Carrie Diaries oglądało mi się dobrze ale tak naprawdę zainteresowałam się tym serialem przez wzgląd na jeden z moich ulubionych seriali seks w wielkim mieście. Niestety pierwszy nie jest prequelem drugiego jak wynika z opisu. Właśnie oglądam sezony sex and the city i z treści jego wynika że Carrie straciła dziewictwo w ósmej klasie mając bodajże 16 lat z kolega na stole bilardowym, a jak to opisała; "trzy ruchy i po wszystkim". Następna różnica to że w sex and the city ojciec Carrie zostawił ją i matkę kiedy miała pięć lat. Takie różnice zauważyłam ale nie wiem czy są istotne... chyba nie :-)
Różnice wynikają z tego, że książka o latach młodości Carrie została wydana już po serialu, więc to co jest powiedziane w Seksie w wielkim mieście jest wymyślone przez scenarzystów i dopasowane do fabuły (jak wątek z ojcem, który miał wpłynąć na dalsze kontakty Carrie z mężczyznami). Takie licealne lata, jakie widzimy w serialu, wymyśliła sama autorka :)
Tez zwrociłyscie uwagę, ze Carrie z Pamiętników jest praworeczna a Carrie z Seksu jest leworeczna?:P