Opis odcinka:
"NOC BALU MATURALNEGO W MYSTIC FALLS — Po podjęciu decyzji, która doprowadza do
szału Klausa (Joseph Morgan), Elijah (Daniel Gillies) proponuje dla Rebekah (Claire Holt)
zmieniające życie wyzwanie. Caroline (Caroline Accola) dowiaduje się, że jej plany dotyczące
idealnej nocy Balu Maturalnego zostały pokrzyżowane przez Elenę (Nina Dobrev), dlatego
zwraca się po pomoc do rozbawionego Klausa. Zdeterminowani by dotrzeć do Eleny, zarówno
Damon (Ian Somerhalder) jak i Stefan (Paul Wesley) uczestniczą w balu, ale wieczór, pomimo
ich wysiłków, zaczyna wymykać się spod kontroli. Kiedy Elena niespodziewanie atakuje w
sposób, którego nikt nie mógł przewidzieć, Matt (Zach Roerig) zwraca się do Rebekah po
pomoc. Bonnie (Kat Graham) dokonuje przerażającego odkrycia, a Klaus otrzymuje
wiadomość, która może zmienić wszystko."
Scenariusz: Caroline Dries & Neil Reynolds
Reżyseria: J. Miller Tobin
Zwiastuny:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K3tWFjMNEKk
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WGJvi0R1Ks - extended promo
Zdjęcia promocyjne:
http://galeria.vampirediaries.pl/thumbnails.php?album=384
Zabili April i tego nie widziałam? noż kurvva. Ale chyba dużo nie straciłam? :P
No widziałam, potem widziałam, że przyszedł Klaus i jakieś takie pierdu, pierdu i zadzwoniła do Elajży, ale jest za późno, powiedział komu je dał chociaż?
O kurde. No to się tego nie spodziewałam. W sumie widziałam to, ale myślałam że to jakieś alternatywne happy ending xD
Silas dziś se polatał po osobach, ale po ostatniej scenie, wcale się nie dziwię, że nie chciał pokazywać się pod swoja postacią :D
Az tak tragicznie? A to przypadkiem nie jest tak, że żeby grać w tvd to musisz być niezłą dupką? :D
Później pewnie go urobią, może jak to cure zażyje :D Ale teraz jest tragiczny. Chyba już Quasimodo przystojniejszy był :P
No ale chyba nie jest z nim aż tak źle skoro dwie laski obracał za swoich czasów :D
Tak mi przyszło do głowy, że ta Quepasacontingo to też musiała być strasznie brzydka skoro się spiknęli :P Ciekawe czy ją pokażą w takim razie :) No będę musiała, nie mogę przecież przegapić powrotu Tylera i tańca Steleny ;)
On wyglądał kiedyś normalnie, tylko ta..... nie napiszę jej imienia teraz, bo se język połamię od samej wymowy tylko- zmieniła go w monstrum.
Mam Silaska http://25.media.tumblr.com/feffe6b1510c37536b8937556f951692/tumblr_mlhabdBfhB1rz hqico1_400.gif
No ale może Bonnie mu pomoże? Zresztą skoro on jest taki potężny to jakim cudem dał się zamknąć na ponad tysiąc lat i jeszcze przemienić w to monstrum? Choć Bonnie teraz też urosła w siłę to może coś jeszcze zdziała na koniec sezonu, dziś była moc, tym razem Elce krew z nosa puściła xD
Tylko troszkę go pokazali, bo to miał być taki cliffhanger :D Jestem pewna, że w 4x21 pokażą go już bardziej wyraźnie.
Ale Silas musi mieć dzisiaj radochę. Aż tyle osób przeleciał... tzn. miałam na myśli właził w te osoby :D
Była pokazana twarz Silasa? Bo pojawiła mi się reklama o powiększeniu penisa, której nie dało się wyłączyć ;)
Odcinek nawet fajny. Było trochę akcji. Matt i Bonnie wygrali bal <3 Soundtrack znów cudny.
Stefan pokazał jak to mu już nie zależy i że odpuści Elenę i wyjedzie- wszystko to było dokładnie widać :]
Fajnie było zobaczyć Jera i Tylera.
