fabuła związana z Klausem wypala się, nie sadze by można ją ciągnąc przez koleiny sezon. trudno jest powiedzieć, czy będzie.
A ja myślę, że będzie o ile serial dalej będzie cieszył się popularnością. Nie zabija się kury znoszącej złote jaja. Twórcy wymyślą nową intrygę na kolejny sezon i tyle ;)
Też uważam, że nie mają powodu aby kończyć serial, który ma dobrą oglądalność i cieszy się popularnością.
Mam tylko nadzieję, że nie przesadzą i nie będą go ciągnąć w nieskończoność jak niektóre dobre seriale, które właśnie na bezsensownej fabule w kolejnych niepotrzebnych sezonach straciły fanów i oglądalność.
przypuszczam, że będzie. no bo jakby na to logicznie spojrzeć każdy sezon skończył się tak, że chcieliśmy oglądać dalej. pod koniec pierwszego pojawiła się Katherine, w drugim zobaczyliśmy nadnaturalne zdolności Jeremy'ego. coś się stanie i czwarty sezon będzie, ja wam mówię xD
ja również mam nadzieje, że będzie IV sezon, ale mam nadzieje, że będą wiedzieć kiedy skończyć i nie będą na siłę tworzyć kolejne sezony. Chciałabym, aby skończyli tak, żeby nie było jakiś niedomówień :)
Spokojnie. Dorzucą do kotła kolejnego doppelgaengera i czwarty sezon wyjdzie ;).
http://www.swiatseriali.pl/seriale/pamietniki-wampirow-563/news-jako-wampir-i-cz lowiek-nina-dobrev-o-podwojnej-roli-w,nId,426416
''Oczywiście, Nina Dobrev jeszcze przez długi czas nie rozstanie się z "Pamiętnikami wampirów". Sama zauważyła, że serial może być emitowany przez sześć sezonów.''
raz w Bravo czytałam, że Paul ma kontrakt na ten serial jeszcze na kilka lat (chyba pięć)! możemy więc liczyć na conajmniej 2 sezony! : )
mam nadzieję, że nie będzie kolejnego doppelgandera, bo to już by była przesada -.-
no, Bravo ma zawsze racje xD
ale jakby nie patrzeć, skoro Paul ma kontrakt to Nina i Ian też.
chciałabym, aby potoczyło się nieco tak jak w książce, żeby Elena była wampirem, a potem umarła, aby ocalić braci i odrodziła się jako człowiek xD
kto czytał książkę?
Wszyscy zawodowi aktorzy w USA podpisują ze stacjami i producentami kontrakty na 7 sezonów, nawet jeżeli serial zostanie skasowany po pierwszym odcinku. Dlatego w 8 sezonie House'a nie ma aktorki grającej Cuddy, bo miała wolną rękę do podjęcia decyzji. Coraz głośniej też robi się o odejściu samego House'a ;]. Nie ma się czym podniecać ;).
no w sumie racja. ale na 100% nie skończą na 3 seriach. w końcu serial jest bardzo dochodowy, dużo bardziej niż ekranizacja innej książki L.J. Smitch "Tajemny Krąg".
prawdopodobne ale trzeba zauważyć że nie jest to serial schematyczny jak House albo CSI: Kryminalne zagadki więc możliwe że będzie kolejny jeden albo drugi sezon ale wydaje mi się że nie więcej
Będzie na 1000%, ponieważ serial ma najlepszą oglądalność ze wszystkich stacji CW. O ile mi wiadomo, podpisany już mają kontrakt nawet na 5 sezon (:
Widocznie teraz poprawiło się z tą oglądalnością, bo podczas emisji 1 sezonu gdzies przez przypadek wyczytałam, że nie było tak kolorowo i były wątpliwości co do kolejnych sezonów. Podejrzewam, że będzie 4 sezon chociażby ze względu na to, że teraz Elena wolnymi kroczkami przekonuje się do Damona i fani Deleny mają pożywkę. Podejrzewam jednak, że po tym wszystkim Elena wróci na koniec do Stefana i trochę to czasu zajmie. Produkcja jednak musiałaby wpaść na genialny pomysł i na 4 sezon wymyślić jakieś oryginalne i niegłupie tło to tego wszystkiego. Być może będą się posiłkować książką, gdzie jest z tego co wiem ful tych wszystkich nadnaturalnych stworzeń itd. Oby to tylko nie poszło w stronę tandety, bo tak niestety często się w serialach tego typu zdarza.
Mam taką nadzieję. Chociaż jak pomyślę, że między Deleną może do czegoś dojść dopiero w kolejnym sezonie to mi się robi słabo;) Najważniejsze żeby Ian i Nina byli do końca emisji, reszta mnie specjalnie nie martwi...
Podejrzewam, że wyznanie miłości ze strony Eleny nastąpi gdzieś pod koniec tego sezonu. Wtedy 4 sezon będzie bazował na ich związku i staraniach Stefana o Elenę, czyli sytuacja odwrotna do dotychczasowej. Takim sposobem to na pewno pociągną to jeszcze długo.
Uważam, że Damon po tym wszystkim zasłużył na odrobinę szczęścia. Skoro jego szczęściem jest Elena to niech w końcu będą razem ;D