Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

1.W odcinku w którym Stefan gra w futbol dlaczego tak mu jakby drętwieją palce,bo zdjął
pierścień?
2.Dlaczego Klaus ma władzę nad Elijah? Zanim staje się hybrydą i jest zwykłym wampirem.

ocenił(a) serial na 6
Jezdziec_bez_Glowy_fw

1. To raczej nie kwestia pierścienia, jakby go zdjął to by się sfajczył;)
2. Też mnie to zawsze dziwiło, że Elijah pozwala Klausowi sobą tak rozporządzaćXD

WhiteDemon

1. Ręce mu nie drętwieją, coś mu połamali, ale się wyleczył, tylko musiał paluszkami trochę poruszyć :)
2. Ja mam wrażenie, ze Elijah z jakiegoś powodu ma poczucie winy względem Klausa (Charlotte?) i dlatego na wszytko mu pozwalał

ocenił(a) serial na 8
aivia

kto to Charlotte?

ocenił(a) serial na 10
aivia

Dołączam się do pytania : Kto to Charlotte ?

Asiq0603

Oryginalna Petrova.
Swoją drogą, zabawne że ją Sharleht nazwali, kiedy to imię wtedy jeszcze nie istniało... no ale, tak to jest jak się coś palnie w wywiadzie i nie można tego odkręcić xD

Sawyer

Skąd wiesz, że nie istniało? "Imię Karolina jest pochodzenia starogermańskiego, od słowa charal, carl. Francuski odpowiednik imienia Karolina to Charlotte."

KafkaArt

Imię zaczęło się pojawiać we Francji (a wedle wszelakich źródeł to we Francji ma swój origin) dopiero w szesnastym wieku, w siedemnastym doczekało się angielskiego odpowiednika. Wskazuje to na całe dekady po Katerinie Petrovej aka Katherine Pierce, a przecież wiemy, że cała Charlotte pojawić się miała mniej więcej 500 lat przed nią. Fail sceanrzystów ;]
I przy okazji - Caroline też występuje we Francji i to jest bliższe tłumaczenie dla Karoliny. Fakt, że Charlotte pochodzi od Karoliny nie oznacza, że pojawiło się tuż przy niej od razu. ;]

Sawyer

A to faktycznie fail :) Dobrze wiedzieć, dzięki za wyjaśnienie i ciekawostkę :)

KafkaArt

W porządeczku :D

ocenił(a) serial na 4
aivia

Z tym drugim pytaniem - wydaje mi sie, ze Eliaszek po prostu sie go bal. Wiedzial, do czego bylby zdolny, gdyby mu sie przeciwstawil. O czym przekonal sie w czasach wspolczesnych (koniec sezonu drugiego)