Opis odcinka: IMPREZA Z BRACTWA ORAZ RETROSPEKCJA DO WŁOCH Z XII WIEKU –
Damon udaje się wraz z Eleną i Bonnie do Whitmore College, gdzie profesor Shane przejmuje
przedmiot uprzednio nauczany przez babcię Bonnie – studium nad okultyzmem. Podczas
kostiumowej imprezy z bractwa Damon wykorzystuje szaleństwo aby udzielić Elenie lekcji na
temat wybierania ofiary. Próba Rebekah mająca na celu uzyskanie przebaczenia ze strony
Matta kończy się niepowodzeniem, ale [wampirzyca] jest zaintrygowana nieoczekiwanymi
newsami od Klausa. Gdy Stefan przesłuchuje Klausa na temat motywów Connora to
[Pierwotny] opowiada o starym spotkaniu z potężną grupą łowców wampirów. To Rebekah jest
jednak osobą, która zdradza informację zaskakującą Stefana.
http://www.youtube.com/watch?v=ETGcusjwLSI- zwiastun
A ja chyba jako jedyna jestem zadowolona z odcinka ;P Chyba nie muszę tłumaczyć, dlaczego ;P
Klaus wyjechał ci na 3 odcinki, nie będzie żadnego Pierwotnego, bo popsuli Rebekę. Z tego jesteś zadowolona?:P
Urwa, oni to się nigdy nie nauczą. Nie było Klausa przez parę odcinków w trzecim sezonie, wrócił w 3x18 i bam! odcinek zajebisty. Nie wiem może warto im przedstawić jakiś wykres, na którym widoczne jest to, że zajebistość odcinka jest wprost proporcjonalna do występowania pierwotniakow w nim :)
Stefan to kur wa!! CO za szmata! A to Damon jest ten zły. Jak oni mogli tak Rebekę wykorzystac? A co im przeszkadza, że łaziłaby sobie dalej po świecie?
świetnie, spieprzyli kolejny odcinek ;/ zabili naprawdę interesujący charakter, Elena znowu jest cnotką niewydymką, beznadzieja ;/
Blagam dajcie chociaz delena na koniec odcinka ! Stefan na wygnanie, a o Bonnie to juz nie wspomne
Taka fajna scena sie zapowiadało Oczywiście jak zawsze ganek a tu nie musieli dowalić Stefcia no bo jak inaczej
No i oczywiscie Elenka wszystkiego zaluje i biegnie do Stefana. No blagam litosci......
Mnie również. Beznadzieja.
Nawet Damon mnie wkurzył w tym odcinku z tym przystawianiem się do Eleny podczas imprezy:/ Nie powinien się tak zachowywać,dziwi mnie to trochę.
Ej sorry, jak jesteś na imprezie i nawalona to się przystawiasz do wszystkich. Nawet nie próbował jej pocałowac, ale tu się nie dziwię. Elena musiałaby przez swoje wyrzuty sumienia odbyc pielgrzymkę. Ale co ma w sobie Bonnie, że Elena tylko na nią spojrzała i koniec imprezy? Damon źle zrobił, powinien je olac i bawic się dalej;P
Dobra, przemilczmy to. Damon powinien wyjechać z piz du, jak nikt nie chce jego pomocy to niech sobie sami radzą, dam sobie rękę uciąć, że nie dożyliby do półfinału. Zaczęłam lubić Bonnie, ale po tym odcinku mam ochotę ją rozszarpać.
Już widzę tą scenę. Okazuje się, że to jakaś jednorazowa sprawa to lekarstwo i Stefan przedkłada swoje szczęście nad szczęście Eleny i ze łzami w oczach przekazuje jej, że będzie znowu człowiekiem. Ona nie może wydobyc z siebie słowa i stac ją tylko na "Stefan....". A potem okazuje się, że lekarstwo to ściema i robi się z Eleny mokra plama jak z Billa w TB:D
<3 tylko pamiętaj, że Bill odżył z tej plamy. I chyba nie przeżyłabym tego jakby Elka paradowała usmarowana w krwi i , jak to ktoś trafnie ujął na tru bladzie, z bobrem na wierzchu :D
Co ty, tego nie zrobią, ale chciałabym żeby to zasrane lekarstwo jej zaszkodziło, żeby Stefan znowu nie wyszedł na bohatera. Bo ta scena będzie tak wyglądac, te łzy i radośc i rzucanie się sobie w ramiona (oczywiście Damona tutaj nigdzie nie ma), tyle że Elena się nie rozpadnie. Uleczy się i już nigdy Stefana nie zostawi bo wdzięcznośc jej nie pozwoli. Ale Julie nadal będzie pier dolic o jakichś drogach sugerując delenę:/
Dobra, może nie kumam, może jestem jakaś dziwna, ale tak szczerze to czy Sztefan naprawdę jest taki tępy i nieogarnięty? Ile Elka jest wampirem? Tydzień, dwa? No dobra, rozumiem, że nie chce z niej zrobić mordercy, ale to takie pieprzenie, że każdy wampir kogoś zabił, głupie stereotypy. Chyba właśnie o to Damonowi chodzi, żeby się umiała pożywiać nie zabijając. A ten chce zrobić z niej znowu worek krwi dla Klausa, mimo że to dość problematyczne było i parę razy o mało nie zabiło Elki.
Aaa tam, po to Elka ma Stefana ktory ma numer do Damona żeby miał ją kto ratowac. Bo to logiczne, że zrobimy z Eleny człowieka żeby znowu bronic ją przed klausem:D Do tego Elena nadal będzie najnudniejszą bohaterką (zaraz po Bonnie), a Damon będzie tym złym i mrocznym.
ja pier.dolę, no ile można. ale nie mogą Klausa zabić bo sami umrą, chyba wychodzi na to, że lepiej by Sztef nie podejmował decyzji na własną ręke bo nic dobrego z tego nie wychodzi.