Było kilka żenujących akcji jak np. Klaroline i później scena Klausa i Tylera, ale cóż, tego można było się spodziewać.
W pierwszej scenie, kiedy to wyśmiał Reb, mi się podobał, potem jak uratował Caroline to już mniej. W ogóle zastanawia mnie skąd on ma tyle damskich ciuszków xD w międzyczasie straciłam jakieś 25 minut w poszukiwaniu działającego streama i ostatnia scena z Klausem jaką widziałam to ta z Tylerem, ale tradycyjnie mi sie zacinała, więc tylko tyle wiem że zappytał się go czy było warto ;D a nie, potem jeszcze ten list od Katherine. Co ona mu tam napisała? Że juz ma go w dupie i nie ucieka więcej?
Tyle ciuszków ma, bo pewnie często się przebiera za dark queen ^^
No chodziło mi o to, że znów puścił Tylera wolno, choć niby dał mu 5 sekund forów. A po drugie, to czego ona tam lazł do tej Caroline? Pewnie po zapłatę za kiecę :D
Coś w tym stylu nabazgrała, nie zrozumiałam całości, bo mi akurat się przycięło.
Nie wiem czy mogłabym być z facetem, z którym mogę wymieniać się ciuchami i tak już mi wystarczy, że mój były po rozstaniu podpi.erdzielił mi wszystkie kosmetyki do makijażu :) O mój boże, co oni z tym Klausem zrobili. Gdyby nie było tak późno to obejrzałabym sobie jakiś odcinek z drugiego sezonu, albo początki trzeciego gdzie na widok Klausa sr.ali wszyscy ze strachu. (już nie wiem co mam cenzurować xD)
Co Ty gadasz? :D Gdzie takiego faceta wyrwałaś? :D
Klaus jest żałosny teraz. Może w Orginalsach go uleczą i nawrócą na właściwą drogę. Mam taką nadzieję.
Patrz jaka Elka była przerażona. Myślała,że Bonnie ja ukatrupi, więc strach, to już też jakieś ludzkie uczucie chyba.
http://25.media.tumblr.com/51e2b0f7d155957574b3e11647f33cb7/tumblr_mlhaamXrAq1qe f3ewo1_500.gif
A młoda i głupia byłam, trzy lata zmarnowane, w pracy, w call center takie smaczki się wyrywa. A potem się dowiadujesz, że każdy, rodzina i przyjaciele i wszyscy wkoło, wytrzymać ze śmiechu nie mogli jak na niego patrzyli, a ty miałaś się z nim hajtnąć :D
Też mam taką nadzieję. Bo przeboleć nie mogę jak bardzo zepsuli Pierwotnych w tym sezonie.
A to akurat widziałam :) rzeczywiście Bonnie moc wzrosła, bo to tym razem Elka krwawiła. A potem coś Damon ze Sztefem jak ją zamykali w piwnicy gadali, znaczy to w sumie Damon zauważył, że strach to przecież emocja. Czyli chyba trochę jej to człowieczeństwo wraca ;)
Kaśka pisze, że wie o rozmowie Klausa z Elijah i o tym, że Klaus nie zwróci jej wolności. Ale lojalnie go " ostrzega " że w Nowym Orleanie jest czarownica Jane Deveroux, która coś tam na Klausa knuje i jak mu się dobierze do tyłka to wtedy pogoń za Kaśką będzie jego najmniejszym zmartwieniem. A Kaśka zamierza powiedzieć jej o Klausie to i owo ;)
Odcinek był nawet fajny. Muzyka, chlopcy, nawet Elena. Ogólnie jestem na pozytyw. Czułam, że to nie będzie taki całkiem zły odcinek :) za to następny... Yyyah... cały przesiąknie Klausem :/
Oglądałyście we dwie?!! Chyba rekord jeżeli chodzi o tak słabą frekwencję:) Przeleciałam co pisałyście, już się ucieszyłam, że April kipnęła a tutaj znowu zonk:/ Ogólnie to tak mało komentarzy, że niewiele się dowiedziałam. Lecę na zajęcia, wrócę za 9 h i wtedy mogę oglądac:D Miłego dnia!
