Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122883
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

We wszystkich tematach zachwycamy się Deleną... Może czas na małą odmianę
i zachwyt nad Caroline i Tylerem?

Przejrzałam całe forum i nie było żadnego tematu w całości im poświęconego, a
mam nadzieję, że ktoś jeszcze jest za tą parą ;).

dagusia_bojar

Pod koniec 2 sezonu w pełni się do nich przekonałam. Candice i Michael mają bardzo fajną chemię, ładnie razem wyglądają ;)
Tylko trochę się martwię, bo to jednak dość problematyczny związek będzie, jeśli się zejdą...

ocenił(a) serial na 10
Evarini

No, nie da się ukryć ;). Wampir + wilkołak? Niezwykle niebezpieczny związek ;)

ocenił(a) serial na 7
dagusia_bojar

Ja jestem. Od początku byłam ;)
I w końcu się doczekam! Szmatt już nas opuścił (wreszcie!) więc teraz pora na Tylera ;)
Związek wampira z wilkołakiem na pewno będzie ciekawy ;)

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Sama ich przyjaźń jest ciekawa, więc mam nadzieję, że związek będzie ekscytujący ;)

dagusia_bojar

To, że w ogóle się przyjaźnią, już dobrze wróży ich związkowi. Nie będą kolejną non-stop ciumkającą Steleną.

ocenił(a) serial na 4
Evarini

A podobno to przeciwieństwa się przyciągają :D

ocenił(a) serial na 10
xena_4

A nie ma większego przeciwieństwa niż wampir i wilkołak ;)

ocenił(a) serial na 7
dagusia_bojar

hehe właśnie. Przyda się temu serialowy antyStelenowy związek ;P
Ja tam bym wolała Delenę, ale z tego też trzeba się cieszyć. ;P

Vikiii

Przecież może być i Tyroline, i Delena :D

ocenił(a) serial na 10
Evarini

No właśnie xD. Jedno nie przeszkadza drugiemu ;).

ocenił(a) serial na 7
dagusia_bojar

Wiem, wiem ale chodzi o to że Tyroline będzie na pewno a z Deleną to już tak nie do końca ;(

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Ja sądzę, że będzie, ale będziemy musieli na nich dłużej poczekać ;)

dagusia_bojar

UWIELBIAM ICH! W drugim sezonie byli jednym z najlepszych wątków. Och, jak ja nienawidziłam twórców, ze kazali wyjechać Tylerowi! Szczęście, że przynajmniej go nie uśmiercili, jak się obawiałam, gdy zobaczyłam, że Michael nie jest w kilku kolejnych odcinkach. Szmatt mnie denerwował jak się kręcił w pobliżu, Forwood miało już wystarczająco kłopotów.
Caroline i Tyler byli postaciami, które w pierwszym sezonie mnie irytowały lub nie zwracałam na nie uwagi, a teraz nie wyobrażam sobie bez nich VD. Tylko trochę mnie martwi ta wojna między wilkołakami a wampirami.

ocenił(a) serial na 10
aivia

Ja miałam tak samo ;). W pierwszym sezonie Caroline była dla mnie taką 'pustą lalą', jednak gdy Kat przemieniła ją w wampira stała się jedną z moich ulubionych bohaterek. Wątku Tylera też nie lubiłam do chwili przybycia Masona...

dagusia_bojar

Ja także wolę Carol z Tyler'em niż z Matt'em,ale wg mnie Michael czasem słabo gra i ogólnie zawsze jest zbyt sztywny;)

Madeleine_filmweb

Caroline, nie Carol, błagam, Madeleine ;)

Evarini

Och, Ok to tylko taki skrót, ale wiem jest też postać o takim imieniu, moje niedopatrzenie;)

Madeleine_filmweb

Po prostu lepiej skracać do Car, nie do Carol, bo wychodzi tu Moda na sukces, Król Edyp i w ogóle patologia xD

ocenił(a) serial na 10
dagusia_bojar

Tak głupio mi się powtarzać, bo już to pisałam wcześniej w temacie o Mattcie, ale teraz mogę to napisać w temacie do tego przeznaczonym- dzięki Dagusia_bojar za jego utworzenie- że ich uwielbiam:):P. Ja zaczęłam oglądać TVD od połowy mniej więcej pierwszego sezonu, przypadkiem na tvn-ie na niego natrafiłam i jak zobaczyłam tyle przystojniaków w jednym serialu to od razu się wkręciłam:P. Wcześniej jakoś tematyka o wampirach mnie nie bardzo ciekawiła- Zmierzchu do tej pory nie oglądałam!Drugi sezon miałam oglądać jak puszczą u nas w tv, ale nie wytrzymałam i jak miałam wolne to cały sezon w 3 dni obejrzałam:P.Caroline lubiłam od początku ale Tylera nie, nawet przez pewien czas wolałam Matta od niego!. Teraz jednak chciałabym zobaczyć jak się ich związek rozwija, łatwo nie będzie ale nie wyobrażam sobie, że nie będą razem- chyba, że Tyler będzie ją odtrącał, bo będzie się bał, że może ją skrzywdzić i znajdzie sobie jakąś dziewczynę co jest wilkołakiem:/ A wtedy Caroline wróci do Matta i znowu będą tworzyć jakże udany i nudny związek:/

ocenił(a) serial na 10
K_i_N_g_A_88

Tylko nie znowu Matt... Proszę ;).

ocenił(a) serial na 10
dagusia_bojar

A pamiętasz czemu Matt czy tam Szmatt jak wolisz rzucił Caroline? Bo to on ją chyba rzucił co nie?.

