PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122127
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Więc tak babcia Boonie zgodziły się otworzyć ten grobowiec ii potem wyszło na jaw że one tylko go otworzyły a kto tam wejdzie (jako wampir) juz nie wyjdzie. ALe coś tam zrobiły ze Damonowi Stefanowi i tej dziewczynie sie udało wyjść. Ale Damon rozwalił tą krew w grobowcu i ten wampir się orzeźwił i wyszedł. A przecież żaden wampir nie mógł z tamtąd wyjść bo jest jakaś tam blokada. A przecież te czarownice tylko na chwile zdjęły ten urok. Więc nie rozumiem tego moze mi to ktoś wytłumaczyć ?

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

Bo mi dokładnie chodzi jak ten wampir wyszedł skoro tam jeszcze jakies zaklecie jest ?

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

Też się nad tym zastanawiałam szczególnie że kiedy Elena Damon i Stefano wyszli to ten kamień tak jakby się zatrzasną, a kiedy wychodził ten nowy to był jakby trochę odsunięty, albo mi się już wszystko myli. Wydaje mi się że to będzie wytłumaczone w następnych odcinkach.

lady_girl

Też wydaje mi się, że zostanie to wyjaśnione w następnych odcinkach, aczkolwiek możliwe, że blokada została "zdjęta", kiedy babcia Bonnie umarła. Trzeba też dodać, że to właśnie po scenie ze śmiercią Sheili wampir wyszedł z grobowca.

ocenił(a) serial na 10
Neff

też może chodzi o jej śmierć
Jest jeszcze jedno wyjście jak się teraz tak zastanowiłam a mianowicie
że to może działa z zewnątrz (to zaklęcie/klątwa) a Wampir wychodził od środka więc moze to tak nie działa. Ale to jest wątpliwe bo jak ich tam włożyli ze 150 lat temu to one też były takie silne dopiero później się osłabiły i "zastygły" więc wtedy mogłyby otworzyć. Nie powiem ciekawa zagadka ;)

lady_girl

Podejrzewam że już wiecie dlaczego... ale napisze gdyby jednak ktos nie wiedział. Kiedy Stefan wszedl do grobowca bo usłyszał krzyk Eleny to Bonnie powiedziała żeby babcia ich tam nie zostawiła i że ona cofnie to jak będzie wiedziała co robić na co Grams powiedziała że nie są wystarczająco silne i jeśli teraz cofną blokadę to nie wiadomo czy ją przywrócą jeszcze. I nie zdążyły jej przywrócić zdążyły jedynie cofnąć blokadę wtedy Stefan Elena i Damon zdołali wyjść.
A jeśli chodzi o siłe tego wampira który na końcu wychodzi to Damon ze złości rzucił tą krwią która sie rozlała a im wystraczyło odrobinę tej krwi aby znów stać sie silnym.