PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122252
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jak rysują się dalsze wątki tej postaci w seriali ? Myślicie, że czeka nas pożegnanie z Klausem razem z końcem 3 sezonu ?

ocenił(a) serial na 4
Zaczytana_xD

to bardzo ciekawa postać grana przez dobrego aktora, ale wolę go w roli osoby nieobliczalnej, a nie to całe wzdychanie do Caroline. Czy zniknie- myślę, że raczej nie

SnapeForever

Mam taką nadzieję, ale obawiam się, że bd dążyć do zabicia "tego" złego, a jakby nie patrzeć przeszedł niezłą przemianą od momentu w którym się pojawił.

Zaczytana_xD

Mam nadzieję ,że nie i zostanie jeszcze na długo z nami jak i pozostałe rodzeństwo .

karolcia902401

Właściwie on trzyma ten serial w ryzach, odkąd Damon zrobił się taki ckliwy . . .

ocenił(a) serial na 4
Zaczytana_xD

Obawiam się, że kariera Klausa ( jak i całej jego rodziny), zmierza niestety do końca. I coś mi mówi, że już więcej go nie zobaczymy. Obym się myliła.

xena_4

Obawiam się tego samego , a byłaby wielka szkoda . . .

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Xenko, ja Cię proszę, tylko bez takich:)

xena_4

Oby tylko jeszcze nie w tym sezonie.Niech w następnym to zrobią jeśli już muszą ;(

użytkownik usunięty
tequila_s

Tylko dla Pierwotnych oglądam jeszcze TVD... Szczególnie dla Klausa, Elijah'y i Rebeki. Jak ich uśmiercą, to chyba lecę do USA i przemówię reżyserom i scenarzystom do rozumu. ;D

Ja tak samo :) Elijah,Rebekah i Klaus.Wątek miłosnego trójkąta rozwalił mnie ostatnio :D Wraca ''króliczkowy'' Stefek i będziemy mieli powtórkę z rozrywki...nuda ;P

Zaczytana_xD

Nie chcę krakać, ale oglądając ostatni odcinek odniosłam wrażenie, że niestety nasza sielska przygoda z Klausem i resztą Pierwotnych zmierza do końca :( kiedy wspomnieli o tym białym dębie, pomyślałam sobie "oho... to chyba znak, że do końca sezonu zabiją całą wesołą gromadkę". Jakoś wątpię, żeby szukanie drzewa rozciągali na 7 odcinków sezonu 3 i na sezon 4. I tak sobie myślę, że teraz zakończą sprawę Pierwotnych, a w czwartym sezonie przedstawią zupełnie inną historię.
Sama Julie zapytana o to, czy w czwartym sezonie poznamy oryginalną Petrovę, odpowiedziała: "Pytaniem jest jak wielu Pierwotnych zostanie, aby opowiedzieć tę historię, kiedy wszystko już zostanie wytłumaczone i zrobione. Jeśli któreś z nich zostanie, to może właśnie tę historię opowiemy Wam pewnego dnia".
Gdy jest takie gdybanie, to już się domyślam, że żadne z nich do 4 sezonu nie przetrwa. Obym się myliła!

ocenił(a) serial na 6
brawur

Ale podobno 4 sezon jest już zaklepany.
Więc raczej któryś Pierwotny zostanie;) by to opowiedzieć...
Pytanie tylko, który.
Plec twierdziła w wywiadach że jeśli dadzą im zielone światło na następny sezon, to opowiedzą o Petrovej.
A jak nie, to osobiście jej nakopię do tylnej części ciała;)

WhiteDemon

Klaus musi zostać to mój ulubiony pierwotny ;) Jak go widzę to od razu mam banana na twarzy :D

immortal13

Ja też :D przyznaję, że czasem przewijam sceny z nim po kilka razy... :D

brawur

Też tak robię, nie mogę się powstrzymać. I pomyśleć że na początku jak się pojawił w 2 sezonie to za nim nie przepadałam, aż sama nie mogę w to uwierzyć. Teraz go ubóstwiam :D

ocenił(a) serial na 6
immortal13

Lecą <żółwiki> do Was, dziewczyny:)

WhiteDemon

żółwik ;)

WhiteDemon

Nie no, 4 sezon będzie na bank, tylko nie wiadomo, o czym będzie opowiadał. Sama widzisz, że najpierw Plec twierdziła, że opowiedzą o Petrovej jeśli dostaną zielone światło na następny sezon, a teraz mówi, że może opowiedzą, może nie, to zależy czy któryś z Pierwotnych do czwartego sezony przetrwa. Więc ja się obawiam :(

ocenił(a) serial na 3
brawur

team Klaus;) liczę , że wszyscy pierwotni przetrwają 3 sezon z Kalusem i Elijah na czele...

ocenił(a) serial na 6
tissana

Dokładnie:)

ocenił(a) serial na 6
brawur

Mam nadzieję że to tylko takie piepszenie straszenie ze strony Plec...
Oni zawsze tak nawijają żeby nas zakręcić;)
Zresztą, fani im żyć nie dadzą, Elijah i Klaus muszą zostać:)

WhiteDemon

Oh Klaus...jak ja go nie znosiłam na początku...ale z czasem się to zmieniło:)
Chciałabym żeby został...ale jakby nie patrzeć ten sezon nosi tytuł 'zabić Klausa'..

