PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122058
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Dyskusje i opinie na temat odcinka.
Mnie się odcinek nawet podobał. Tydzień temu był marny a teraz..ładnie. ;) Wiele emocji i akcji. Warto obejrzeć.

Cattheriine

mi sie ten odcinek też podobał , ale zdziwiło mnie to że damon chciał wskrzecić katrine , myślałam że on kocha elene tak jak stefano (biednydamon był taki smutny pod koniec odcinka)byłam zdziwiona jak pod koniec odcinka zobaczyłam Logana czyzby był wampirem?? bo z zapowiedzi odcinka 10 wynika że tak.
mam jedno pytanie do was czy ktoś wie o co chadzi z Alaricem on jest wampirem??bo ma taki dziwny pierścień i jak Janna weszła do domu to on stał przed drzwiami i tak dziwnie się parrzył na próg

Cattheriine

Mnie się też podobał. Wywoływanie Emily... zniszczenie pierścienia.. Fajnie, naprawdę fajnie.
Podobało mi się tez to jak Damon udawał Stefano, a Stefano Damona. ;D
Jeśli chodzi o Alaricka - wyobrażałam sobie go inaczej, zobaczymy...
Zdziwiłam się pod koniec odcinka, że w drzwiach pojawił się Logan. Sylwka18xd - też mi się wydaje, że on jest wampirem.
Wzruszyłam się widząc prawie płaczącego Stefano i Damona.
Już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka.

Smilex

Alaric jest psychologiem któy bada sprawy wampirów.I ma cos ala umiejętnosci łowców wampirów.Potrafi chipnotyzowac ;p

vastolord1

@vastolord1
Domyślam się, że tak jest w książce, ale jeszcze nie załapałeś/aś, że scenarzyści serialu nie idą krok w krok za fabułą książki, tylko wręcz przeciwnie?

Divine

Też mi się wydaje, że on jest wampirem. Stanął przed progiem i czekam, aż się go zaprosi do środka.

Cattheriine

odcinek fajny, duzo akcji itd ale sceny z caroline i mattem tez byly fajne, zreszta jakos ostatnio polubilam caroline:)) a z mattem tworzy fajna pare

gemma_92

http://www.youtube.com/watch?v=xF0nGfsmLEY
jaka piosenka leci na początku??

gemma_92

wie ktos jaka piosenka leci na początku zwiastuna http://www.youtube.com/watch?v=xF0nGfsmLEY

sylwka18xd

sorry że dwa razy napisałam to samo ale myslałam że to pierwsze sie nie dodało , jak ktos wie co to za piosenka to prosze żeby napisał

Cattheriine

świetny odcinek :) akcja z Bonnie niesamowita :P
te ich wywoływanie Emily i potem dalej w lesie
ten nowy nauczyciel tez się fajnie zapowiada, ja myślę że to kolejny wampir
a z Loganem to dziwnie by było

lauretka

Odcinek niesamowity-jak dla mnie jeden z lepszych. Aż żal pomyśleć, że za tydzień już ostatni odcinek 1 sezonu.
Ja osobiście serial traktuję zupełnie odrębnie. Przestałam porównywać, bo nie ma większego sensu doszukiwanie się podobieństw. Książka to książka, film to film-oba ciekawe.
Mam nadzieję, że szybko doczekamy się sezonu drugiego.

Anjani

Dla mnie ten odcinek był baardzo dobry. Wg mnie nauczyciel jest wampirem- pierścień i kwestia zaproszenia do domu na to wskazują. Nie wiem dokładnie jakim trafem powrócił Logan, a raczej jego wampirza wersja, może "nauczyciel" go wskrzesił albo przybrał jego postać??wszystko okaże się niedługo;)) odcinek na pewno zadowolił fanów Damona - wreszcie ukazanie głębi postaci, jego wewnętrznej walki ze wspomnieniami, które chciał urzeczywistnić i przegranej, a Stefano mężnie zrezygnował z Eleny, ale ciekawe czy będzie ona za nim tak płakać jak się dowie, że przyciągnęły go do niej jej Katherinowe korzenie:P Zapowiada się ciekawie;))

Anjani

Anjani: nie wiem skąd masz informacje, że za tydzień ostatni odcinek, ale jest ona wielce błędna. Sezon będzie miał 22 odcinki, co już oficjalnie wiemy.

Potwierdzenie -> http://showtv.pl/news_item_2345.htm

michelangelo

No właśnie, bo już się wystraszyłam. :D

michelangelo

Bardzo mnie cieszy to, że będzie więcej odcinków. Zmylił mnie filmweb - w zakładce odcinki jest ich tylko 10.

Anjani

Jest w tym trochę racji - dziesiąty odcinek będzie ostatnim epizodem przed przerwą. Potem czeka nas aż osiem tygodni bez nowego odcinka.
Tutaj źródło: http://www.vampire-diaries.net/gallery/displayimage.php?pid=2530&fullsize=1
Jedyne pocieszenie to to, że S01E10 skończy się ponoć jakimś ekstra cliffhangerem, więc możemy spodziewać się kolejnego niezłego odcinka.

Cattheriine

ludzie, ludzie, ludzie!
co z napisami? wie ktoś może co się dzieje?
Też chce obejrzeć odcinek już..

anytsuJ

No właśnie co z napisami? Dzisiaj już drugi dzień od premiery odcinka, a napisów jak nie było tak nie ma!

