Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

To dziwne, że ktoś uchodzący za geniusza zła nie potrafi rozwiązać tak banalnego problemu.
Rozumiem też, że target serialu to nastolatki w wieku od 12-20 lat, ale przejdźmy do rzeczy.

Jako, iż Elena i reszta wesołej gromadki prowadzi mimo okoliczności w miarę normalne życie (gdyby było inaczej, nie miałybyście czego oglądać):

1.Uprowadź Elenę, Damona i resztę luzaków - bułka z masłem, nie takie rzeczy robiłeś...
2.Zaproś Stefana na małe show
3.Na sam początek jego wizyty zabij np. Ricka, Matta i Bonnie, po czym zacznij "negocjacje"
4.Stefan odpuszcza zabawę w momencie amputowania Elenie ręki, wszakże jej krew będzie ciągle dostępna. Mógłbyś w zasadzie zrobić z niej warzywko podłączone pod aparaturę podtrzymującą życie.
5.Odnajdujesz rodzinkę.
6.???
7.PROFIT

ocenił(a) serial na 1
Edward Weed

:D dobre :D

ocenił(a) serial na 6
Edward Weed

No właśnie jakieś pół godziny temu poruszałam tą kwestię;)
I wszystko się zgadza - z tym że ja na miejscu Klausa pozamieniałabym wszystkich oprócz Elki w podległe mi hybrydyXD
Już by mi absolutnie nikt nie fikał.
Nawet jakby chcieli, nie byliby w stanie...
Zaraz wyślę Klausiorowi mailem ten pomysł;)
Problem pozostaje jeden, mianowicie tego typu:
Spytaj wtedy samego siebie, co byśmy do jasnej cholerki oglądali?;)

WhiteDemon

Myślę, że każdy ogarnięty widz rozegrałby to na swój własny, mroczny sposób. To w jaki sposób prowadzą fabułę scenarzyści sprawia, że za niedługo serial oglądać będą tylko trzynastolatki kibicujące "damonteam" i rozprawiające kto z kim i dlaczego.

użytkownik usunięty
Edward Weed

Co Ty nie powiesz.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Uważam za absolutnie normalne to, że dziewczyny w tym wieku (jak i te starsze ) podchodzą do tematu tak, a nie inaczej. Tyle tylko, że serial był dobry w wielu innych kategoriach, jak dramat, sf, a za niedługo dobry będzie tylko w jednej - romansidło :>

Edward Weed

Miałem oczywiście na myśli fantasy, a nie science fiction :D Śpiący jestem, to dlatego.

użytkownik usunięty
Edward Weed

Przykro mi, ale zupełnie Cię nie rozumiem.
Nie wiem na czym polega Twój problem.

ocenił(a) serial na 6
Edward Weed

Słuchaj, jeśli tak na to patrzeć, to do każdego JEDNEGO serialu i filmu trzeba by się czepiać, pod względem nieścisłości fabuły etc,etc.
Nie znam produkcji, na której nie musisz przymknąć oczka na te czy inne potknięcia scenarzysty;)

Edward Weed

zgadzam się.

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Żebyś mogła to zrobić, musieliby oni być wilkołakami, także pomysł słaby -.-

ocenił(a) serial na 6
zolza90

Ahaha, faktycznie, zapomniałam o tymXD

ocenił(a) serial na 5
Edward Weed

Twórcze.