Jestem na etapie 5 odcinka 1 sezonu (nowicjuszka ze mnie ;)) i zaczynam lubić tego
wrednego, upierdliwego, chamskiego, cynicznego i łamiącego wszelkie zasady Damona :/
Jakoś tak mam wrażenie, że gdzieś tam głęboko w nim jest coś dobrego...
Miał ktoś tak jak ja?
On wygląda na złego bohatera tej całej historii... się nie mogę doczekać co będzie dalej,
więc się powstrzymuję od czytania jakichkolwiek streszczeń, bo mi zepsują oglądanie O.o
No ba, że kojarzymy AHS, ja przynajmniej;)
A wiesz, że coś może być na rzeczy z tym Tate'm. On taki zdrowo potrzepany chłopiec jest...
Jak wiesz o co chodzi to mogę powiedzieć, że sam Peters powiedział, że kazali mu przeczytać wyznania mordercy Sharon z celi śmierci. Podobno R. Murphy wyraźnie chciał złożyć swego rodzaju hołd dla żony Polańskiego.
Co nie oznacza ze to przeszkadza mi jakoś uwielbiać tą postać Tate'a - bo niestety ją uwielbiam:)
Ale z tych co to oglądają to większość tak ma. Myślę, ze to jednak przez to że Peters sam wykreował swoja postać mimo ze kazali mu sie kims tam sugerowac.
Ciekawe to jest.
Aczkolwiek nie wiem czy chciałabym wiedzieć co tkwi we łbie takiego po*eba jak Manson...
Genialne :DDDDDDDDDDDDDDDD
Dlatego współczułam Petersowi, że musi to czytać ale widać że jakoś nie wziął sobie tego do serca, bo inaczej jakoś grał:)
Może nie zaczaił co ten po***b pisał? :D
XDDDDD
No własnie. Ja tu i tak liczę z jego strony na jakąś 9 symfonie Mozarta czy coś a to wymaga wrażliwości. Dlatego oby nie zniszczyli mu umysłu bzdurami :D
Ogólnie wszedzie się gdzieś pojawiają jakieś sformułowania wampirowe.
Ja oglądam jeden serial komediowy i tam był taki fajny dialog
-Zawsze zastanawiałem się jak wampiry się golą skoro nie widać ich w lustrze.
-Dlatego wampiry dobierają się w pary.
Nie wiem czemu ale padłam wtedy:D
Ja az parsknelam teraz smiechem ;DDD
Swoja droga, tez sie zastanawialam nad w tym, w przypadku TVD. Zwlaszcza, ze tam sie pojawily takie sceny, gdzie Elijah stal przed lustrem i poprawial kolnierz swojej koszuli, a kilka odcinkow wczesniej, Katherine stala przed lustrem i prostowala sobie wlosy. Wylgadaloby na to, ze jendak siebie widza w odbiciach. LOL
Powiem ci, że wolałabym żeby ten motyw lustra pozostał:) Ponieważ stworki te mają więcej ze swojej magiczności i tajemniczości. I są takie straszniejsze:D
Jak ja ubolewałam nad tym, że Damonka pozbawili kruka a wyglądał prawie już jak Maleficent:D
Palące się na słońcu wampiry, które nie mają odbić i które zabija też kołek, bądź ścięcie głowy oraz odstraszają krzyże i woda święcona? Buffy the Vampire Slayer i Angel :D That's all I'm saying.
No pojechałeś z tą Buffy :D lepsze to niż wampiry, które na słońcu tak błyszczą, że oślepnąć można, wieszają krzyże na ścianach, nie mają kłów, pracują w szpitalu i inne takie (znowu znęcam się na biednym Edwardzie, ale tamtejszy motyw wampira zachwiał moją psychiką :P), jak wampir to wampir, swoje cechy ma mieć :D
O co ci chodzi?
Przecież ja jestem megafanem Buffy i Angela, ja się wychowywałem na tych serialach. C'mon, SMG to moja wielka platoniczna miłość z dzieciństwa, Buffy idealna bohaterka, a Spike to wampir wszechczasów. :D Zresztą, Angel/Angelus też mega, tak jak i reszta postaci w obu serialach.
Podałem przykład obu seriali dlatego, że są najlepsze i wyznaczyły trendy dla wszystkich innych seriali tego typu (fantasy, czyli wampiry, czary, wilkołaki i tym podobne) oraz seriali młodzieżowych. :D
Ja mam jakieś problemy z rozumieniem ludzi:P Sorki :)
Jak ja czatowałam na Buffy przed telewizorem, ehh..., a Angel to moja miłość z czasów wczesnej młodości ;)
No to może warto się z nim zapoznać, wbrew pozorom nie jest aż tak długi :D Wciągniesz go raz-dwa :D Najlepszy taki i jedyny w swoim rodzaju <no i serial Angel jeszcze :D >
No właśnie nie wiem czy nie przemawia tu sentymentalizm trochę. I na przykład jak teraz sobie zobaczę mogę na to patrzeć inaczej niż jakbym to oglądnęła wtedy co to leciało.