Zgadzam sie calkowicie.J ak im Damon nie pasuje, to niech rzuci to w pi*zdu i wyjedzie. Oni mu laske robia ze go o cos prosza? Chce pomoc - zle. Ma wszystko gdzies - jeszcze gorzej. Poza tym to te zale Eleny to mogli sobie darowac. Teraz jedyne co mnie ciekawi to odcinek 6... Zwiastun dupy nie urywa. Zreszta teraz to nie wiadomo czego sie spodziewac. Normalnie oskar i brawa na stojaco za to co zrobili z Delena...
Tak dokładnie. Wolę kiedy relacje Damony i Eleny mają nieco inną formę. Delikatną. Obawiam się, że Julie chce stworzyć z tego tylko pożądanie. I będzie "it's always gonna be Stefan". Psują mi Delenę !
Nie chodziło mi oto, Delena potrafi być z jednej strony delikatna, a z drugiej pełna pasji i pożądania. I to czyni ich wyjątkowym shipem. Co jak co, ale Elena wybrała jego brata, złamała mu serce, jest z innym, co on do cholery wyprawia?
Oficjalnie stwierdzam ze szkoda mi Beki no i damona ... No i plus dwa cockblocki w jednym odcinku.SUPER
Co za rozczarowanie! Miał byc delenowy odcinek a okazało się, że wszystkie delenowe sceny były w zwiastunie:/ O sorry, jeszcze scena na ganku. Chyba w żadnym sezonie nie była tak beznadziejna. I ten pakt Klausa ze Stefanem. Stefan jest po prostu szmatą. Czekałam tylko aż wypali Elenie, że szuka z Klausem dla niej lekarstwa żeby Klaus mógł dalej wyciągac z niej krew:) I biedna Elenka, było źle z Damonem? To niech wozi się ze Stefanem i płacze nad każdym szczurem z którego będzie piła. Stefan był beznadziejny w tym odcinku. Bonnie- na ch uj oni ją brali????? Jedyna rzecz na plus to zakończenie- podoba mi się że Mark z Tudorów nie będzie jakimś łachem którego za 2 odcinki zabiją, widac że koleś z planem. A Bonnie już taka zakochana, że na pewno nie zwróciła nawet uwagi, że on chce ją do czegoś wykorzystac. Ale, że tak zesrali delenowy odcinek, no nie przeżyję tego. A w kolejnym pewnie nie będzie nawet jednej sceny gdzie Damon i Elena byliby sami:/ Ze spoilerów wynika, że teraz kiedy coś się zadzieje?
Też jestem rozczarowana, byłam pewna że odcinek będzie wyglądał zupełnie inaczej. Elena samą siebie okłamuje podobało jej sie wszystko co robiła z Damonem, ale nie potrafi się do tego przyznać a już nie napewno przed swoim boy-em xD Stefan jak dla mnie jest świnią po tym odcinku, Damon wszystko załatwia z łowcą a ten jak gdyby nigdy nic wchodzi mu w parade i już sobie pakt z Klausem zrobi xD.. Mam nadzieje ze jak juz wynajda to lekarstwo to bd dla jednej osoby i Stefek jej nie dostanie, do końca życia będzie wampirem co wpierdziela wiewiórki xD
Nie wierzę, że oni srali się 3 sezony żeby Elena nie była wampirem, a jak już nim jest to mają zamiar pod koniec sezonu zrobic z niej znowu człowieka. Tak byc nie będzie!!:D
I ja przez chwilę myślałam, że Elena znajdzie sposób żeby nie miec wyrzutów sumienia- że będzie piła z takich osób jak ten koleś, który komuś tam tabletki dorzucał. Poza tym ona nikogo nie zabija, nie rozumiem o co jej chodzi. Damon chciał jej pomóc to ona oczywiście woli umartwianie się. Zaczynam rozumiec czemu ona wybiera w kółko Stefana;P
No mam taka nadzieje, bo jeśli je znajdą to niewiem po co Elene zmieniali w wampira na chwile.. Chociaż hm w sumie kto czytał książke ten wie że ktoś tam też miał takie oto lekarstwo :)
Z tego, co ja widziałam, Stefan raczej nie za bardzo był chętny na ten pakt. Ale zgodził się bardziej ze strachu przed Klausem. On się go najnormalniej w świecie BOI jak cholera.
Na cholerę mu się starzec z nią jak mogą życ sobie wiecznie?:P Boi się, że wiecznośc to za długo i ona w końcu pójdzie do tego Damona?:P Elena potrzebowałaby na to więcej odcinków niż ma Moda na sukces.
Bo Stefyn ma dobre serduszko i w głębi duszy chciałby mieć z Elką gromadkę dzieci.
Czuję dokladnie to samo. Tyle zapowiadali tej deleny a tu taka porażka. Wkurza mnie już to wielce porządnickie towrzystwo z MF - wiecznie przywołująca wszystkich do pionu Bonnie, Elenka z wyrzutami sumienia, która kompletnie nie umie być wampirem, Stefanek spisujący z Klausem zeby jak zwykle zostać hero no i do tego szMatt noszący dupę wyzej niż sra!!! Jedna z najfajniszejszych postaci u śmiercają w akcie zdrady i to za przyzwoleniem i pomocą naszego świętego Stefanka, ale oczywiście to Damon jest tym bee!!! Ohh czekam tylko aż Damon oleje tą beznadziejną Elenę i zblizy się do dr Fell.