K_i_N_g_A_88

Bo chciał żyć normalnie, bez żadnych dodatków w postaci wampirów i wilkołaków.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

I tego mu wróże. Niech żyje z dala od wampirów, wilkołaków i całego serialu ;)

ocenił(a) serial na 10
Evarini

Aha ok, to jego strata:). Jakoś Caroline nie rozpaczała za bardzo z tego co pamiętam:P

K_i_N_g_A_88

Coś tam za nim popłakała. Jakby było za czym :P

ocenił(a) serial na 10
Evarini

No właśnie ;)

ocenił(a) serial na 10
Evarini

A teraz tak z innej beczki- na pewno już było to pytanie ale jeszcze nie przeczytałam wszystkich off topów, co sądzicie o parze Bonnie i Jeremy?

K_i_N_g_A_88

Cieszę się, że Jer jest szczęśliwy, chociaż twierdzę, że totalnie zepsuł mu się gust i współczuję mu, że jest z Bonnie, bo to irytująca osóbka jest :P

K_i_N_g_A_88

Jermey zasługuje na miłość a nie na krwawe wodospady :P

ocenił(a) serial na 10
aivia

Ja nie widzę wielkiej miłości między nimi, są bardziej jak brat i siostra, ale macie rację- ważne,że jest szczęśliwy, bo jeszcze chyba nikt tyle nie przeszedł w tym serialu co on. Szkoda, że Anna umarła,bo między nimi fajna chemia była, Jeremy przy niej odżył, a przy Bonnie no cóż... lepsze to niż nic:)

K_i_N_g_A_88

Oo, tak, najlepiej do Jera pasowała Anna. Byli uroczy razem ^^

użytkownik usunięty
K_i_N_g_A_88

Szczerze, są mi obojętnie. Wolę ich razem niż ten dziwny ship pt. Bamon (aka Balon) - tego to już nie ogarniam totalnie:p

Wszystko jest lepsze do Balona, to z pewnością.

ocenił(a) serial na 10
Evarini

No Bonnie bywa nudna... A i zgadzam się, że między Jeremy'm,m a Anną była świetna chemia. Teraz znowu zobaczymy ich razem (na ekranie, nie razem, razem ;)).

ocenił(a) serial na 9
dagusia_bojar

A ja bym chciała żeby pojawił się ktoś nowy z kim Jeremy byłby naprawdę szczęśliwy ;)

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

Żeby w ogóle pojawił się ktoś nowy...

ocenił(a) serial na 9
dagusia_bojar

Wydaje mi się, ze ktoś nowy na pewno się pojawi.

ocenił(a) serial na 9
xxAniaxx

Sorry, że wam się wtrącę, ale czy u was też filmweb zamula?

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

I to strasznie..

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

I to jak.. na początku myślałam, że to wina mojego internetu, ale inne strony śmigają.

ocenił(a) serial na 9

No ja też. Czasami jak chodzę tu po serialach i tematach to mi nawet error wyskakuje ;/

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Problemy się zaczęły odkąd zaczęli "udoskonalać" filmweb. I widzę, że ciągle robią jakieś niepotrzebne funkcje. Np. nie ogarniam idei 'gier video'. Przecież to jest portal filmowy:/ Niech zrobią jeszcze może dział z książkami na bazie których powstała ekranizacja.
A tak w ogóle to czasem mi się zdarzało, że wchodzę na film (nie grę) a tam pod tytułem "gra wideo". WTF? No ludzie...

ocenił(a) serial na 9

Ja wybuchnęłam śmiechem widząc "gra video". Stary czerwono-szary filmweb był super. Na początku jak go tak mocno 'wybielili' to aż mnie w oczy raziło.

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Oj pamiętam to.
Najbardziej to nie mogłam przeboleć zmiany wyglądu profilu i podglądu obejrzanych filmów.

ocenił(a) serial na 9

Wygląd bloga też ciężko było mi przeboleć. Wtedy jeszcze coś na nim pisałam i to był dla mnie cios.

ocenił(a) serial na 10

Mi też się zacina:(Półtorej godziny się męczyłam żeby tu wejść, bo mi wyskakuje, że jest za duże przeciążenie albo błędy jakieś:(. Już dawno takich problemów nie było...

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

Wydaję mi się, że na pewno ktoś nowy się pojawi. Biedny Alarick został bez dziewczyny, może kogoś dla niego znajdą, bo tak mi go szkoda- jak się już zakocha to albo jego dziewczyna staje się wampirem, albo zostaje zamordowana przez wampira:/.

użytkownik usunięty
xxAniaxx

Moim zdaniem powinni dać na razie spokój z nowymi dziewczynami dla Jera. Aktualnie jest on z Bonnie i ma jeszcze dwie ex na głowie, które w dodatku nie są żywe;)

ocenił(a) serial na 9

O własnie, ciekawe jak to wszystko się potoczy :D

użytkownik usunięty
dagusia_bojar

Jestem totalnie ZA tą parą. Cudnie razem wyglądają. Mogą na siebie liczyć w trudnych chwilach (raz Tyler zawiódł, ale wytłumaczyli sobie wszystko i wybaczyli), jest między nimi przede wszystkim przyjaźń i zaufanie czego u Caroline i Matta nie ma. Czekam na rozwinięcie ich relacji w 3 sezonie;)