PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122066
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Hej wszystkim, gdy Elijah przyszedł do domu Eleny, to powiedział, że chce wywabić Klausa z ukrycia i
go zabić. Ale nie zrozumiałam dokładnie: czy Elena ma być tylko przynętą i potem ma jej dać
spokój czy i tak i tak ją zabije?

Pannie95

Z jego propozycji wnioskuję że chce w jej w pewnym sensie pomóc. Oczywiście ma w tym swoje korzyści.
On chcę wywabić Klausa za pomocą Eleny i go zabić, nie usadzając jej ani rodziny.

katherine17

Nie wiem, czy ja po prostu doszukuję się w tym wszystkim jakiegoś "spisku", ale Elijah w pierwszym odcinku, w którym się pojawił, powiedział Rose, że on zawsze dotrzymuje danego słowa i że JĄ ułaskawi. Ale nie wspomniał wtedy o Trevorze i ostatecznie go zabił. Wydaje mi się, że podobnie można odebrać jego wypowiedź skierowaną do Eleny: nie skrzywdzi jej bliskich, ale nie mówił nic o tym, że JEJ również nie skrzywdzi. Tylko, że będzie "przynętą" do wywabienia Klausa. W takim razie wszystko jest możliwe... I tutaj już można się tylko domyślać, co będzie, bo na razie nic nie wiemy. Oczywiście ja, wierna fanka Deleny, mam wiele pomysłów ;D Gdyby Elijah zabił Elenę (nie wiem, czemu, ale mam wrażenie, że tego nie zrobi ;P) ona mogłaby mieć w swoim organizmie krew Damona i oczywiście po przemianie przypomniałaby sobie (przede wszystkim) o wyznaniu Damona (chyba każdy wie, o którą scenę mi chodzi) ;)

Neff

też mam wrażenie że jej nie zabije :)) może tli się u niego iskierka człowieczeństwa... przecież damon był bezwzględny i co tu dużo kryć: był potworem. Ale i również chciałabym, żeby Elena się dowiedziała o tym co czuje do niej Damon :) DELENA RZĄDZI!! :D

Pannie95

raczej jej nie zabije, ale może dojść do sytuacji kiedy Elena będzie w sytuacji zagrożenia zycia i wtedy krew Damona ją uratuje. I wtedy właśnie zacznie sobie przypominać wyznanie Damona, co kiedyś musi nastąpić bo trzeba żeby wiedziała

nj1987

Też mi się tak wydaje. Ogólnie po obejrzeniu tych wszystkich wywiadów (głównie) z producentami serialu wnioskuję, że (spoiler) skoro drugi sezon ma się zakończyć wielkim cliffhangerem, Elena znajdzie się wtedy właśnie w takiej sytuacji zagrożenia życia (kto wie, może nawet ze strony Klausa?) i uratuje ją tylko krew Damona :D Później w trzeciej serii po przemianie zacznie sobie wszystko przypominać, oczywiście najważniejsze: wyznanie... Tutaj akurat chciałabym, żeby wzorowali się trochę na książce, bo w niej przecież też została przemieniona przez Damona... Jedyne, co mnie teraz martwi to fakt, że po zakończeniu drugiego sezonu - w dodatku z cliffhangerem! - będziemy musieli tak długo czekać na pierwszy odcinek trzeciej serii, zapewne kilka miesięcy o_O No i chciałabym, żeby Elijah zagościł w serialu na dłużej... na co, niestety, coraz mniejsze są szanse zważając na to, że w MF ma się pojawić wujaszek John, wiedzący, jak zabić Pierwotnych :(

Neff

co do tego czy ją zabije czy nie to nie mam już zdania, bo co i rusz są jakieś zwroty akcji. Mnie jak narazie intryguje to po co Elijah kamień księżycowy??? skoro twierdził że mu nie zależy na złamaniu klątwy

_monia_

ale Klausowi zależy.... może tak Elijah chce podpuścić Klausa: ma dopplegangera i kamień i powie że dzięki temu można złamać klątwę(no Klaus pewnie sam wie)Wtedy wyjdzie z ukrycia, a Elijah go zabije. Ja tak to sobie wyobrażam.

Pannie95

A mnie się wydaje, że to wszystko może być ściema:) W końcu E. ma dla niego wartość czysto użytkową. Na pewno coś jej się przy tym stanie... Ciekawe co będzie z Rose:( szkoda mi jej. Fajny ma akcent + miło widzieć, że Husky nie jest taki całkiem sam;)

suszinka

Dla mnie Rose jest obojętna. Może i umrzeć, mnie to wali ;) Jakoś tak nie przypadła mi do gustu... Nie ma poczucia wartości. Wie, że Damon kocha Elena, zdaje sobie z tego sprawę, a jednak ją to nie obchodzi. Wg mnie to dziwaczka-bez urazy ;))

Pannie95

Jednym słowem - Kretynka, mam nadzieje, że ją ktoś przebije :D
Btw , nie sądzę, żeby Elijah kłamał. Wydaje mi się, że chce zabić Klausa żeby sam być tym jedynym, którego wszyscy się boją XD

megaami

nowa dziewczyna Damona-Andie Star ma być tak głupia jak Caroline w I sezonie ;)) http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/935-ian-somerhalder-dla-zap2it czyli na to wygląda, że durnowata Rose umrze i Damon znajdzie nową maskotkę ;) szkoda mi go... :( jak to stefek mówi, damon robi sb ulgę cierpieniu na swój sposób....

Pannie95

szykuje się nowa ofiara ;D

Pannie95

Może i tak na sprawę patrzeć:) Mnie się wydaje, że super, że D wreszcie ma kogoś bliższego sobie, bo Elena jakoś dziwnie go traktuje, po za tym wydaje mi się, że Rose nie działa w akcie braku poczucia własnej wartości, jest dorosła, ma 500 lat... i straciła kogoś bliskiego, mnie się podoba to, że relacje między bohaterami nie są oczywiste:) Ale spoko ja też czekam na DElena moments! Choć wydaje mi się, ze jeszcze sobie poczekam....

suszinka

miejmy nadzieje...

suszinka

A ja wiem jedno... scenarzyści na pewno nas nieźle zaskoczą, jak zawsze zresztą :) Czekam na odcinek :) Pozdrowienia dla fanów serialu :)

efka84

To oczywiste. Teraz muszą dać coś naprawdę dobrego po tej przerwie. Może jakaś scenka z udziałem Deleny? :D
A i dzięki za pozdrowienia :P

megaami

Jeszcze tylko JEEEDEEEN dzień i już będziemy wiedzieć, co dla nas przygotowali ciekawego :D:D:D:D

efka84

Taak :D Oby szybko minęło ^^