Wiele osób czeka na niego z niecierpliwością. Z opisu wynika, że ma "out -damon Damon" (!!!!) A to chyba będzie trudne... Bo wszyscy wiemy jaki jest Damon i trudno jest mu dorównać. Do tej pory nikt nie był w stanie go przebić. Mam nadzieję, że wybiorą aktora, który uniesie ciężar postaci i poradzi sobie doskonale. Zapowiada się więc bardzo ciekawie. Wreszcie Damon będzie miał godnego przeciwnika :)
Klaus — the oldest, most vindictive, and so far unseen vampire who’ll want to sacrifice Elena to break the curse that keeps most vampires from walking in the sun.
Julie Pec: “We’ve been getting great tapes out of England and Australia. That’s what excites me: This idea that there might be somebody out there that no one’s really familiar with yet that can be a new fresh face that we can exploit…in all the good ways,”
“The big important elements of this character are charisma and gravitas. You’ve got to be able to be afraid of this guy, whether you’re afraid of him because he looks scary or because he’s so charming that the fact that he can snap your neck with his pinky would take you by surprise. So whether he’s an Old Word-flavored guy or new hip, contemporary, speedy kinda guy, that remains to be seen. We’ll see what actor we connect to the most.” The character will make his appearance by season’s end, Plec says. (podobno już w 2x16 odcinku).
Znalazłam też fragmenty dialogu z udziałem Klausa:
http://www.thevampirediaries.pl/nowosci,main,0,1,nowe_postaci_w_serialu,40.html
ja jestem fanką Jonathana od dawna i wlasnie gdy pojawil sie watek Klausa to odrazu poprostu pomyslslam ze bylby idealny (no i oczywiscie moglabym go jeszcze czesciej ogladac co byloby cudowne ;D) i wlasnie jeszcze jedno - Ian jest niesamowicie przystojny i jesli Klaus rzeczywiscie ma byc jeszcze bardziej pociagajacy no to ja nie widze innej opcjii niz Meyers, ktory wedlug mnie jesli chodzi o wyglad no to jest bezkonkurencyjny:)) Maureen_220 masz racje w sumie wybor meyersa nie jest taki upelnie skazany na niepowodenie bo przeciez jest on rownie aktorem serialowym :))
Tak, byłby idealny, ale mimo wszystko szanse są jak jeden do miliona. Obawiam się, że pozostaje nam tylko nadzieja. Gdyby wybrali Meyersa, byłoby wspaniale, bo na Klausa to on sie nadaje jak nikt inny i ma naprawdę oryginalną urodę (z nim jest tak, że na początku może się wydawać nieatrakcyjny, a potem nagle każdego "olśniewa" i nie można wprost znaleźć odpowiednich słów, by opisać, jak jest przystojny). Jeśli jednak wybór padnie na kogoś innego (a podejrzewam, że będzie to chyba nieznany aktor, bazując na wywiadach z twórcami), to mam nadzieję, że będzie to ktoś godny tej roli. Być może istnieje jakiś artysta, którego nie znamy, a jest wprost stworzony do odgrywania Klausa? Cóż, kto wie.
Uwielbiam Meyersa - poznałam go dzięki Tudorom, później zobaczyłam też filmy Match Point i August Rush. W tym pierwszym był niesamowity, ogólnie lubię produkcje Allena, w drugim natomiast miał okazję popisać się swoim cudownym wokalem, no i, oczywiście, bardzo dobrą grą aktorską. Zgodzę się z Tobą, Maureen_220, Jonathan ma taką specyficzną urodę, dlatego może się wydawać nieatrakcyjny, ale później nie można oderwać od niego wzroku, "olśniewa", jak to ujęłaś. Przyznam szczerze, że na początku - choć bardzo sobie tego aktora cenię - nie widziałam go w roli Klausa, sama nie wiem, czemu. Chyba odebrało mi chwilowo rozum ^^ Ale teraz uważam, że przyjęcie go do tej roli byłoby strzałem w dziesiątkę, w dodatku w serialu pojawiłby się ktoś znany. Tak, jak napisałaś, grał w Tudorach, więc z "klimatem" nie miałby większych problemów. Och, retrospekcje z nim i Niną Dobrev jako Katherine... To byłoby niesamowite. Poza tym serial zapewne zyskałby więcej fanów, właśnie dzięki niemu ;) Kurczę, fakt, że Gillies wspomniał w wywiadzie właśnie o nim, że chętnie zobaczyłby go w roli Klausa, mogła w jakiś sposób pomóc, aczkolwiek i tak uważam, że producenci będą chcieli kogoś nieznanego... A szkoda, naprawdę szkoda. Mam tylko nadzieję, że ich wybór będzie dobry. Castingi nadal trwają, nadal nie znaleźli odpowiedniej osoby... Może są jeszcze jakieś szanse? :)
Oby były! Będę to powtarzać do znudzenia, ale on naprawdę jest do tej roli stworzony!