użytkownik usunięty
WhiteDemon

oj muszę, muszą. ten ich akcent. ;]

ocenił(a) serial na 3

dokładnie..;)

ocenił(a) serial na 3
tissana

a tak swoją drogą to mam wrażenie ,że nasza wesoła gromada pierwotnych zostanie na dłużej sądząc po reakcjach fanów na anglojęzycznych forach , mam nadzieje ze twórcy wezmą pod uwagę głos publiki ;)

ocenił(a) serial na 9
brawur

Pewnie jakieś postacie jeszcze uśmiercą ale jak trójkąt D-E-S to i Pierwotni(może w niepełnym składzie) zostaną, wątek Tatii jest nienaruszony więc może będą jakieś retrospekcje Klausa albo Elijahy na ten temat

brawur

Słuchać Plec, daj spokój. Trzeci sezon miał być rokiem Pierwotnych, a pojawili się na 2-3 odcinki i to wszystko. Może jeszcze pojawią się w następnych dwóch, ale to faktu nie zmienia. To jest rok Klausa, a nie Pierwotnych, więc ta Plec niech się lepiej przykmnie, bo tylko zwodzi.

Madame_7

też prawda :D w takim razie nie będę się przejmować :D

użytkownik usunięty
Zaczytana_xD

Ja mam nadzieję, że trzeci sezon nie tylko będzie ostatnim sezonem Klausa, ale i także całego serialu, który niestety z kazdym kolejnym odcinkiem niesamowicie pikuje w dół.

ocenił(a) serial na 3

to co pikuje w dół to wątek Elena - Stefan...z każdym odcinkiem staje coraz mniej strawny

tissana

Elena- Stefan- Damon - ten trójkąt zaczął mnie nudzić , jeszcze kiedy Damon był sobą to można było to oglądać, ale teraz to jakaś żenada . W ogóle Stefan rozpruwacz wywoływał u mnie śmiech, próba zrobienia z niego Damon wypadła słabo, w ogóle zamiana miejsc okazała się pomyłko. Sezon 3 miał potencjał, ale teraz leci na łeb na szyję. Oglądam tylko dla Klausa , bo on coś tam wnosi , jeśli go uśmiercą , co jest prawdopodobne, to nie bardzo jestem w stanie pojąć o czym bd opowiadać.

ocenił(a) serial na 3
Zaczytana_xD

w tej chwili potencjał kończy się na Klausie , Morgan uczynił go wysublimowanym, podstępnym , zabójczym , a jednocześnie jest coś co pozwala wierzyć , że jest tam coś jeszcze, mam tylko nadzieje ze nie uwikłają go w banalny romans z banalnym zakończeniem , szkoda bo seria 3 zapowiadała się lepiej, w tej chwili Elena mnie drażni do granic możliwości ...

ocenił(a) serial na 6

Tak czy inaczej i tak ten serial potrafi emocjonować 30 razy bardziej niż jakikolwiek z naszych seriali...
Mam na myśli te nowsze.

użytkownik usunięty
WhiteDemon

No i tutaj jesteś w błędzie bo "Czas honoru" to nie tylko jeden z lepszych polskich seriali w historii polskiej telewizji, ale także jeden z najlepszych seriali w ogóle jeśli chodzi o tematykę (o czym świadczą bardzo pozytywne opinie na zagranicznych portalach filmowych tudzież forach).

ocenił(a) serial na 6

Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Mnie z polskich to jeszcze "Odwróceni" dosyć jarali.
"Czasu honoru" co prawda nie oglądam, bo zniechęciła mnie obecność "drewieniek" typu Wesołowski i Zakościelny:)
Ale nie mówię, że nie masz racji.
Może kiedyś się o tym przekonam:)

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

White, zajrzyj do Rozmów Serialowych. Zostawiłam tam niezłe fotki z Josephem ;P

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Podwijam kiecę i lecę;)

Moim zdaniem w 3 sezonie straciły swój urok trochę, a szkoda. Pewnie głównie przez mdły trójkąt, łączenie w bohaterów w dziwne romanse, historia Pierwotnych, która się wlecze, ten zwiastun co wyciekł. Nie, to nie to samo.

użytkownik usunięty
Zaczytana_xD

http://www.youtube.com/watch?v=5pBhbQ5WaGw&feature=related dla fanów josepha. Mam nadzieje, że zostanie w obsadzie do samego końca, uwielbiam gościa

ocenił(a) serial na 7

Ja już sobie nie wyobrażam VD bez pierwotnych, a bez Klausa już zupełnie ): Masakra uwielbiam tą postać, tego aktora, ma boski głos, akcent i wydaje się naprawdę mega sympatycznym facetem. Cholera i znowu zapadłam na platoniczną miłość (:

użytkownik usunięty
littillea

no niestety mi też się udzieliło, troche mnie to dziwi bo przykladowo uroda klausa odbiega zupełnie od moich standardów męskiej przystojności a teraz kurde damon i stefcio poszli u mnie na daleki drugi plan. Wszystkich w tym serialu wybielają (damon stefan troche tych ofiar na karku mają) moze dla klausa tez jest jeszcze nadzieja na bycie dobrym supernaturalnym (chociaz nie wiem czy by mu to nie zaszkodzilo) a tam zly czy dobry, wazne zeby był ;D

ocenił(a) serial na 6
littillea

Naprawdę nie ma się czym przejmować, masz bardzo duże towarzystwo:))
http://www.youtube.com/watch?v=5pBhbQ5WaGw&feature=fvwrel

Zaczytana_xD

Kurde niech klaus , elajdza rebeka i kol zostaną bo są zajebisci !:D

ocenił(a) serial na 6
Marko81

Wszystko na temat:)