Opis odcinka: IMPREZA Z BRACTWA ORAZ RETROSPEKCJA DO WŁOCH Z XII WIEKU –
Damon udaje się wraz z Eleną i Bonnie do Whitmore College, gdzie profesor Shane przejmuje
przedmiot uprzednio nauczany przez babcię Bonnie – studium nad okultyzmem. Podczas
kostiumowej imprezy z bractwa Damon wykorzystuje szaleństwo aby udzielić Elenie lekcji na
temat wybierania ofiary. Próba Rebekah mająca na celu uzyskanie przebaczenia ze strony
Matta kończy się niepowodzeniem, ale [wampirzyca] jest zaintrygowana nieoczekiwanymi
newsami od Klausa. Gdy Stefan przesłuchuje Klausa na temat motywów Connora to
[Pierwotny] opowiada o starym spotkaniu z potężną grupą łowców wampirów. To Rebekah jest
jednak osobą, która zdradza informację zaskakującą Stefana.
http://www.youtube.com/watch?v=ETGcusjwLSI- zwiastun
Tak w ogóle to teraz na kilka odcinków odpada Klaus bo wątpię, że wróci z Włoch już w kolejnym. I zabili Bekę więc zostaje nam męczenie się z Eleną i jej wyrzutami. Liczę na wątek z łowcami bo w końcu coś się dzieje.
Chciałaś chyba napisać, że Eliasz zniknie. Bo Klaus będzie cały czas na miejscu.
Może ja coś przeoczyłam albo źle zrozumiałam, ale myślałam że Klaus powiedział, że on sobie bilet zarezerwował do Włoch, a w tym czasie Stefan ma schowac Bekę i nikomu nie mówic. Skoro Stefan ma nikomu nie mówic to tylko kwestia czasu aż wypapla Elenie:)
Podejrzewam, że nawet od razu jej powie.
Swoją drogą, zachowanie Eleny coraz mniej mnie dziwi. Już jakiś czas temu pisałam, że Elena to dziwka, która leci od faceta, do faceta. To, jak? Spalimy ją wreszcie? Jak to chciałam zrobić po odcinku 3x14?
xD na razie Sztefowi nie było dane posmakować wampirzego seksu, bo Elka rzyga albo wyobraża sobie jego brata :D
Niech jeszcze podupczy z Klausem, jego braćmi (jeśli będą w pobliżu), z Connorem, Mattem... A co tam, jak się bawić, to od razu na całego:/ Ależ ja jej niecierpię.
Mogłaby wrócic. Mogłaby byc znowu scena jak z prysznicem, że Damon wchodzi sobie do pokoju załamany poziomem intelektualnym i emocjonalnym Stefana i Eleny a tam Katherine:D Potem chlanie, zabicie ze dwóch osób i gorące sceny:D A w tym czasie Elejna i Stefan rozkminiają jak zabic wiewiórkę żeby jak najmniej cierpiała:)
"Damon wchodzi sobie do pokoju załamany poziomem intelektualnym i emocjonalnym Stefana i Eleny" dobre xD i wszystko w temacie ;D
Kochana czytasz mi w myślach. JA po 3x14 chciałam ją obedrzeć ze skóry i po tym odcinku straciłam do niej resztki sympatii, teraz na początku czwartego sezonu trochę zaczynałam się do niej przekonywać, ale nie. Uj wszystko trafił podczas sceny, gdzie zaczęła gadać że powinna być ze Sztefanem i polować na norki.
Ja po dzisiejszym odcinku znowu sobie śpiewałam "We don't need a water, let's the motherf@cker burn. Burn, motherf@cker, burn". Pasuje tu idealnie ;D
Najlepiej, jak po 3x14 odcinku przyszedł następny i zaczęła się ta scena http://27.media.tumblr.com/tumblr_m06eo64uoL1qgihh9o1_500.gif to ja ciągle powtarzałam "Skop jej tyłek, Eliasz. Zasłużyła na to".
też mi się podoba, jeśli ma być go więcej to może zastanowię się czy go nie wybrać na moją nową oficjalną miłostkę, bo Kola coś mało :)
No to prawda. Profesorek mnie pozytywnie zaskoczyl. Przynajmniej wprowadzi jakas akcje. No i przy odrobinie szczescia moze pusci Bonie kantem dupy. Przydaloby jej sie...