Właśnie obejrzałam nowy odcinek. Ale nuda. Każdy tam się ciągle miota bez sensu i jeszcze ten trójkącik... Jedyny plus to Bonnie i Silas. Gdyby nie oni, pewnie nie dałabym dotrwać do końca. Nawet widok Klausa i Eliaszka mnie za bardzo nie cieszył (co trochę dziwne, jak na mnie, a to musi o czymś świadczyć).
Ostatnie odcinki wyraźnie już pokazują, że ten serial już czas najwyższy zakończyć.
Jestem załamana po tym odcinku, nic wartego uwagi się tam nie wydarzyło :( chyba się starzeję.
Bardzo ciekawy odcinek - duzo się dzialo jak na 4 sezon - przypominają mi się lepsze czasy...
Bonnie - królowa tego odcinka - i to dosłownie i w przenosni. Cieszę się ze zgarnęla tytuł prom queen. Ekspresja jest naprawdę widowiskowa. Bardzo podobały mi się jej sceny, kiedy opłakiwała Jeremiego. I ten sojusz z Silasem :D Ciekawe rzeczy
Matt/Rebekah - Matt mnie irytuje - uwaza się za takiego wspaniałego jakby sam nie miał nic na sumieniu. To załosne ze Bex musiała go prosic o taniec - taka slicznotka powinna byc wyrywana do tanca raz po raz. Rebekah to dobra dziewczyna - nawet jest mi przykro ze nie dostanie cure, ale moze to jej na zdrowie wyjdzie. BTW - korona Matta była okropna!
Klaus/ Caroline - ta scena z podarowaniem sukienki była przesmieszna....w swej głupocie. Klaus robi za dobrą wrózkę? LOL Jakos się spodziewałem ze to on sprowadzi on Tylera do miasta. Lubię jego dynamikę z Rebeką i z Elijahem - będzie zabawa oglądac tego więcej w nowym serialu.
Elijah- ten facet ma tyle klasy, a z drugiej strony jego mit zaczyna blednąc - trochę to głupie ze dał się nabrac Silasowi.
Stefan/ Caroline - lubię ich przyjaźń i to była ładna scena - ale mam nadzieję ze nie będą robic z tego romansu. NIGDY. Zastanawia mnie czy ta przemowa Caroline "o ułozeniu sobie na nowo zycia" miała się odnosic do Stefana czy do niej samej( sytuacja Tyler - Klaus)
Damon - OMG - co oni robią z jego postacią. Zrobił się taki marudny i niezdecydowany, niepewny. Jezeli chcą robic z niego Paceya to wybrali zły sposób - ta nowa poza nie słuzy mu wcale. Oglądanie go w obecnej formie to jak droga przez mękę. Smutne co powiedziała Elena, ale byłby idiota gdyby to sobie wziął do serca.
Elena - zrobiła się z niej prawdziwa BITCH. Kradziez sukienki, dogryzanie Rebece, atak na Bonnie. Atak na April (ale za to ją pochwalę - bosko pie.prznęła ją o stół he he he). Cos chyba zaczyna dochodzic do Eleny - te sceny ze zdjęciami, taniec ze Stefanem, te spojrzenie na Damona po ataku na Bonnie. Cos w niej zaczyna pękac. I dobrze, mam juz dosc.
Stefan - jestem bardzo zadowolony za całosc. Ten taniec z Eleną był bardzo ładny i subtelny - nadal aktorzy potrafią odtworzyc chemię z przeszłosci. ( w przeciwienstwie do Forwooda, który był sztuczny jak szczęka mojej babci). Nieźle sobie pogral z Elenka. Ladna pararela z 1x19, kiedy wstrzyknąl jej werbenę i wsadził do celi. Ma chłop głowę na karku.
