PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=634181}

Pamiętniki Carrie

The Carrie Diaries
2013 - 2014
7,0 13 tys. ocen
7,0 10 1 13122
Pamiętniki Carrie
powrót do forum serialu Pamiętniki Carrie

The Carrie Diaries zostanie zakończone po 2 sezonie. Zostało już anulowane, ale wyemitują wszystkie odcinki 2 sezonu do końca

theonlykind

Z jakiego zrodla jest ta wiadomosc? Jestes w stanie podac link?

misantrophy

http://tvbythenumbers.zap2it.com/2013/12/03/cw-reign-the-tomorrow-people-will-ba ttle-the-100-star-crossed-for-one-or-two-renewals/219089/

ocenił(a) serial na 9
theonlykind

Szkoda! Czy tylko ja uwazam,ze Sebastian powinien byc z Maggie?! Carrie jest taka nijaka i denerwujaca momentami..

rachel20

Jak dla mnie to Austin Butler marnuje się w takim serialu... Co do twojego : ?! wg mnie powinien zaliczyć wszystko co się nawinie bo wedle scenariusza jest za młody na związek.
PS
Te wszystkie laski powinny zrobić to samo bo w wieku nastu lat nie ma co się wiązać w związki. Człowiek pod tym względem do 25 roku życia jest po prostu tępy.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

http://tvbythenumbers.zap2it.com/2013/11/12/cw-is-the-carrie-diaries-canceled-or -just-certain-to-be-canceled/214579/

Z tego wynika, że autor po prostu myśli, że serial anulują, bo była już podobna sytuacja z Life Unexpected - zamówiono 13 odcinków w 2. sezonie, po czym skasowano go. Ale może być po prostu tak, że taka już po prostu "uroda" serialu - pełen sezon ma jedynie 13 odcinków, a nie standardowe 22/23 (patrz. np. Californication) Nie ma jeszcze potwierdzenia od stacji ani od producentów, więc są to jedynie przypuszczenia autora. Nie ma powodów do obaw :)

Hinata_3

Po pierwsze jak nie masz pojęcia o czym piszesz to nic nie pisz: w Californication każdy sezon ma po 12 odcinków. Po drugie: To ile ma odcinków jest nieistotne... istotny jest "Rating", który w przypadku TCD jest żenująco niski. CW po prostu ogłosi w maju (tak jak w przypadku Life Unexpected), że nie zamówią 3 sezonu.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to nie komentuj wypowiedzi. Napisałam, że Californication ma po 13 odcinków (pomyliłam się, bo jednak 12, mój błąd, ale doskonale wiesz, że nie o to mi chodziło), TCD również. Równie dobrze może się okazać, że stworzą kolejny sezon również składający się z 13 odcinków. Wprowadzasz innych w błąd, informując, że serial anulowano, podczas gdy oficjalnego komunikatu stacji nie ma, a jedynie przewidujesz, że ogłoszą to w maju, jak właśnie przyznałeś w komentarzu wyżej. I doskonale wiem, że istotna jest oglądalność, oglądam seriale nie od dziś. Pragnęłam jedynie uspokoić niektórych, że nikt wcale nie powiedział, że na bank 3. sezonu nie będzie.

Hinata_3

Potrafię czytać ze zrozumieniem bardzo dobrze, ty natomiast nie potrafisz pisać tak by cię inni zrozumieli o czym świadczy ten fragment twojej wypowiedzi: "a nie standardowe 22/23 (patrz. np. Californication)". Przewiduje Zap2it nie ja, a oni się nie mylą. Poza tym nikt nie zamówi kolejnego sezonu gdy 2 poprzednie przyniosły tylko straty, a z odcinka na odcinek jest coraz gorzej. W maju stacja potwierdzi tylko oczywiste.
PS
Oglądalność jest drugorzędna (to nie Polska) tam się liczy Rating.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

No dobrze, tylko mogę wiedzieć, czemu atakujesz mnie, kiedy tylko miałam czelność skontrować Twoją wypowiedź? O czym jest ta dyskusja? O wzajemnym naskakiwaniu czy raczej o serialu i o jego prawdopodobnej anulacji?
Wracając do meritum, wg. Ciebie Zap2it się nie mylą, wg. mnie ich przypuszczenia jeszcze o niczym nie świadczą. Chcesz to dalej ciągnąć? Ja napisałam to, co chciałam, nie mam zamiaru się wykłócać, bo robi się tylko niepotrzebny spam w temacie. Chcę jedynie zaznaczyć, że mam prawo, jak każdy użytkownik, wyrazić swoją opinię (która może być odmienna od Twojej) i mogę się czasem pomylić (czy to w złej liczbie odcinków czy źle skonstruowanej składni), a Ty od razu wytykasz to tak, jakby Cię ktoś czymś uraził. Zluzuj trochę, przybywam w pokoju.

Hinata_3

Ja nikogo nie atakuje, ale problem leży w tym iż wchodzisz w dyskusje mając jedynie za argument "nadzieję (że go nie anulują bo ci się podoba)" niepodpartą żadnymi faktami. Fakty są takie, że serial jest nierentowny. Szansa na 3 sezon to jakiś 1% w porywach.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

Ty natomiast stwierdzasz fakt, że serial został już anulowany, podczas gdy oficjalnego komunikatu ze stacji nie było ( a tylko wtedy można mówić, że na 100% tak się stanie), a jedynym dowodem na poparcie swojej tezy, jaki masz, to news ze strony ze spoilerami, która wg. Ciebie "nigdy się nie myli". Może i jest tak nieomylna, jak twierdzisz, ale autorzy również jedynie wyrażają swoją opinię, a nie wprowadzają w błąd czytających, pisząc, że serial zakończy swój żywot po 2 sezonach. Tylko o to mi chodziło, o nic więcej.

Hinata_3

TCD jest produkowane przez Warner Bros, do którego należy Zap2it i jeśli oni piszę że serial już został anulowany to znaczy, że został anulowany i tylko oficjalne ogłoszenie decyzji przez CW nastąpi w maju.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

Tego akurat nie wiedziałam, dziękuję, że mi o tym mówisz, aczkolwiek zastanawia mnie ten komentarz dodany na ich stronie - "de facto cancelled". Nie wiem, co o tym myśleć. Chyba, że tak po prostu na tej stronie określają anulację, nie przeglądam jej za często, ale raczej gdyby został anulowany, napisaliby po prostu "cancelled"..

Hinata_3

"de facto cancelled" czytaj: serial został już "faktycznie anulowany", ale oficjalna decyzja będzie dopiero w maju.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

Ok, dobrze wiedzieć. Dzięki za info.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

o nie !!! ja chcę 3 sezon ! ;(

theonlykind

Trochę szkoda,że anulowali. Serial nie jest jakimś mistrzostwem, ale mi się go bardzo przyjemnie ogląda :)

ocenił(a) serial na 7
marzenianastolatki

prawda ? chwyta za serducho : )

użytkownik usunięty
marzenianastolatki

Nic jeszcze nie jest anulowane. Poczekajcie na oficjalne oświadczenie, zamiast sugerować się tym bzdurnym wątkiem.