Szkodniczek_2

Musicie poczekać cierpliwie , tłumacze też ludzie i mają swoje sprawy .

Cattheriine

odcienk nawet dobry, ale za duzo tego wszystkiego. Chodzi mi o pojawianie sie kolejenych postaci vampirów, czarownic (logan i nowy nauczyciel) zaraz pojawi sie VanHelsing im wiecej takich postaci w filmie tym film traci na unikatowości.

Odcinek bardzo przyzwoity;) raz się nawet wzdrygnęłam ale to zapewne dlatego że oglądałam w słuchawkach bardzo głośno;P Mi też się wydaje że ten nauczyciel to wampir, w końcu bardzo jest zmieniona fabuła w porównaniu do książki ale ja uważam że serial jest lepszy gdyż książka nie jest jakimś arcydziełem ale to tylko moja opinia. A i ten powrót Logana hym zapowiada się ciekawie;) Z niecierpliwością czekam na następny odcinek

Cattheriine

muszę się przyznać, że jak do tej pory jedyny odcinek, któremu dałam 10/10
jak dla mnie rewelacyjny - niezmiernie mnie cieszy pojawienie się nauczyciela przystojniaka (tak na marginesie stawiam, że to wampir... jak tylko zobaczyłam pierścień, doszłam do takich wniosków, utwierdziła mnie w tym scena na progu)
co do Logana, obawiam się jednak, że jego powrót ma coś wspólnego z tym naszyjnikiem (może jego zniszczenie wskrzesiło tych zaatakowanych przez Damona(?)heh, trochę nowych wampirów by się pojawiło :D:D:D, dlatego trochę ryzykowny i bzdurny pomysł, ale tłumacze to jeszcze tym, że może dlatego Logan pojawił się jako wampir, bo odbył jakiś rytuał w tym swoim bractwie, coś, co może miało go chronić przed wampirami, a zadziałało odwrotnie, wyzwolone przez ten nieszczęsny naszyjnik - ale nie chce zgadywać, bo pewnie niedługo się okaże o co chodzi, a ja mam bujną wyobraźnię :D:D:D

Sharlene

Chba najlepszy odcinek jak do tej pory. Dużo się działo. mi tez jak diabli podobało się to udawanie Damona i Stefana. Co do Logana, to stawiam na wampira. Za co do nauczyciela (nawiasem mówiąc też bym takiego chciała), sądzę że nie jest wampirem, ale też nie jest normalnym człowiekiem. Gdyby był po prostu wampirem było by to zbyt proste ;-)Biedna Jenna, nie ma szcześcia do facetów. Jeden umawia się z nią tylko po to, żeby ukraść jej zegarek, drugi też coś kręci...
Ciekawe jak długo zamierzają ciągnąć etap (chodzi mi o Stefana i Elene): "jestem dla ciebie zagrożeniem, wiec wyjeżdzam, żebyś była bezpieczna" czy oni zawrze muszą cos takieo tam wcisnąć??Z tej strony akurat bardziej mi się True Blood podoba, tam przynajmniej koleś w miarę narmalnie sie zachowuje, o ile wampir moze sie normalnie zachowywać. Ale przynajmniej nie zgrywa takiego czegoś.
Co do płaczącego Damona - no comment. No bo co ta niby miało być?!

ater11

Płaczący Damon był uroczy, ale tylko dlatego, że było to w filmie :P

Co do wątku "jestem dla ciebie zagrożeniem, wiec wyjeżdżam, żebyś była bezpieczna" to skończy się on chyba już w 10 odcinku-przynajmniej takie wrażenie dało się odnieść z oficjalnego trailera do tegoż odcinka.

I tak oto, po 10 odcinku, będziemy mieć 7 tygodni przerwy od naszego serialu :(

Anjani

http://showtv.pl/news_item_2420.htm tutaj możecie wystawić odcinkowi ocenę i wpłynąć na jego pozycję w rankingu. Gorąco zachęcam do głosowania ! :-)

http://showtv.pl/news_item_2420.htm?a=seriale&b=sezon_item&id=61&pid=1 tutaj z kolei spis epizodów 1. sezonu i również możliwość głosowania na poszczególne.

michelangelo

A tak mi właśnie dzisiaj rano w tramwaju do głowy wpadło: może ta jego rozpacz to był kolejny element jego "tajemnej" gry, żeby uśpić czujność Stefana, czy cos w tym rodzaju...
Czy może przeceniam twórców serialu?

ater11

Tak mi się wydaje, że raczej tak...Przecieniasz.. ;]

Cattheriine

a mnie się ten odcinek nie podobał.
Za to byłam w szoku jak zobaczyłam Logana...
Mam tez jakieś podejrzenia ze vicki wróci. Bo usunięcie jej z tego serialu na dobre byłoby złym posunięciem, gdyż jej postać wydawała się dość znacząca.

Mariebell

Była może irytująca ale w pewnym sensie potrzebna.

Mariebell

I to jest bardzo możliwe.

K.E.: “Anything can happen on a vampire show. Dying doesn’t necessarily mean that someone’s gone forever.In the original script, when Vicki gets staked you see her disappear into dust. But in the reshot scene that aired, Stefan pulls the stake out and Damon takes me away. So they left the ending open to interpretation.”

Cattheriine

Uwielbiam w tym serialu to, że po każdym odcinku ma się większy apetyt na kolejny.
Im więcej wampirów, tym lepiej; a to tego szczypta magii...mrau;)