Skoro jako czarodziejka z księżyca jest już bezużyteczna to mogliby ją zabic. Przecież ona już nie wyczaruje nawet cukru w herbacie bo się babci boi.
Jedyne co potrafi to spojrzec sie krzywo na innych, rzucac fochy na prawo i lewo no i oczywiscie osiagac lvl-up w czarowaniu - niesamowite krwotoki z nosa... Dla mnie tez mogliby ja zabic - nie widzialabym roznicy
Dla mnie do polowy odcinka to bylo ok. ale najbardziej mnie rozwalila Elka i Stefcio...Ahh jaka ona glupia byla ze poszla z Damonem - przeciez Hero to jej milosc zycia, powinna byc z nim i tylko z nim.NO TO PO JAKA CHOLEWKE blaga o pmoc Damona co? Jakos zawsze do niego wraca z podkulonym gonem ...
Ja nie sądziłam, że to pójdzie w tym kierunku. Któraś dziewczyna pisała, że gówno będzie z tych delenowych scen bo Elena zaraz dostanie wyrzutów sumienia i będzie winiła Damona, że pozwolił jej pic krew.
I jestem ciekawa jak Stefan pomoże Elenie z głodem dopóki nie znajdzie czopków na bycie wampirem? Co będzie piła żeby ludzi nie dotykac?
Dla mnie to jest głupie. Serial naprawdę się trochę stacza. Mam nadzieję, że Elena jeszcze się zmieni. Niech w końcu dopuści do siebie to, że Stefan nie jest tym kogo potrzebuje. Ona wciąż jest w fazie zaprzeczenia.
To niech sie pospieszy bo zanim ona sie w koncu zdecyduje to ogladalnosc tak spadnie ze nie beda mieli czasu na sprzatniecie tego calego balaganu jaki teraz narobili.
Ja nie rozumiem trochę tego serialu. Dla mnie Stelena jest już zupełnie nie wiarygodna i wpychana na siłę. Jeżeli to się nie zmieni to poważnie zwątpię w ten serial. Lubię kiedy twórcy w tym co robią są odważni i ryzykują, zamiast trzymać się dziwnych schematów.
Dla mnie to wgl jakies nieporozumienie. Mowia tak o tym trojkacie i wyborze Eleny ale jak juz kiedys to bylo powiedziane - przeciez ona praktycznie nie byla z Damonem. 2 czy 3 razy sie calowali i tyle. NO to co to za wybor skoro ona nie ma nawet porownania...
Właśnie to jest najgorsze. Jeżeli w tym sezonie Julie znowu będzie wszystkich zwodziła Deleną to będzie dla mnie wyjątkowo żałosne.
Ja bym chciala zeby Damoon byl z Elena ale tak na powaznie a nie 1. szczera rozmowa 2. cmok 3 . pojawia sie Sztefyn 4. Damon dostaje znowu po dupie
Też bym tego chciała. Coraz bardziej obawiam się, że twórcy po prostu zniszczą to wszystko co tak nas fascynuje w Delenie. Julie ostatnio w jakimś wywiadzie powiedziała, że Damon będzie kuszący dla Eleny która popełnia błędy. Czyli co szlachetna Elena jest za dobra by być z kimś takim jak Damon? Nie zmierza to w dobrym kierunku. Nie chcę się już nastawać na nic dobrego, bo znów doznam takiego rozczarowania jak teraz.
Najlepsze sceny dali w promo. Podali na wszystko jak na tacy..Scenarzysci mieli racje. Fani deleny beda dlugo rozmawiac o tym - jaki byl beznadziejny i jak zmarnowali potencjal odcinka. Wgl nie wiem po co ta Bonnie. Ona nic nie robia! Stefan zreszat tak samo. Pokrzywil sie, dostal nowy cel zycia i zablokowal droge wyjscia Bece ...