Ogólnie duzo nawiązan i pararel z 1x19 i 3x14. No ale odcinek napisala Caroline Dries :)
Zapraszamy do oglądania nowego odcinka :)
http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_iv,13,1,pamietniki_wampirow_sezon_4_odc inek_19_pictures_of_you_vampire_diaries,110.html#.UXENpZwSAcg
Te okresy zamieniania Damona i Stefana raz w krwiożerczego wampira by po jakimś czasie objawić się jako ciotka dobra rada - stają się już nużące.
To sarkazm :D ? Mial razem ze Stefanem - sceny gry w piłkę, z limuzyną, pod rękę z Eleną, przy ataku Bonnie na Elenę, przy zamknieciu Eleny w piwnicy. Miał tez samodzielne sceny z Eleną na balu, z Caroline, z SilasemStefanem.......było trochę tego
Serio nie zarejestrowałam nic z Damonem, przemknął przez odcinek nie zauważony przeze mnie. Zabrali mu jajka i schowali tak żeby nie znalazł. Zrobili z niego łajzę:)
A czy Damon nie miał powrócic do swojej formy z 1 sezonu :D ? Tak Julie obiecywala :D A jeszcze jak zostanie człowiekiem....LOL - ja wiem ze Julie kocha Zacha Roeriga - ale nie musi z kazdego bohatera robic drugiego Matta ^^
W 3x14 chociaz mial gorący seks z Rebeką i bójkę z Kolem...
Nie czytam spoilerów więc nie wiem co go czeka. Boję się normalnie o niego. Julie z każdego bohatera potrafi zrobic frajera. Z Klausa zrobiła dobrą wróżkę- szkoda, że nie podstawił Caroline karocy z dyni. Damon zniknął- chodził z tą piersiówką, czasem coś powiedział czego i tak nie zapamiętałam. Stefan rano mówi, że wyjedzie i Elenę zostawi Damonowi, a potem bombarduje ją miłością- i pytanie! Dlaczego bracia się nie zamienili? Według porannych deklaracji to Damon powinien tam z nią tańczyc:/ Julie chyba robi wszystko żeby ten serial zakończyc i bawic się dalej w Orginalsów, bo tutaj już nie ma pomysłu.
To nie spoiler - tylko moje przypuszczenie - spokojnie. Ma jakis wampir w finale wziąc lek i przez to zapieranie się Damona ze nie chce byc człowiekiem, to on mi najbardziej pasuje - by zrobic jakis dramatyczny wątek.
A z tą piersiówką mi przypomniałas - jeju - ile się w niej miesci. Damon pił i pił, potem Elena, potem znowu Damon, potem Caroline. Co za pojemnosc LOL
Myslę ze bracia tylko uzgodnili ogólny koncept - ze mają rozbudzic w Elenie jakies pozytywne emocje. Damon wybral dosc niepraktyczne rozwiązanie jak na niego. Zrazil tym Elenę i juz nie chciala z nim tanczyc. Stefan miał inny plan, całkiem niezły - tylko ze nie pomyslał, ze sam wpadnie we własne sidła. Przyznal się Caroline, ze nie spodziewał się ze taniec rozbudzi jego uczucia na nowo.
Obaj dzisiaj zachowywali się jak upośledzeni. Taka Elena mnie drażni, ale czasem widzę dobre strony- mówi braciom bardzo bolesną prawdę, np. że ich życie się kręci wokół niej i zachowują się jak jej obstawa. Mówi to w sposób przesadzony często, ale czasami nie jestem w stanie się z nią niezgodzic.