Czytałam, że pomysł na postać Klausa ciągle się zmienia. Przesłuchali już tysiące aktorów, i co jakiś czas widzą coś nowego, ciekawego i decydują się wprowadzić to do scenariusza :)
Tyle wysiłku, i oby to nie poszło na zmarnowanie;)
Robią z tego mega sprawę i na końcu wybiorą kogoś kto nie będzie "świecić";)
Chyba mnie krew zaleje...
Pamiętam jak pierwszy raz przeczytałam, że Ian zagra Damona. Jego rola Boone'a w LOST nie przypadła mi do gustu. Nudził mnie. Myślałam, że sobie nie poradzi z rolą D. Zdanie zmieniłam od razu jak tylko obejrzałam pierwszy zwiastun. Producenci na pewno wiedzieli co robili. Elijah'ę też świetnego wybrali. Dlatego wierzę, że kogo by nie wybrali do roli Klausa, na pewno będzie super :)
Ja szczerze to oglądając 1 odcinek nie wiedziałam praktycznie nic o obsadzie.
Dlatego wyobraźcie sobie moje mega zdziwienie, kiedy pod koniec epizodu zobaczyłam właśnie Somerhaldera na balkonie u Salvatorów..."Aaa, Bonne wampajersem, dżizas - zmartwychwstał;)" Zara mi się na pysku banan rozciągnąłXD
Tylko rozśmieszył mnie swoją fryzurką na grzybkaXD Naprawdę, w czasie tworzenia pilota TVD fryzjer&stylista chyba był nie w sosie;)
heheh xD Ja mialam podobnie tylko ze swego czasu keidy pojawil sie 'Lost' uwielbialam Iana (do tej pory jak czasem czytam moje stare posty z konta ktore juz nie istnieje lapie sie za glowe xD ) no ale potem sluch o nim zagina a ja jakos typowa wtedy nastolatka przerzycilam sie na kogos nowego xD i jakis rok temu bansujac po serwisach plotkarskich patrze i widze - boone i pisze ze najseksowniejszy wg jakiegos tam magazynu bo gra 'jakiegos tam' wampira i mysle 'o moj boszzz musze to obaczyc' .
A co Meyersa to dokladnie tak jak mowisz sexi i kropka ;D
a ja sie nie zgode tym ze Meyers ma nietypowa urode i ze nie odrazu sie podoba przynajmniej nie w moim przypadku hehe :)) Ja jak tylko go zobaczylam po raz pierwszy ( juz nawet nie pamietam gdzie ) pomyslalam : ' o mamuniu jedyna Bóg istnieje'' xD
To ja właśnie na początku jego urodą oczarowana nie byłam. Dopiero z czasem zaczęłam się do niego przyzwyczajać, oglądając Tudorów, no i później już nie mogłam przestać na niego patrzeć, ach ;)
sformułowanie "out-damon Damon" nie tyczy się tylko tego że ma mu dorównać wyglądem...ale również zachowaniem i osobowością :) Wszyscy wiemy jak jest Damon...to teraz sobie to pomnóżmy przez 2. Ma go przebić pod każdym względem....zobaczymy czy w ogóle to jest możliwe :)
Równie przystojny, uwodzicielski, sarkastyczny, ironiczny...ale też równie niebezpieczny i nieprzewidywalny.