Sądzę, że spodobałby ci się - jest mrok, są emocje, kiedy trzeba jest też zabawnie. I postacie - bo to one w dużej mierze czynią ten serial tak wyjątkowym. Są naprawdę różnorodne i każda jest specjalna na swój sposób :D I oczywiście Big Bad każdego sezonu ^ ^
Też bym wolała, zawsze było tak, że wampir pali się na słońcu, nie toleruje kościelnych gadżetów i nie ma odbicia w lustrze, jakoś się przecież trzeba zorientować z czym ma się do czynienia, a w zęby takiemu nie będę zaglądać :P
W VD z symboliką jest nieźle, bo w "Zmierzchu"... proszę cię... toż to w ogóle wampira nie przypominało, ani zębów, ani strachu przed czymkolwiek czego bały się wampiry... jak wyżej wspomniałam, ostatnio pożeram "Dom nocy", tam już lepiej z tymi wampirami... szczególnie podoba mi się motyw tatuaży :)
Nie wiem czy kojarzysz polskie baśnie ale "wampir od zmierzchu" przypomina mi bajkę "O tym jak topielec chciał się żenić" XDDD
Powiedzmy, że to wynika ze zbyt dużych oczekiwań wobec tego serialu:D
Jak będziesz mieć od początku niskie to na pewno serial ci nie zbrzydnie:)
Nie no serial jest okeej! Ale też przez to przejdziesz skoro lubisz Damona ;) wkurzamy się tylko an to co robią z tą fajną postacią w tym serialu. W 100% zgadzam się z eowine ;D
Dzięki:D
Daj znać jak przestaną się znęcać po Damonku, a Dobrev nauczy się grać. To zaraz wracam do oglądania i będę z wami komentować :)
Po tym jak Damon się wkurzył i przyłożył Elenie że wpadła do jeziora....:DDD coś sam początek 3 sezonu.
Szkoda że sie nie utopiła wtedy...
O Tyyyy...czego jej źyczysz;)
To było w drugim odcinku 3 sezonu.
Nie no, mimo wszystko trochę rozumiem, czasem też mam ochotę puścić jej z liścia, haha. Aczkolwiek chyba zdarza mi się taka myśl znacznie rzadziej niż innym;)
Polecam Ci oglądać dalej, jak jeszcze kiedyś by Cię naszła ochota.
Może Ci się spodobają inni Originalsi;)
Eee, ale to będzie SPOILER, więc nie wiem czy chcesz;)
To Ci na razie powiem, że ja ich watek kocham&wielbię.
i to raczej utrapienie dla Eelnki&Damonka;)
No może nie tyle dla Damonka, co dla Eleny;)
Ale wiesz, tam gdzie ona, tam on;)
Oj Dobrev gra,jak gra. Może nie na jakimś wielkim poziomie, ale jest jeszcze młoda i cały czas się uczy :)) A to chyba jej pierwszy serial z pierwosozplanową rolą o ile się nie myle. Nie wymagajmy od niej za wiele :)
Szkoda, aby przez jedną aktorkę zmarnować oglądanie tak fajnego serialu :)
Jest jeszcze drugi problem. Kiedy z Damona przestaną robić ofiarę losu? Ile można kopać jednego bohatera...
A Dobrev grała pierwszoplanową rolę w 2007 roku w filmie "Poeta".= Omijać szerokim łukiem i jeszcze postawić napis Uwaga! nieporozumienie filmowe.
eee oglądnij jeszcze kilka odcinków! później jest kilka naprawdę dobrych! dopiero w okolicach 13 zaczyna się chała
No wiesz...to średnio zachęca do oglądania :DDDD
Poczekamy zobaczymy. Podobno VD dostał zgodę na 4 sezon. Niech mnie wreszcie zaskoczą tylko nie tak jak w TB w czwartym sezonie bo to było niesmaczne...
ja się z kasiulką np. nie zgadzam;)
Mnie się tam 13, 14, i 15 bardzo podobały...
ja się chyba nie wypowiem booo przyznam szczerze, że jestem bardzo rozczarowana tym jak poprowadzili wątek Damona i Eleny ii wkurza mnie ten serial teraz xd od końca drugiego i przez połowę 3 nakręcali nakręcali...tylko po to żeby zrobić znowu z niego ofiarę
ja rozczarowałam się Deleną już w I sezonie, jakoś tak podświadomie czułam że nic tego dłuuuugo nie będzie.
Dlatego odpuściłam i poszukałam sobie innych smaczkówXD
I też sądzę, że to główny przyczynek narzekania na serial.
Nie podoba się wielu (zwłaszcza fanom Deleny) to co robią z ich ulubionym wymarzonym shipem..