Podejrzewam, że to może byc Damon- jaka zabawa by była gdyby to była Elena albo Caroline? Bez sensu. Stefan chce wyjechac więc tym go zatrzymają bo teraz Damon będzie kruchy jak kwiatuszek- ktoś będzie musiał się nim zaopiekowac:)
Podobno w książce właśnie Damon bierze cure ;) Ale tam jest zupełnie inna fabuła, więc nie ma co się tym sugerować pewnie
Lubię czytać Twoje wypowiedzi :D
Sama nie wiem co myśleć o Rebekah... raz mnie wkurza, raz mi jej szkoda, powinna dostać lek czy faktycznie jest tak beznadziejna... nie umiem się określić tak konkretnie... :p
Ta sukienka co Klaus dał Caroline była OKROPNA! OBRZYDLIWA! heloł co jest, ogólnie Caroline stylizację balową miała brzydką. Z Klausem uważam, że już za bardzo sobie pozwala, oby nie obróciło się to przeciwko niej... No i ze Stefanem również wiadomo, żadnego sexu :D
Damon - Silas, fiu, fiu, fiu pojechał Riżdżowi :D Dobrze, już czas najwyższy było mu znowu utrzeć nosa :)
Stefan i Elena... taniec, nie uwierzę w to, że nic nie czuła, takie moje zdanie, widać było wtym odcinku, topniejący lód z jej skorupy... Ale to i tak nic nie zmienia w kwestii Steleny, ona umarła i koniec. A swoją drogą to dlaczego Stefan się podjął tego "Zadania" przecież to Damon jest jej gwałtowną, nagłą, kilkudniowągrobowąkochamcięmiłością :D jeżeli chcieli coś poruszyć to co lepiej wypadnie, aktualna miłość czy ten wyblakły beznadziejny Stefan, z którym nie miała rozrywki i same negatywy ze związku... Damon powinien porwać do tańca, stzrelić kilka min, powywracać oczami, nie zapomnieć o jakimś żarciku i Elena POWINNA być jego :D
Ja nie wiem co się działo z Elijah, ale na dobre mu to nie wyszło... tak się zrobic... Ehhh...
Obejrzałam cały, tym razem bez zacinania :)
Elena - tak jak ją lubiłam bez uczuć, tak już mi się trochę zaczyna nudzić. Głupiutka była jako człowiek, jako wampir jeszcze bardziej. Naprawdę myślała, że da radę pokonać Bonnie i że jej się to uda, wiedząc że Bonnie się teraz nie kontroluje? Chodzi, patrzy pustym wzrokiem, jedynie to jak prawie zabiła April mi się podobało.
Damon - świeć panie nad jego mroczną duszą, bo już chyba go nie odzyskamy.
Stefan - jakoś tak obojętnie. Ni ziębi, ni grzeje. Sceny Defana moim zdaniem rozczarowujące, najpierw porzucajmy się piłką i poużalajmy się nad Elką, potem pojedźmy po Elkę żeby się upewnić że nic głupiego nie zrobi. Tylko w lesie i piwnicy jako tako przypadło mi do gustu.
Klaus - SERIO? Idę sobie podciąć żyły, scena z pożyczeniem kiecki Car była jeszcze gorsza od jazdy na motorze Elki i Sztefa na początku sezonu :P Scena przy stole fajna, rozmowa z Elajżą też. Ale Elajża nie powinien się martwić tym, że Klaus będzie ścigać Katerine, bo jak na razie nieźle mu to idzie :) I znowu chcą go zabić, tym razem jakaś czarownica z Nowego Orleanu. JEśli list od Katheriny miał być tym wyjaśnieniem dlaczego Klaus jedzie do NO, to chyba jakoś nie wyszło zachęcająco.
Elajża - brak zastrzeżeń, jedynie w ostatnim odcinku był zakochanym głupcem, tym razem nie zorientował się, że to nie jego siostra, którą zna 1000 lat :)
Rebeka - kiedy Klaus się nad nią pochylił i zaczął jej gadać o tym jak to jej nie pomoże, kiedy będzie chora i umierająca, ta potem się wytarła jakby ją opluł xDDD, poza tym jej pogoń za kjur jest już nudna. I szkoda mi jej się zrobił kiedy musiała zaprosić Matta do tańća
Bonnie - obożejakmibrakowalojejscenzjeremymnawetjeslitosilas. Macie rację, ten odcinek należał do niej, jako jedyna wprowadzałą tam jakąkolwiek akcję.
Silas - lubi przebieranki, chce umrzeć, jest brzydki i ma cure. W sumie po tym, co mówiła Teki wczoraj to myślałam, że jest z nim gorzej :P
W sumie nic ciekawego jak na moje :)