Niestety nie wiadomo, ale najwięcej fanów typuje :
http://www.imdb.com/name/nm0568180/
http://www.sanfranciscosentinel.com/wp-content/uploads/2009/09/jason-lewis.jpg
http://www.nbc.com/heroes/cast/Sylar/
albo .... tego - > http://www.imdb.com/name/nm0910607/
Jakbym miała z nich wybrać to byłabym za Lewisem :P Strasznie jestem ciekawa kto zagra ta postać i jak sobie z tym poradzi....
Waltz,Quinto nieee, Quinto był doskonały jako czarny charakter w roli Sylara a tutaj pewnie byłby tylko jego marną kopią a Waltz, zbyt dobry aktor, chociaż ostatnio grał w "Green Hornet" to nigdy nie wiadomo, do Neala pasuję mi imię Klaus ale jakoś tak średnio się prezentuje, natomiast ten Lewis jest ok ale nie wygląda zbyt groźnie.
To oczywiste :D Ale ma świetne oczy.
Jestem zdania, że i tak nie trafimy z tym aktorem :P
hmmm Neal McDonough - niezbyt przystojny (oczywiscie tylko moim zdaniem) ale ciekawy i dobry aktor chyba zazwyczaj gra czarne charaktery, Lewis z wygladu lepiej ale nie mam pojecia jak aktorsko daje rade po w sumie widze go po raz pierwszy no i tak jak wyzej nie wyglada zbyt groznie :)) ah no i Christoph Waltz w bękartach wojny byl naprawde SWIETNY poprotu ale nie wiem czy nastolenia czesc publicnosci bylaby zachwycona hehe no i czy generalnie pasuje do roli klausa i do calego serialu.
W sumie... Ale wygląd w sumie tak nie bardzo się liczy. Ważne, żeby nie był jakimś staruchem xD
A co do roli, to musi się przyłożyć.
Życzyła bym sobie dreszczy kiedy go zobaczę ^^
ojj tez bym sobie tego zyczyła ;)):D a co do Lewisa to masz racje - oczy ma swietne :) pozatym z tego co kojarze w ksiazce Klaus to niebieskooki blondyn prawda;>
hmm a ja juz nie wiem ... W książce Klaus jest ''przystojny jak sam diabeł'' , czyli nie tylko atrakcyjny ale przedewszystkim w pewnym sensie przerazajacy bo podobno juz na sam jego widok ludzie ''pluli i przezegnywali sie'' xD no a ten chłopak owszem fajny i w ogole pytanie czy jest charakterystyczny i wlasnie troche ''straszny'':)))
Przepraszam bardzo znalazlam ten zabójczy cytat w internecie xD ale cos mi nie pasowalo i poszlam sprawdzic do ksiazki powinno byc ''ludzie rzucali sie do ucieczki albo żegnali znakiem krzyża'' no ale nie zmienia to sensu wiec tak czy inaczej.... ehhh:)))
The search is over!!!!!!!!!!!!!!
source: tvline.com
MEET KLAUS!!!!!
"Vampire Diaries‘ exhaustive search for an actor to play legendary bloodsucker Klaus has narrowed to one.
Sources confirm to me exclusively that English thesp Joseph Morgan is nearing a deal to join the cast as the oft-referred-to-but-never-seen member of the Originals.
Joseph who?! I’ll get to that in a second, but first you should know that Morgan’s near-casting caps a months-long manhunt for Klaus. In a recent interview with EW.com, exec producer Julie Plec estimated that more than 100 actors across multiple continents had read for the part. Plec also hinted that despite fans pitching some big-name actors for the role — Jason Dohring, Henry Cavill, and Gale Harold to name a few — they would likely hand the plum part to a relative unknown.
“This idea that there might be somebody out there that no one’s really familiar with yet that can be a new fresh face that we can exploit…in all the good ways… [is exciting],” Plec told EW. “I think our show works so well because we don’t really stunt cast.”
Which brings us back to Morgan. Although the 30-year-old actor’s resume consists primarily of British films and TV series, he appeared stateside in Oliver Stone’s Alexander and the Russell Crowe blockbuster Master and Commander. He also starred opposite Smallville‘s Kristin Kreuk in ABC’s Ben-Hur miniseries.
I don’t know about you, but I’m going to trust Plec and fellow EP Kevin Williamson’s instincts here. They have a pretty good track record when it comes to casting Diaries’ biggest roles so they’ve earned the benefit of our doubt. You with me? Against me? Somewhere in the middle? Hit the comments and tell me all about it."
