Myślicie, że naprawdę możemy spodziewać się jakiegoś romansu między Caroline, a Klausem?
Julie Plec zdradziła pewien szczegół o Klausie:
"Mam wrażenie, że Klaus będzie w końcu tak samo zdolny ulec miłości i sabotować ją, jak Damon. Ktoś na pewno wkrótce będzie obiektem jego zainteresowania."
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_vampire-diaries-06 a_610.jpg
Na powyższym zdjęciu Caroline ma bransoletkę, którą podarował jej Klaus w 11 odcinku
Wspomniał też o tym Michael Ausiello na łamach TVLine.com, odpowiadał na pytania fanów:
"Joseph Morgan niedawno wspominał, że chciałby zobaczyć Klausa w miłosnym zainteresowaniu w Pamiętnikach Wampirów! Czy to się kiedyś zdarzy?"
Morgan spełni swoje życzenie! Plec nie mówi jednak czy ta szczęściara (a może nie taka szczęściara?) jest kimś kogo już spotkaliśmy, ale potwierdziła, że "ktoś wpadnie Klausowi w oko" już wkrótce."
Co o tym myślicie?
Mi osobiście się całkiem podoba ta para, to może być interesujące : D
Najstarszy wampir i baby wampir xD
Oj chciałoby się i to bardzo. Ale nie zapominajmy, że to nadal kawał sukinsyna bez skrupułów.
Dokładnie, więc nie widzę w tym żadnej szczerości z jego strony. Zawładnie miasteczkiem, ba jeszcze burmistrzem na wieki zostanie :P
http://img.photobucket.com/albums/v331/CindyCr422/-SBH-/Random/e4mposter-2.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v331/CindyCr422/-SBH-/Random/PaulWesleyAust.pn g
http://img.photobucket.com/albums/v331/CindyCr422/-SBH-/Random/twittericon-1.png
10 Reasons To Elect Elijah Mayor of Mystic Falls
10. Elijah has not yet murdered a town resident. You wouldn’t think this would be a difficult requirement to fill, but around here? It’s a tough one. The Sheriff, both Salvatores, Alaric Saltzman…the list of murder-free adults in Mystic Falls is pretty short, especially when even technically innocent people like Carol Lockwood have been active in plotting local deaths. Elijah is certainly no stranger to the fatality business, but he thus far restricts himself to people in Richmond and the occasional vagabond werewolf. Oh, and Trevah, but let’s face it: that one was pretty effing cool.
9. Unlike the last Mayor, Elijah has never punched an MFHS student in the face. Call me old-fashioned, but somehow decking high schoolers lacks a certain gravitas that we feel is important in an elected official.
8. Extreme savings on demolitions for Public Works. Need a bridge demolished? How about knocking down that old abandoned witchy house? With Elijah in charge, there’s no need to get bids, run a budget or deal with contractors. Just give the man ten minutes and a fistful of change…he’ll do the rest. (And it’ll be AWESOME.)
7. Elijah once cured a prominent local woman of her dependence on a non-FDA-approved herbal substance. Have we even seen a study on the long term effects of vervain usage? How do we know that stuff doesn’t cause cancer?! Elijah understands the importance of clinical trials and recently went out of his way help someone free herself of this potentially harmful supplement. Not just anyone, either – his own opponent! True class, my friends. True class.
6. While Elijah has, in the past, supported the deforestation of certain endangered trees, he is VERY AWARE of the dangers of toxic ash. Talk about environmentally responsible! He’s also about to get tough on the possession of specific types of bladed weapons. We’re all really looking forward to seeing him implement his anti- toxic ash & dagger program sometime in the Fall. (Really early in the Fall, okay, show? OKAY?)
5. Elijah does not have a drinking problem. He may sip tea, enjoy a glass of wine or indulge in the occasional blood bag, but one thing he doesn’t do is hold up the bar at the Mystic Grill – which is just fine, really, since the rest of the town kinda has that covered. Elijah doesn’t get drunk and play in traffic, doesn’t swill martinis and spill town secrets or make friends with Senor Tequila when he’s feeling a little depressed. Sober is sexy, Mystic Falls! Give it a try some time.
4. Elijah doesn’t really pursue younger women. This, my friends, is a nice change for the girls at MF High. (…and a bit of a disappointment to the rest of us, but c’est la vie.)
