Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Chciałbym zaproponować taką nową świecką tradycję w tym temacie. By po każdym odcinku powstawał jeden wydzielony temat i nie zakładać setek innych, bo robi się wielki bałagan. Dlatego proponuję tutaj poruszać wszelkie dyskusje nt. odcinka pierwsze Vampire Diaries.

http://tinyurl.com/pilot-opis To link do opisu odcinka, gdzie można mu też wystawić ocenę w skali 1-6, do czego też zachęcam!

Jak dla mnie -4/6 póki co. Potem napiszę szersze uzasadnienie :-)

ocenił(a) serial na 7
Jeffrey_Goines

Cześć Jeff, jak miło widzieć ponownie znajomą "twarz".

Co do odcinka, to muszę przyznać, że musiałam najpierw wybić sobie z głowy takie obrazy jak tłajlajt i True Blood, żeby uniknąć porównywania VD do w.w. Odcinek niezły, choć przyznam, że mogłoby być ciut więcej akcji. Jak zawsze w moim przypadku czarny charakter bardziej przypadł mi do gustu, no ale to typowe u mnie, wiec....

Muzyka (a przede wszystkich Placebo) bardzo mile mnie zaskoczyła.

Aktorzy jak dla mnie ciut za ładni i za bardzo wystylizowani (scena w kafejce, gdzie po mocno zakrapianej imprezie blondyna nadal ma błyszczyk na ustach i loki na tym samym miejscu jak na początku... śmieszne, trochę realizmu poproszę...).

A sama historia jak na razie prosta i nieco cukierkowa, od razu wiadomo o jaki target widza chodziło twórcom.

Tak czy siak, oglądam dalej i wstrzymam się z oceną przynajmniej do połowy sezonu.

Cya next time :-)

DirtyMefisto

Dirty, Ty i te twoje sija :)

Spoko loko, obczaimy co będzie dalej :) Swoją drogą czekamy na dzisiejszy finał :)

Jeffrey_Goines

Trzeba ściągnąć resztę ziomków i zwyczaje :)

ocenił(a) serial na 7
Jeffrey_Goines

Święte słowa, Kochana. A co do TB to ja normalnie budzik nastawiam i obserwuje sieć od 4 rano, bo ten 2-tygodniowy odwyk nie wyszedł mi na zdrowie ;)

Ściągnij Fokę! Śmiesznie będzie ;)

ocenił(a) serial na 7
DirtyMefisto

"Jak zawsze w moim przypadku czarny charakter bardziej przypadł mi do gustu, no ale to typowe u mnie, wiec...."
Mi też Damon bardziej przypadł do gustu. Stefan wygląda mi na kolejnego "emo" wampira.

"Muzyka (a przede wszystkich Placebo) bardzo mile mnie zaskoczyła."
Mnie również, tylko szkoda, że nie było utworu który mogliśmy usłyszeć w zwiastunie a mianowicie "Salvation" zespołu The New Addiction

"Aktorzy jak dla mnie ciut za ładni i za bardzo wystylizowani (scena w kafejce, gdzie po mocno zakrapianej imprezie blondyna nadal ma błyszczyk na ustach i loki na tym samym miejscu jak na początku... śmieszne, trochę realizmu poproszę...)."
Well, it's the goddamn CW.

"A sama historia jak na razie prosta i nieco cukierkowa, od razu wiadomo o jaki target widza chodziło twórcom."
Target to niby nastolatki, ale nawet mnie, 19-letniego fana s-f i "poszukiwacza" produckji możliwe jak najbardziej ambitnych serial ten zadowolił, bo w sumie czasem jednak trzeba obejrzeć coś lekkiego i nie wymagającego.

ocenił(a) serial na 10
LoganScott

Mnie najbardziej podoba się brat Eleny .
nie dlatego , że niezłe z niego ciacho , ale dlatego , że jest typem buntownika , który niestety w zupełnie inny sposób odreagowuje stres związany ze śmiercią rodziców .
Chciałabym , by twórcy rozwinęli bardziej jego postać , w końcu jest bratem głównej bohaterki , której relacje z wampirami zdecydowanie wpłyną też na jego życie .

ocenił(a) serial na 7
LoganScott

No tak, po TB na pewno przyda mi się jakiś bardziej lajtowy klimacik serialowy ;-) Tylko nie wiem, czy wyrobię, bo liceum to ja już daaaawno skończyłam :-/

ocenił(a) serial na 10
DirtyMefisto

Ja też ,ale czasami miło wrócić do lat szkolnych

ocenił(a) serial na 7
morszpregi

No i kolejny znajomy Avatar... How nice! ;-)

ocenił(a) serial na 10
DirtyMefisto

Jeśli to się tyczyło mojej osoby , to mnie też jest bardzo miło Cię widzieć :)

ocenił(a) serial na 8
morszpregi

Odcinek Super. Zapowiada sie naprawde fajny serial. Wie ktos ile bedzie odcinkow pierwszego sezonu?

ocenił(a) serial na 5
Ne2tu

Nie jestem pewna- obstawiam, ze standardowo 10-12.

ocenił(a) serial na 7
Anita_Blake

Ja myślę że 12 albo 13. 24 raczej nie będzie miał ale to może i plus bo nie będzie się dłużył w połowie

ocenił(a) serial na 10
DirtyMefisto

Ciekawe czy będą robić sezon-książka , czy oprą się tej pokusie .
Bo jeśli tak , to te sezony nie będą za długie .

ocenił(a) serial na 10
salmaatache

odcinek mi sie podobal, troche powialo zmierzchem, klimat ja w amerykanskich serialach o nastolatkach, muzyka super, a aktorzy, hmm glowny bohater troche jak robocop, za to jego brat to ciacho i te boskie oczy...

salmaatache

Po pierwszym odcinku zbyt wiele nie moge powiedzieć ,ale aktorzy średnio mi się podobają.Mam wrażenie ,że to wszystko już było. Duży plus za piosenke Bat for lashes , która mozna usłyszeć w scenie w barze po imprezie:) A co dalej..pożyjemy , zobaczymy :)

ocenił(a) serial na 5
Niv_

Uprzejmie informuję wszystkich, którzy wpisali się do tego tematu, że będę tępiła internetowych trolli do końca pierwszego sezonu i jeden dzień dłużej!!!

Proszę również, aby pierwsza osoba, która obejrzy drugi odcinek założyła post o temacie podobnym do tego.

Nie zwracajcie uwagi na przekleństwa skierowane do osób, które nie potrafią czytać i zakładają kolejny temat dotyczący tego samego!
TROLLOM WON!
Z wyrazami szacunku- Anita.

Anita_Blake

Zgadzam się z Tobą Anita, tych tematów na temat jednego odcinka jest stanowczo za dużo.
Jak tak dalej pójdzie to już po 1 sezonie będzie tu ok. 3000 tematów i zrobi się śmietnik jak na niektórych forach np. Twilight.

Więc mam nadzieję, że jak nikt nie będzie odpisywał na te multum nowym tematów to się dzieci zniechęcą i zaczną wyrażac opinie pod tematem już istniejącym, bez niepotrzebnego zakładania innych ;)

użytkownik usunięty