:o) :o) :o) :o) :o) :o) :o
)
megaami moze jak mu zaloża mega niebieskie soczewki i przefarbuja wlosy na jasny blond? (temu Morganowi) chyba powinni...
Witam jedno krótkie pytanie gdzie można obejrzeć ten serial ?? Od Niedzieli zobaczyłem cały pierwszy sezon i 11 odcinków z 2 sezonu ale nie wiem który teraz wychodzi odcinek i gdzie patrzeć z góry dzięki
no to 12 odcinek 2 serii z napisami obejrzysz dzisiaj w nocy albo jutro, bo dopiero wczoraj była premiera. szukaj online w googlach
co do Klausa... angielscy aktorzy są naprawdę dobrzy. Po tylu dddluuuuggich przesłuchaniach naprawdę uważacie, że Kevin i Julie źle wybrali?? zgłosiło się kilka tysięcy aktorów, widać z tego ich zdaniem Joseph Morgan był najlepszy. Po tylu odcinkach powinniśmy im zaufać, że dobrze wybrali :)
Niewiem czy było ale dodaje ;)
Po miesiącach poszukiwań wreszcie wybrano aktora, który najprawdopodobniej wcieli się w najgroźniejszą postać w The Vampire Diaries. Jak donosi portal TV Line brytyjski aktor Joseph Morgan niedługo uzyska szansę odsłonienia przed nami swojej mroczniejszej strony, gdyż jest na drodze do otrzymania roli.. Klausa!
Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem, które uzyskało E!Online na chwilę obecną nic nie zostało jeszcze przesądzone. Liczymy jednak, że niedługo otrzymamy pewną informacją odnośnie serialowego Klausa.
Joseph Morgan od listopada brał udział w castingach u boku ponad 100 mężczyzn z całego świata. Aktor znany jest z produkcji takich jak Hex, Smallville oraz Master & Commander.
Czy Brytyjczyk spełnia Wasze oczekiwania? W dalszej części znajduje się filmik na którym zachęca ludzi do wspierania organizacji Positive Women.
Jakbym była adminem dostałabyś dożywotniego bana.
W ramach zadania na ferie proponuję Ci przeczytać netykietę i przestać spamować, a innym proponuję włączyć funkcję ignore.
Żeby nie było całkowitego offtopu uważam, że wybór tego aktora na Klausa jest fatalny, chyba, że dobrze go ucharakteryzują i okaże się, że promieniuje nadzwyczajnym magnetyzmem w co niestety jakoś nie mogę uwierzyć.
A ja w Morgana wierzę...
No cóż, może jestem naiwna;)
Ale skoro wybrali go spośród jak to ktoś pisał tysięcy kandydatów, chyba wiedzą co robią.
Choć pewności nie ma nigdyXD
Co mnie to obchodzi co ty gadasz
Piszcie sobie na moich tematach, proszę, Ja jeszcze muszę się zemścić.
Myśleiście że będe sobie tak bezczynnie stać jak jakieś (...) psują mój temat
Tak Ci pocisnęłam że musiałaś zgłosić???
to zgłaszaj. Widzisz jak fajnie jak ktoś marnuje twoje forum??
Dziewczynko, ja nie smauję, ja się mszczę.
Widzę że teraz jesteś tak 'samo inteligentna' jak one.
Całkiem, całkiem ten Klausik ;) ale taki trochę na tej fotce za bardzo milutki
http://cdn.teen.com/wp-content/uploads/joseph-morgan-klaus-vampire-diaries-300x4 15.jpg
Sama sobie odpowiadam, this is weird ......... ;)
Przyjrzałam się mu i myślę, że wybranie kogoś takiego z niewinną twarzą na Klausa to dobre posunięcie, najbardziej przerażąjący sa Ci z pozoru niewinni. Jak do tego dadzą dobrą charakteryzację + bardzo dobrą grę aktorską może być cudnie. Myślę że ten Pan dołączy do moich ulubionych postaci.... daje mu duży kredyt zaufania. Ciekawy wybór, swoją drogą dobry musi być skoro wybrali go spośród tysięcy innych kandydatów.