporym nieporozumieniem. skąd tak wysoka ocena filmu? ech! dzieci neostrady. najwyżej 5/10. za muzykę, zdjęcia i montaż. to co najważniejsze w filmie (scenariusz, reżyseria i aktorzy) niestety- do bani.

ocenił(a) serial na 10
cappot

Jeśli odpuścisz sobie po trzech odcinkach to zrobisz błąd bo ten serial rozkręca się od połowy. Wiadomo ze porównywania do kompani braci się nie uniknie ale takie porównanie jest nieco blednę z samego założenia. To są dwa całkiem różne seriale bo wojna na Pacyfiku i ta w europie zachodniej się od siebie znacząco różniły. Tak się zastanawiam jakbyśmy oceniali te dwa seriale gdyby to "Pacyfik" powstał pierwszy ?

ocenił(a) serial na 10
polukr

dobre pytanie ! założę się że sytuacja zmieniła by się o 180 stopni

ocenił(a) serial na 8
icansee

Ja jako pierwszy oglądałam Pacyfik, dopiero po nim Kompanię Braci i wydaje mi się, że porównywanie obu trochę mija się z celem. Każdy z nich opisuje inną część wojny i inne oddziały, po prostu inne realia. Moim zdaniem oba są świetne, ale małą przewagę uzyskuje u mnie jednak Pacyfik. Hmm... może dlatego, że oglądałam go jako pierwszy?

ocenił(a) serial na 10
miszmisz

ja oglądałem o odwrotnej kolejności a zdanie mam takie samo jak ty ;]

użytkownik usunięty
cappot

ja ledwo wytrzymałem do końca.. ostatni odcinek taki mdły i niestrawny ze to aż poraża! A w tych końcowych zdjeciach to połowy osób nawet nie kojażyłem. Te scenki łózkowe to też przesada była...Jebie mnie to czy wam to sie podoba czy nie, dla mnie to gniot. 3/10 to tylko za naprawdę piękne zdjęcia i miła muzyka.

ocenił(a) serial na 10

Najemnik ma rajcie 90% tego typu produkcji to powinna być strzelanina i wybuchy. oraz akcja akcja i jeszcze raz akcja :)))...litości... wojna to nie tylko strzelanina i akcja. A sceny łóżkowe to zaledwie kilkadziesiat sekund ... no ale się przyczepmy bo przecież te kilkadziesiat sekund mogli wykorzystać na kilka dodatkowych wybuchów. Jakbyś przesiedział kilka miesięcy w dżungli to po powrocie do cywilizacji jedna z pierwszych rzeczy o których byś pomyślał to porządne bara bara ;)))))

ocenił(a) serial na 10
polukr

co ty, najemnik by się rzucił spowrotem, zginął byle by zobaczyć jeszcze parę wybuchów Xd

ocenił(a) serial na 8

Jeżeli chodzi o ostatni odcinek , to byłam pod wrażeniem podobieństwa aktorów do pierwowzorów, których grali! Naprawdę szacun dla twórców za wyłowienie tak fizycznie podobnych osób.

ocenił(a) serial na 8

http://www.youtube.com/watch?v=kRA6wedXE0U

ocenił(a) serial na 9

Znowu kłania się znajomość realiów II WŚ, porównujesz jeden z drugim kompanię braci która działa się w europie w innym wymiarze i klimacie - brak dżungli, róznego rodzaju chorób, niemcy byli cywilizowani w porównaniu z dzikusami japońskimi którzy wysyłali na śmierć nawet własne żony przedtem opasając ich materiałami wybuchowymi. Przecież jest tu ukazana więź ale w innym wymiarze rodzinnym, między żoną a mężem który zginął na iwo jimie, między rodzicami a synem, i czyż nie ma tam ukazanej przyjaźni między żołnierzami - więc jeszcze raz obejrzyjcie odc. 7,8,9,10, to może coś do was dotrze. Co jeden z drugim zazdrościcie Johnowi Basilonowi Medalu Honoru, Krzyża Marynarki i Purpurowego Serca, przecież to on tam walczył i poległ, był jednym z największych amerykańskich bohaterów wojny na pacyfiku. Czy amerykanie jak ich nazywacie GÓWNEM nie walczyli sami na Guadalcanalu, przylądku Gloucester, wyspach Pavuvu, Peleliu, a skończywszy na Iwo Jimie i Okinawie, więc mieli do tego prawo żeby zrobić ten serial tak jak chcieli, by był po ich myśli, by ukazać jak tam było, stąd ten emanujący z serialu PATOS. Dzięki nim i wojskom alianckim które walczyły na frontach europy i azji wy zasrańcy żyjecie w takim a nie innym świecie, i gdyby tych gównianych żołnierzy tak jak ich nazywacie nie było to teraz świat takim jakim by nie istniał, był by podzielony na dwie części: jedną by była część pod godłem ze swastyką, a druga z wschodzącym słońcem. A WIĘC TROCHĘ SZACUNKU DLA NICH I DLA SERIALU KTÓRY UKAZUJE ICH HISTORIĘ. Jeden mosiek wyżej napisał że aktorzy są do dupy, Boże ten człowiek jest idiotą - gościu obejrzyj sobie jeszcze raz odc.10 a w szczególności jego koniec, są tam ukazane twarze aktorów i żołnierzy - porównaj sobie ich podobieństwo, czy myślisz że w stanach i na świecie jest na pęczki aktorów którzy by byli dobrzy i na dodatek byli podobni do postaci historycznych które mieli grać, czy nie pomyślałeś nad tym zanim napisałeś tą głupotę. Pewnie byś chciał żeby te role były obsadzone przez gwiazdy, ale wtedy ten serial by sie miał z prawdą, zadam wam kolejne pytanie czy jest na świecie lepszy i bardziej podobny aktor (Joseph Mazzello) który zagrał starszego szeregowca Eugene B. Sledge'a, czy jego rola nie była wyśmienita. Jesteście bardzo płytcy twierdząc że serial to kupa - żal mi was że nie potrafiiliście swoimi małymi móżdzkami zauważyć innych aspektów poza efektami specjalymi i cudowną muzyką. Jest jeszcze coś takiego jak dekoracje, klimat, kostiumy, ale widać że wy tego nawet nie zauważyliście. W małej części zgodzę się z niektórymi że mógł by być jeszcze lepszy, ale producent, budżet, 10 odc., realia historyczne (patos amerykański) narzuciły temu serialowi ten a nie inny wygląd. I na koniec składam gratulacje wielkim osobliwościom kina panom Spilbergowi i Hanksowi za to że dzięki nim powstał ten cudowny serial.

tomucho77

Szacun za taką wypowiedź xD ale oczywiście się z Tobą zgadzam ;)

ocenił(a) serial na 9
parradox12

ja interesuję się historią i realiami II WŚ od 20 lat i jak czytam takie wypowiedzi to mi się krew gotuje, jak można nie mieć choćby odrobiny szacunku dla tych bohaterów o których jest ten serial, i oczywiście nie każdemu musi się ten serial podobać ale można to wyrazić w inny sposób a nie rzucać epitetami np. gówniany - zero kultury i szacunku

ocenił(a) serial na 10
tomucho77

po takich wypowiedziach odrazu widać, że to dziecie po 11, 12 lat.....

użytkownik usunięty

nie no dobra żartowałem ,serial jest ok, 7/10 zasłużone :P