Cholera wie co Stefanowi przyjdzie do tego pustego lba. Bedzie dalej pila od Matta. Albo bedzie zdychac z glodu. A niech Damon wyjedzie. Jeszcze go beda blagac na kolanach o to zeby wrocil. Bonnie nigdy nie lubilam, ale teraz to jej nienawidze. Juz skacze do Damona wielka czarodziejka co to nie ona...No szlag mnie normalnie trafil
W pale mi się nie mieści jak można zrypać całkiem fajny odcinek ostatnimi pięcioma minutami. Sztefan znowu jest jakoś gloryfikowany, zachowuje się jak ku.tas, zauracza April, wykorzystuje Rebkę, okłamuje Elkę, ale jasne to Damon jest tym złym bo pokazuje jej jak może korzystać z tego kim jest teraz i nie umierać z wyrzutów sumienia jak ugryzie sarenkę. Dodatkowo wielki facepalm za to w jaki sposób Connor się wydostał. Seriously? Odgryziony kolczyk? I na chusteczkę był ten plasterek hybrydzie skoro jest nieśmiertelny i nie można go zranić? Azjatycka hybryda ze słabo krzepnącą krwią? Seriously? Jedynie Klaus był zaje.bisty, a moją ulubioną sceną w tym odcinku będzie jego kłótnia z Rebeką.
Ale że Stefan pomógł Klausowi i tak podle Rebekę wykorzystali! Byłoby lepiej gdyby ugadał się z Rebeką i sam pojechał do tych Włoch i zostawił Elenę i Damona żeby się sobą zajęli:D A Klaus wkurzony zająłby się Caroline. To nie, muszą to robic w najbardziej gówniany sposób:/
A najlepiej to jakby zabił Sztefa, just sayin' :) Raczej wkurzona Caroline zajęłaby się Klausem ;)
Ja tylko czekałam aż Rebeka ukręci łeb stefanowi gdy już się domyśliła, że Stefcio ja wystawił. Ale niestety...
Genialne by to było :D Tylko Stefan i Rebeka mogliby zabrać ze sobą Bonnie,żeby się nie wtrącała do Damona i Eleny :D
Dobra małe podsumowanie. Odcinek był na średnim poziomie. Retrospekcje były fajne- scena kiedy Klaus krzyczy na Rebekę tuż po tym jak zabił Alexandra mi się podobała. Wątek tego, że Rebeka ciągle obrywa od brata jednak zaczyna mnie już trochę nudzić, dodatkowo jeszcze znowu ją zasztyletował. Sceny Damona i Eleny okazały się dla mnie ogromnym rozczarowaniem. Oczekiwałam czegoś innego. Mieli wiele lepszych scen i bardziej seksownych a przy tym uroczych. Ta była jak dla mnie zbyt nachalna. Pomysł z lekarstwem na wampiryzm jest dla mnie niezbyt udany. Teraz przez kolejny sezon będziemy oglądać jak Stefan będzie próbował zdobyć lekarstwo by Elena stała się człowiekiem. A niech mu się to nie uda! Klaus jak zawsze kieruje się tylko możliwością tworzenia hybryd. Po Connorze spodziewałam się więcej, a przyniósł tylko rozczarowanie. Profesor Shane zapowiada się całkiem nieźle.
Sądzisz, że wprowadzą postac Szatana?:D Nie zagra go na pewno Pacino:D Może sama Plec się pofatyguje? Ona ma taki szatański uśmieszek:D
Niekoniecznie szatana. Pentagram był odwrócony jednym wierzchołkiem do góry, a nie w dół. Zwrócony do góry jest symbolem ochronnym w dół symbolizuje Lilith i Samaela. Zresztą teraz wpadłam na to, że samo imię Aleksander, z greckiego aleksandros oznacza obrońcę ludzi.
Dobra Dziewuszki :) idę zapalić, bo jestem w domu na święta i raczej nie mogę tutaj a potem spać :) Dzięki za wspólne oglądanie :) :* dobranoc :*