PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=634181}

Pamiętniki Carrie

The Carrie Diaries
2013 - 2014
7,0 13 tys. ocen
7,0 10 1 13120
Pamiętniki Carrie
powrót do forum serialu Pamiętniki Carrie

Serial jako serial nie byłby zły, ale jako nawiązanie do historii "prawdziwej Carrie" nie jest dobry. Już od samego początku poraża brak znajomości (u twórców) losów Carrie z SaTC. Otóż - nie mieszkała ona z ojcem, bo ten uciekł od niej i jej matki, gdy miała kilka (chyba 3 lata), nie miała młodszej siostry, a jej matka nie zmarła na raka, gdy Carrie była nastolatką. Rozumiem drobne niedociągnięcia, pomylenie imienia chłopaka Carrie, czy daty jej pierwszego razu, ale coś takiego?

ocenił(a) serial na 7
Aguslava

ojciec odszedł od rodziny gdy miała pięć lat. co do siostry, nigdy w serialu nie było mowy o rodzeństwie, więc tę nieścisłość już łatwiej przełknąć. wiadomo też, że jej matka umarła (na wikipedii wpisane jest: deceased), więc ta niezgodność też jest trochę naciągana - w końcu nie wiemy, kiedy i jak zmarła.

orwhatever

Ja właśnie kojarzę, że była mowa o tym, że Carrie nie ma rodzeństwa.

ocenił(a) serial na 7
Aguslava

jestem świeżo po obejrzeniu całego serialu (maturo, nadchodzę) i nie było ani jednego odcinka o rodzeństwie. tak samo na wikipedii: no siblings are mentioned.

orwhatever

Chyba nikt z Was nie bierze pod uwagę tego, że Bushnell wydała ksiązkę "Pamiętniki Carrie", na których bazowany jest serial :)

bunnyit

Ale był on reklamowany jako prequel SaTC.

orwhatever

Za jakiś czas obejrzę jeszcze raz, to dokładnie się wypowiem, ale kojarzę, że w którymś z odcinków Carrie mówiła, że jest jedynaczką. W wikipedię nie do końca wierzę ;).

Aguslava

Mogę powiedzieć, że serial ten jest właśnie jak @bunnyit zauważyła bazowany GŁÓWNIE na książce, po za tym to SaTC zmieniło trochę bieg książki, bo to ten serial póki co książki się trzyma- może kilka rzeczy jest zmienionych, ale to w sumie na lepsze bo wtedy dłużej czekalibyśmy na to, aż Carrie zagościłaby w NY. Myślę jednak, że nie ma co gdybać nad niedociągnięciami bo wiadomo kiedy SaTC było kręcone nikt wtedy nie myślał o prequelu ;)

Georgie

własnie obejrzałam pilot i uważam ze jest całkiem niezły...:0