Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Opis odcinka:

"NOC BALU MATURALNEGO W MYSTIC FALLS — Po podjęciu decyzji, która doprowadza do
szału Klausa (Joseph Morgan), Elijah (Daniel Gillies) proponuje dla Rebekah (Claire Holt)
zmieniające życie wyzwanie. Caroline (Caroline Accola) dowiaduje się, że jej plany dotyczące
idealnej nocy Balu Maturalnego zostały pokrzyżowane przez Elenę (Nina Dobrev), dlatego
zwraca się po pomoc do rozbawionego Klausa. Zdeterminowani by dotrzeć do Eleny, zarówno
Damon (Ian Somerhalder) jak i Stefan (Paul Wesley) uczestniczą w balu, ale wieczór, pomimo
ich wysiłków, zaczyna wymykać się spod kontroli. Kiedy Elena niespodziewanie atakuje w
sposób, którego nikt nie mógł przewidzieć, Matt (Zach Roerig) zwraca się do Rebekah po
pomoc. Bonnie (Kat Graham) dokonuje przerażającego odkrycia, a Klaus otrzymuje
wiadomość, która może zmienić wszystko."

Scenariusz: Caroline Dries & Neil Reynolds
Reżyseria: J. Miller Tobin

Zwiastuny:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K3tWFjMNEKk
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WGJvi0R1Ks - extended promo

Zdjęcia promocyjne:
http://galeria.vampirediaries.pl/thumbnails.php?album=384

ocenił(a) serial na 9
ailimenna

Myślałam, że troszkę odcinek będzie lepszy, jednak był średni ..
Watek Elci mnie nudzi już trochę ..
Damon i Stefan... achh zepsuli ich w tym odcinku ..
Rebekah... głupia za lekarstwem.. podoba mi się jako bitch.. mam nadzieję że zostawi głupiego Matta .
Bonnie w sumie coś pokazała, i ta postać jak narazie jest na + w tym odcinku ..
Klaus i Elajiha .. to tak średnioo coś ... sranie w banie .
Caroline + Tyler nawet mi się dzisiaj podobali .

Diablicaaa

Właściwie to średni ten odcinek, spodziewałam się czegoś lepszego... Już myślałam, że nie będę musiała więcej oglądać irytującej twarzyczki Ejpril a tu nic z tego :c
Silas zaszalał, 4 twarze w jedną noc ?! ; p
Tyler !!! Mimo, że jestem team Klaroline to sceny Forwood cudnee !
Stelenowcy się nakręcili na kissa a tu nic z tego i good ;) Elka nic nie czuje, ani do Stefana ani Damona więc ani na Delene ani na Stelene nie ma co liczyć na razie... Ale i tak kibicuje Delenie :D
Elena trochę przegięła z zabiciem Bonnie, no dobra od pierwszego sezonu jej nie znoszę więc ktoś może ją zabić no ale bez przesady, nie Elena !
A zwiastun 4x20 cudoo *.* Klaus <3

ocenił(a) serial na 6
_Hayley_Williams_

Dla mnie też średni. Miałam nadzieję, że będzie po słit April ale jednak jest niezniszczalna ;]

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

Hej, czy ktoś ma może listę utworów z odcinka 19?

suszinka

http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Soundtrack,1857869

1. Dave Baxter „Whispers”,
2. Hunter Hunted „Keep Together”,
3. Luke Sital-Singh „Bottled Up Tight”,
4. Class Actress „Pictures Of You”,
5. Hot As Sun „Desert Song”,
6. Rihanna feat. Mikky Ekko „Stay”,
7. Kari Kimmel „Remember”,
8. The Cold And Lovely „Paper & Gun”,
9. Josh Ritter „Lights”,
10. Phosphorescent „Song For Zula”,
11. Charli XCX „Stay Away”,
12. Caught A Ghost „You Send Me”.

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

Kolejny odcinek, który zniechęcił mnie do serialu. W 4 sezonie aż roi się od takowych. Chyba czas obniżyć ocenę Pamiętnikom, albowiem zaprawdę jest coraz gorzej.

Elena - już dość. Dość usprawiedliwiania jej zachowania jakimiś cudami niewidami, sire bondami i magicznymi pstryczkami przełączniczkami. Elena to najzwyczajniej w świecie szmacisko niewierne i suczysko głupawe. Jeszcze do tego ośmieliła się dziabnąć poczciwą April. Z drugiej strony idiocieje z każdym odcinkiem więc na szczęście była już zbyt tępa aby po prostu skręcać kark swym ofiarom. Może sobie przechodzić w najróżniejsze tryby działania, dla mnie jest to postać skreślona. Nawet jak zarzuci wór pokutny na łeb to i tak jej to nie pomoże.

Damon/Stefan - pierwszy z nich krystalizuje swój wizerunek wzdychającej mimozy. Lepiej jest ze Stefanem. Ten przynajmniej na swój sposób zaczyna okazywać dystans w stosunku do Eleny. Tym niemniej nadal łasi się do niej jak bezdomny kundelek.

Beksa/Elijah - on wymyśla jakieś kretyńskie zabawy w udawanko zamiast wybić siostrze absurdalny pomysł z głowy a ona robi minę niczym sędziwa katoliczka pod wpływem papieskiego majestatu. Do tego podlizywanie się do Matta i Eleny. Czy Beksa orientuje się jeszcze kto i w jakich okolicznościach zabił jej braci? Straciłem wszelki szacunek dla tej kobiety. Na koniec Elijah dał się nabrać jak dziecko. Czy on tez już kretynieje w ślad za siostrą?

Caroline/Klaus - co to miało być na miłość boską? Kleptomanka podebrała Caroline sukienkę więc ta...biegnie po pomoc do Klausa. WTF!? Od kiedy to Pierwotny robi za dobrą wróżkę? Totalnie żenujący i absurdalny wątek. Jedynym plusem jest chwilowy powrót Tylera.

Bonnie - jedyna mocna strona odcinka. Podobała mi się zarówna gra aktorska, fryzura, sposób poruszania i strój. Niezwykle wyraziste było to całe "zdziczenie". Gdyby jeszcze doprawiła Elenie facjatę parę razy z lewa i z prawa to byłbym w siódmym niebie.

Silas - końcówka z nim rzeczywiście wzbudzała grozę. A więc jednak na szczęście nie będzie kolejnego słitaśnego i urokliwego pseudo nikczemnego schwarz chrakteru (czytaj kolejnego kochasia dla Caroline/Eleny). Z drugiej strony, znając tendencje serialu, zapewne zaraz pojawi się jakiś motyw ala Piękna i Bestia.

ocenił(a) serial na 8
HomeBird

Slaby i nudny odcinek, wg mnie nic sie nie dzialo. Jedynym plusem dla mnie byla piosenka "Stay",lubie ja.
Caroline przyszla do Klausa po suknie? co to mialo znaczyc? nudaaaa