Premiera odcinka zaplanowana jest na 2 lutego!!!
RODZINNA KOLACJA - Sheriff Forbes (Marguerite MacIntyre) dostarcza kilka niepokojących wieści Alaricowi (Matt Davis) i Elenie (Nina Dobrev) na temat broni użytej w niedawnym morderstwie. W nasilającej się misji braci Salvatore by zabić Klausa (Joseph Morgan), Stefan (Paul Wesley) zwraca się do Bonnie (Kat Graham) oraz Abby (gościnnie Persia White), podczas gdy Damon (Ian Somerhalder) dociera do starego znajomego po pomoc w opracowaniu planu. Postanawiając wcielić swój plan w życie, Klaus urządza dziwne przyjęcie, na którym wyjawia inną historię z brutalnej przeszłości swojej rodziny, lecz pojawia się niespodziewany gość, który doprowadza przyjęcie do końca. Tymczasem, Caroline (Candice Accola) jest załamana gdyż nie jest w stanie powstrzymać rozwijającej się tragedii.
W odcinku pojawia się również Matt (Zach Roerig). Scenariusz epizodu napisał Turi Meyer & Al Septien, a za reżyserię odpowiadał Jeffrey Hunt .
http://www.vampirediaries24.pl/news.php?readmore=2735 PROMO
Joseph Morgan (Klaus) na temat odcinka:
"Wszystko co robi Klaus, zawsze łączy z przemocą -- nawet jeśli zacznie się to jako zwykły posiłek, wszystko sprowadza się do przemocy. Będą pewne rzeczy, które nie są ściśle ujęte w programie kolacji. Ponadto będzie niesamowite napięcie. Wyobraź sobie tą potężną hybrydę, urządzającą małą uroczystą kolację. Kim będą jego goście? O czym będą rozmawiać? Co będzie do jedzenia? Jaki będzie program przyjęcia? To naprawdę interesujący pomysł. Widzieliśmy go wiele razy w fizycznej konfrontacji z ludźmi, interesujące będzie zobaczyć nieco więcej jego kulturalnej strony. Jego urok i elegancja znajdują się w menu kolacji."
Jak myślicie, w jakim celu Klaus urządza to przyjęcie?
Nie mogę się doczekać, no i w końcu jest Elijah! :)
a tutaj macie PROMO Z POLSKIMI NAPISAMI (WERSJA ROZSZERZONA) : http://www.youtube.com/watch?v=zPTBGb7-Fkk
Będzie się działo :) To dziwne przyjęcie Klausa, na promie wygląda na to że Klaus i Elijah się pobiją, Damon będzie coś kombinował z Elijahem, coś stanie się z tata Caroline no i te krzyki Bonnie przy trumnie. Dlaczego to musi byl dopiero za 2 tygodnie :(
jak to 2 tygodnie?:( Że niby dają mi czas żebym się nauczyła na prawo pracy? Cieszę się, że się troszczą o sesję ale dałabym radę z tym i z tym. Mam tylko nadzieję, że będzie warto czekac.
nie dobrze :// mam nadzieje ze do tego czasu nie polikwiduja wszystkich mozliwych stron z odtwarzaczami bo wtedy bede musiala znalesc sobie inne hobby :p
Też kocham ten fragment. Jak sobie wyobrażę, że za chwilę nie będę miała jak obejrzeć jego i całego rodzeństwa, to aż mnie skręca:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwp&v=yVYAxguZPFo
Mam nadzieję, że zdążymy obejrzeć ten odcinek i inne, bo jak premier podpisze ACTA to koniec ;(
Ech te acta mam nadzieję że tego nie zrobią.. gdzie nie spojrzysz w internecie to wszyscy o tym pisza...
jak to wprowadza to bedzie masakra bo w durnej polsce nic ciekawego w telewizji nie leci ;/
Megaupload już zlikwidowano, teraz biorą się za inne stronki do odtwarzania filmów. Mówię wam armageddon. Martwię się o oglądanie wampirków ;(
Jezu niee. Nie przypuszczałam, że kiedyś to się stanie. Co my teraz zrobimy? Zero rozrywki... Moje życie legnie w gruzach...
e tam, jedne serwery usuną to powstaną nowe, ludzie tak szybko nie dadzą się usunąć..
Tylko, że właściciele stron będą odpowiadać za treści na nich publikowane. Jeśli ten pieroński dokument zacznie obowiązywać nie wiem czy ktoś będzie miał odwagę, żeby dla strony internetowej narażać się na grzywnę lub więzienie.
powiedzieli że podpiszą, ale zanim wprowadzą w życie to potrwa to przynajmniej kilka miesięcy. na razie chyba jesteśmy wolni i obejrzymy nasze wampirki
Ale pewnie nadal bedzie dzialal T V P C. COM - w koncu to strona amerykanska i tam bedzie mozna ogladac na zywo. Tam rece polskich politykow nie siegaja :D
Fajnie, tylko że Ty nie mieszkasz w Polsce, gdzie rząd będzie monitorował każdy Twój ruch w necie:P Zobaczą, że oglądam na żywo serial w internecie i idę do więzienia:DD
nie będzie działał - zostanie zablokowany na terenie państw członków ACTA.
A Anglicy też mają to podpisać, więc tylko czekam na reakcje tam
Podejrzewam, że jednak trudno będzie im to wprowadzić w życie ze względu na te bunty, ale jeśli to się stanie to... ja nie wiem, ostatnio jak sobie pomyślałam co by było to doszłam do wniosku, że zostanę pozbawiona większości rozrywki. Oglądam z neta mnóstwo filmów, seriali, słucham muzyki, oglądam przeróżne filmiki, zdjęcia, wiadomości na bieżąco, wypowiadam się na forach i wiele innych. czasem jak wrócę to domu po ciężkim dniu to przynajmniej wiem, że przy kompie mogę jakoś odreagować. Jeśli to wszystko miałoby się zakończyć to co ja będę robić? Na polską telewizję i jej cudowny repertuar nawet nie liczę, a na kino nie zawsze wszystkich stać tak często jak by się chciało, tak samo jak na płyty. Porażka...