3. Elijah takes an active stance against the periodic feral canine problem. This candidate is OBA endorsed (that’s the Orphaned Bunny Association, btw; they’re feeling the need to be heard lately) and takes a hard-line stance on animal control. He has single-handledly double-handledly taken out several dangerous werewolves, yet has nothing but a gentle smile for the harmless squirrels, bunnies and bambis in the woods. In a town like Mystic Falls, where the feral canine problem is recurring and on the rise, this is a key voter issue. Always thinking ahead, Elijah has also been active in helping with his brother Klaus’s efforts to educate the public about the hunting habits of wolves in North America. Seriously…how could anyone NOT love this family?!
2. Elijah has stabbed Damon Salvatore with a pencil. Admit it: we’ve all wanted to do that at least once.
…and the number one reason to elect Elijah Mayor of Mystic Falls?
1. Elijah is immortal. Our candidate is fireproof, bulletproof, stake-resistant, and cannot be killed by having his neck snapped. Elijah can’t even catch a cold! Mystic Falls is incredibly dangerous, and we need someone to run things who isn’t going to come up with a nasty case of death or hospitalization every time a few new people come to town. As an Original, Elijah has the ability to survive Founder’s Day celebrations for years and years to come. No fear has he of any Tom, Dick or Maddox! A tumble down the stairs doesn’t even slow him down.
Vote for stability. Vote for longevity. Vote for invincibility! Next election day, either vote with your hearts or lose them completely – Elijah for Mayor in Mystic Falls!
:DDDD
Chyba jednak tak. Wiesz jaką mam minę, gdy widzę długi tekst po angielsku? Taką http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/101/781/Y0UJC.png
Teraz miałam identyczną :D
Też mi się wydaje, że ma w tym jakiś cel, ale to nie wyklucza tego, że może się właśnie zakochać w Caroline. No bo w kim innym? Tylko Bonnie jest jeszcze bez chłopaka, a wątpię żeby to była ona.
Ludzie też piszą, że on kazał Tylerowi ją ugryźć, żeby się do niej zbliżyć, co uważam za trochę naciągane, ale zobaczymy co będzie dalej. Jestem ciekawa dlaczego Caroline nosi jego bransoletkę o tak sobie po prostu, mimo że on pozabijał setki osób, a w tym Jennę. Gdyby coś między nimi było jestem ciekawa co na to Elena.
Kazał ugryźć Tylerowi Caroline, niby odmówił jednak dominacja pana jest silniejsza niż nam się wydaje.
Szczerze ja nie chcę widzieć żadnego zakochanego Klausa. Damon też na początku bydle, a potem wiadomo. Żadnych powtórek z rozrywki.
Ja bym chciała zobaczyć zakochanego Klausa, ale tak by to nie zmieniło jego charakteru tak jak zrobiono to z Damonem. To by było zabawne, zobaczyć jak Klaus zabiega o Caroline : D
Caroline ma złote serce, jest słodka i niewinna. Gdyby Klaus nie potrafił siż zmienić, nie miałoby to szans powodzenia. A zrobienie z Caroline nagle zimnej bestii w ogóle mi się nie widzi.
a ja myślę, że zrobił to aby się zbliżyć do Caroline, ale nie w sensie romansu. raczej nie chce być samotny, poza tym chce opanować miasto. (ha, może nawet zgodnie z moimi przewidywaniami z 6. odcinka będzie burmistrzem MF, to by było coś :)) Zniewolić córkę szeryfa czy chociażby stawianie na szali jej życia to z pewnością dobry sposób na kontrolowanie pani szeryf, a co za tym idzie, miasta. Stefanek będzie miał pod górkę z tymi trumnami.
Nie podoba mi się, że Stefan chce być za wszelką cenę Bohaterem Wszech Czasów. Powiedział, że stracił Elenę w momencie, gdy wyjechał z miasta. Ale nie oznacza to, że jego ona nic nie obchodzi. Co niby miał znaczyć ten telefon w dzień jej urodzin? Oraz rozmowa w lochu w odcinku z duchami?
