Nie wiem dlaczego, ale powiewało mi strasznie "Jane by design". Staż, uznanie dziewczyny, która wygląda na 15 lat za dorosłą, impreza ze starszymi od siebie, tragedia w rodzinie. Jeśli dalej tak będzie, to myślę, że serial straci na oglądalności, o ile w ogóle jakąkolwiek miał.
akurat impreza ze starszymi to wątek z książki (których w serialu mi brakuje), a w książce przed tymi ludźmi Carrie udawała studentkę koledżu.
Zauważcie, że większość filmów/ seriali dla nastolatek bazuje na pomyłkach jeśli chodzi o wiek, nowej pracy, poszukiwaniu pracy itd. Obejrzałam dopiero jeden odcinek, ale muszę stwierdzić że młoda Carrie podoba mi się znacznie bardziej od SJP!!!
czytałam książkę i byłam nią zachwycona, przeczytałam ją chyba w nie więcej niż 2 dni. A co do serialu ... jakoś
AnnaSophia Robb nie pasuje mi do tej roli wygląda bardzo dziecinnie(wygląda na max. 13 lat) a co do reszty serialu to przekonamy się po obejrzeniu 1 sezonu.
jak dla mnie to akurat dobrze, że wygląda młodo, bo licealistki powinny tak wyglądać, a nie jak 20 kilku latki.
jeśli chodzi o aktorkę grającą główną rolę, to mnie się podoba. Pasuje doskonale do "późniejszego" wizerunku Carrie ^^
ahhhh, ja też. choćby na jeden raz, żeby poczuć, jak to jest mieć taką burzę na głowie :D
nie mówię, że jest brzydka, wręcz przeciwnie ja także uważam, że jest ładna ale pierwsza klasa gimnazjum wygląda doroślej niż ona. Może gdyby ją inaczej ubrali.
Po prostu jest niska, co nie jest jej winą. Może i pierwsza klasa gimnazjum obecnie wygląda doroślej niż ona, ale uważasz, że powinna tak wyglądać? To, że dzieci w gimnazjum ubierają się jak dorosłe kobiety to już inna sprawa.
nie, nie,nie, całkiem nie o to mi chodzi. Ja także uważam, że to jak wygląda dzisiejsza młodzież(nie wszyscy) zostawia wiele do życzenia, ale bez przesady skoro ten serial jest nowy a nie np z 2005r to niech będzie bardziej realny. Skoro te dziewczyny gadają o seksie a wyglądają ledwo na gimnazjum to jest to słabe.
Ale przecież ten serial dzieje się w '84 roku, wtedy dziewczyny z gimnazjum/liceum nie ubierały się tak wyzywająco i dorośle jak teraz. Czy, skoro piszesz, że serial nie jest z np. 2005 roku, oczekujesz żeby bohaterki dodatkowo używały smartfonów z dostępem do Facebooka zamiast tych megatelefonów z kręconymi kablami? Bo wydaje mi się, że nieświadomie porównujesz wygląd Carrie sprzed 29 lat z wyglądem współczesnych nastolatek.
nie nie chodzi mi o telefony itd. tylko o wygląd, że wybrali moim zdaniem nie do końca odpowiednich aktorów. I ogólnie główna bohaterka mi nie pasuje. Ale to tylko moje zdanie.
Nadal nie rozumiem. Aktorka ma 19 lat. Jeżeli autentyczna 19-latka wygląda w Twoim odczuciu na gimnazjalistkę, to chyba łatwo sobie wyobrazić, że fikcyjna 16-latka może wyglądać młodo, tym bardziej, że jak próbowałem przekazać, to *współczesne* gimnazjalistki potrafią wyglądać na studentki i Twój odbiór jest efektem porównywania Carrie z 1984 roku z jej rówieśniczkami z 2013 roku.
No chyba że chcemy kreować fikcję, w której każdy wygląda dokładnie na swój wiek (sama aktorka dowodzi, że tak nie jest) albo w której Carrie postarza się makijażem i strojem nieodpowiednimi do jej epoki.
Nie wiem o co ci chodzi. Ja wyrazilam tylko swoje zdanie a ty próbujesz mi coś udowodnić. Aktorka ma 19 lat a wyglada na młodszą nie tylko ze względu na makijaż ogólnie jest drobna . Ja po prostu widzę w tej roli inną osobę ale i tak serial ten lubię i mam dalej zamiar oglądać.
Hm... wydaje mi się, że może nie ubierały się wyzywająco jak niektóre przypadki teraz, ale ogólnie dziewczyny wyglądały doroślej. Mówię to w oparciu o zdjęcia mojej mamy i jej znajomych z młodości - takie trochę stare malutkie : P tak tylko wtrącam swoje trzy grosze, ogólnie stylizacje bohaterek TCD bardzo mi się podobają i uważam, że są w sam raz : )