Nie rozumiem dlaczego Amerykański rząd jest pod wpływem np. firm fonograficznych?!?! Liczą na jakieś profity. Politycy to skończone szuje.Łapy precz od internetu złamasy !!!!! :)
Spieszę pocieszyć: dystrybucja filmów/muzyki w necie to też pewien biznes i tak prędko nie zostanie on zniszczony ani porzucony - po prostu serwery przeniosą się do krajów, których nie dotyczy ta ugoda (np. Rosji), a nowe serwisy z torrentami lub tego typu plikami rozmnożą się z prędkością kilka nowych stron na jedną zamkniętą. O ile ACTA w ogóle zostanie wprowadzona i faktycznie znajdzie zastosowanie w praktyce. :>
Plus, jakoś nie widzę federalnych czy policji polskiej aresztujących jakichś tam zwykłych ludzi za ściąganie serialu - to byłoby śmieszne i absurdalne, wbrew pozorom nie temu te ustawy mają służyć. Ponadto, partie Europy mają zwrócić się do Trybunału Sprawiedliwości w razie uchwalenia ACTY przez UE, a dopóki - o ile wiem - Trybunał nie wyda orzeczenia, ustawa taka nie ma mocy.
http://www.ksitetv.com/11032/vampire-diaries-bringing-out-the-dead-images/
zdjęcia z 13 odcinka. Już wiadomo, że rączkę Sztefana przypala Klaus ;>
Dzisiaj coś mówili w radiu że nawet jeśli Polska podpisze ACTA w czwartek to jeśli nie zostanie ona ratyfikowana przez 6 krajów członkowskich to ACTA pójdzie do kosza. Szwajcaria nie chce podpisać, Meksyk się waha a jakiej 2 państwa (których nazw nie pamiętam) zgłosiły zastrzeżenia, więc też nie są za. W naszym parlamencie ma być jakas debata na temat ACTA i też mają przeanalizować akt po akcie tej umowy pod kątem czy przypadkiem nie łamie prawa. Tak więc jeszcze nie wszystko stracone :)
A co do odcinka to patrząc na zdjęcia to Klaus znowu ładnie będzie rozrabiał :) nie mogę sie doczekać :) no i strasznie podoba mi się fryzura Elijaha :)
Powinniśmy brać wobec tego przykład ze Szwajcarii! (Jak zawsze.) :D
/Zapewne Damon będzie chciał współpracować z Elijah, ale - jak widać - the Original nie będzie temu tak bardzo przychylny (przynajmniej nie od razu). :P
Sylwinka, jesteś moim Promyczkiem:*
Jezu, żeby Szwajcaria tego nie podpisała, i ta reszta - przynajmniej ktoś ma łeb na karku, a nie - podpisują jak cielęta coś co nas ograniczy w stopniu zastraszającym...
Jak kurde zrobię zdjęcie lecącego samolotu, to kwa będę może musiała poprosić linie lotnicze o pozwolenie do trzymania tej foty na komórce???XDXD
Bo to kwa nie mój samolot i nie mam praw do znaku na nim umieszczonego:)
Ja czuję, że to gowniane ACTA tym właśnie będzie, jednym ograniczeniem swobody:/
Moim zdaniem na tym przyjęciu okaże się, że w tej ekstra zabezpieczonej trumnie leży matka Klausa.
Co się wszyscy na tą matkę uwzięli?
Raz, było wyraźnie pokazane, że Klaus ją pochował.
Dwa, na rysunku który wyczaiła Elenka był znak hybrydy i wyrwane serce Pierwotnej Czarownicy.
Skoro Czarownica nie może być wampirem, matka musiała więc zginąć ostatecznie. Była czarownicą okej, ale też człowiekiem, A bez serca człowiek nie przeżyje.
Według mnie Esther jest nieodwołalnie martwa.
Jej moc niby istnieje w "kosmosie" tak jak innych martwych czarownic. Ale to raczej wszystko.
Nielogiczne będzie, jeśli Esther będzie w trumnie i będzie żywa w jakiś sposób.
Skoro Klaus oszukał wszystkich, że to ojciec zabił matkę, to równie dobrze mógł oszukać, że ją pochował w tamtym miejscu. Fakt, masz trochę racji, ale pewnie gdyby ta matka się pojawiła, scenarzyści znaleźliby jakiś sposób, żeby wytłumaczyć jej obecność.
Wiesz, no to jak dla mnie za dużo troszkę byłoby tych fałszywych informacji.
Raz, że to on zabił matkę nie ojciec.
Dwa, jakby Esther była w tej trumnie - aha, czyli ściemnił że ją tam zakopał jak jej nie zakopał.
Za chwilę się okaże że Esther to wcale nie była matka KlausaXDXD Albo jeszcze jakiś inszy suchar...
Trochę nie przemyślałem z tą mamuśka, ale nikt inny nie przychodzi mi do głowy. A może tam będzie Oryginał (nie wiem jak ją nazwać inaczej :P ), której sobowtórami są Katerina i Elena?
:)
Miałeś rację.
Kurcze, ja wciąż jestem w szokuXD
PS. Czy Tobie też ona przywodzi na myśl żeńską wersję Terminatora?;)
Może jej duch nawiedzi Bonnie i Bonnie będzie przemawiała jej głosem jak wtedy kiedy wstąpiła w nią Emily:D Będzie miała okazję zganic Klausa za to że ją zabił;P