Osobiście, to Stefan zaczyna mnie trochę wkurzać i wolałabym Delenę, ale wystarczy skonfrontować ze sobą wszystkie sceny Steleny i Deleny, i zarówno w kategorii ilość jak i jakość wygrywa Stelena. Nawet Klaus powiedział, że taka miłość nie umiera, chociaż ciekawi mnie, skąd on to może wiedzieć?? Czyżby ród Petrovych był tak hipnotajzin, że z miłości do nich "zabijają" się największe kreatury nocy?
Wydaje mi się, że Stefanowi nadal zależy na Elenie, ale nie daje tego po sobie poznać. Nie wiem kim on stara się teraz być, jakimś kurczę zbawicielem świata przed Klausem, czy co? Delena totalnie mnie nie rusza, chyba nie ma nudniejszej pary, Elena zniszczyła mojego kochanego Damona z pierwszego sezonu. Dla mnie on teraz jest totalnie miękki i wygląda jak jakichś włoski alwaro, mam nadzieję, że wrócą do Damona z 1 sezonu, bo teraz to jest jakaś masakra.
A Klaus skąd wie o miłości? Hmm, nie wydaje mi się, że on jest całkiem pozbawiony uczuć, weźmy chociażby to, że zależy mu na rodzinie.
W każdym razie co do Klausa i Caroline to też myślę, że on ma w tym jakiś głębszy cel, mimo to bardzo chciałabym zobaczyć ich przez jakiś czas razem. W ostatniej scenie było między nimi coś poruszającego..
Po ostatnim odcinku Joseph Morgan napisał na twitterze:
"So... Anyone got any new shipping ideas after last nights episode? ;)"
Co może było subtelnym zaznaczeniem, że coś się może dziać pomiędzy Caro, a Klausem..
Oczywiście wszyscy mu odpisywali, że Klaroline..
Chciałam zauważyć że nie mamy juz teraz żadnej pary w serialu,tak jak wszyscy byli szczęśliwi i zakochani to teraz każdy ma jakies rozterki.Najsłodszą sceną w odcinku było wyznanie miłości Tylera do Caroli,szkoda ze tak szybko czar prysł..wydawało mi sie to szczere jednak nie mam pojecia dlaczego ją ugryzł tak jakby sila wyzsza go do tego zmusila-wiadomo jaka:)Tyler poprosił Klausa zeby pomógł caroli jednak wydaje mi sie ze jezeli klaus zacznie coś do niej czuc to Tyler sie od niego odwróci moze bedzie zazdrosny..Co do uczuc Klausa mysle ze to tylko zagrywka ,ale zobaczymy co nam scenarzysci ufundują..:))
Klaus pewnie specjalnie kazał Tylerowi ugryzc Caroline, aby podkopac ich zwiazek. Pozniej oczywiscie wkroczyl jako wielki zbawca i dobrodziej, manipulacja od samego poczatku xD bidna Caro.
mam nadzieję, że to manipulacja! kompletnie mi się nie widzi ta para. Caroline jest fajna, ale dla Taylera albo Matta. Klaus ma tyle lat doświadczenia i wciąż miałby się zauroczyć kimś tak dziecinnym?;/ w dodatku była to ich pierwsza scena! Skąd ta nagła więź? I biedny Tayler! Ich sceny były naprawdę wzruszające. Tłumaczę sobie, że Klaus poczuł lekki sentyment do Caroline bo przypomina mu jego biedną siostrzyczkę Rebekę.
Chciałabym dla Klausa kogoś równie mocnego jak on. To wszystko.
hmmm mnie z jakiegos powodu polaczenie caroline + klaus calkiem by sie podobalo, mogloby byc interesujaco... Klaus ma tyle lat doswiadczenia i moze dlatego zainteresowal sie taka Caroline, w koncu wiadomo, ze mezczyzni lubia mlodsze xD a tak serio to juz ktos pisal, ze robi to po to, aby byc blizej jej matki - szeryfa i matki Tylera.
Znalazłam też nowy wywiad (z wczoraj) gdzie Joseph mówi o sobie, ostatnim odcinku i również o romantycznych sprawach (4:12). Więc macie dowód, że ktoś przykuje uwagę Klausa, ciekawe tylko czy to będzie faktycznie Caroline.. : D
http://www.youtube.com/watch?v=24cneg9P7uQ&feature=plcp&context=C3cd299dUDOEgsTo PDskKLqzaG4YbOHCDBhr3016PH