PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121898
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Przed chwilą skończyłam oglądać pilotażowy odcinek, faktycznie niezbyt udany, ale ja to odbieram inaczej bo w ogóle rzadko oglądam coś w kolorze:) o czymś młodzieżowym nie wspomnę, nie podoba mi się trójka głównych bohaterów, ale lubię atmosferę tej szkoły,ludzi-szczególnie ta przygłupia blondynka mi przypadła to gustu:) Mam zamiar kupic na DVD pierwszy sezon, skoro tak polecacie, mam nadzieję, że będzie w EMPIKU.

Seraphine_filmaniak

Pozwolę się wtrącić. Po co masz wydawać bezsensu koło 100 zł, skoro masz wszystkie odcinki w internecie? W dodatku na zalukaj jest bez limitów.

Madame_7

Więc nielegalny proceder się poleca na filmwebie?:) zawsze kupowałam filmy i nawet nie umiałabym nic znaleźć w internecie, i nie mam pojęcia co to jest zalukaj, więc chyba jednak się przejdę do sklepu.

Seraphine_filmaniak

Gdyby był nie legalny to zamknęli by wszystkie strony z filmami on line. A tak poza tym to plik ściągnięty z internetu można legalnie trzymać 24 godziny na dysku - tyle chyba wystarczy aby obejrzeć.

Seraphine_filmaniak

Po pierwsze ściąganie nie jest nielegalne. Nielegalne jest rozpowszechnianie.
Oglądanie filmów online nie zalicza się ani do tego, ani do tego.
Ja bym na Twoim miejscu nie wydawała tylu pieniędzy na coś czego nie jestem pewna. T

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Najważniejsze że Seraphine ma ochotę na więcej VD;)

WhiteDemon

To dobrze, ale po co tyle wydawać skoro wszystko ma podane jak na tacy. Poza tym z tego, co kojarze ten 1 sezon na DVD jest bodajże podzielony. Nie ma tak, że są tam wszystkie odcinki.

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

Jest też kompletny :)

Madame_7

Dziękuję za rady ale ja naprawdę nie umiem nic w internecie znaleźć, żadnych filmów, czy seriali, zawsze wszystko kupowałam. Wciągnęła mnie atmosfera tej szkoły, fajni bohaterowie, bardzo kolorowi, zróżnicowani, podoba mi się Matt:)

Seraphine_filmaniak

Gdybym Ci napisała co i jak to obejrzałabyś na necie?:)
Z ręką na sercu mówię Ci, że naprawdę szkoda pieniędzy na to. Za to to lepiej kupić sobie fajne spodnie;)

Seraphine_filmaniak

Ciężko wpisać w wyszukiwarkę nazwę serialu + online?
A co Ci się w nim podoba?

Malaga_13

Wydaje się być bardzo wrażliwy, troskliwy, opiekuńczy, ale ma też poczucie humoru( ta lekcja historii, na której tylko Stefan zna odpowiedź na pytanie o jakąs bitwę). Czyli wystarczy, że wpiszę Pamiętniki wampirów online?

Seraphine_filmaniak

Wystarczy ;) Chociaż polecam stronę zalukaj, seriale są tam bez limitu.

Seraphine_filmaniak

Wejdź na stronę zalukaj kropka pl :p
Tam jest wszyyystko. Bez limitów. Po prawej str będzie zielona tabela, klikasz tam seriale online chyba i szukasz na samym dole prawie pamiętniki wampirów. Wszystko.

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

Ciii, ważne że ktoś lub coś do VD przyciąga.
Już pal licho kto;)
Choć za chwilę pewnie Seraphine przejdzie na inną stronęXD

WhiteDemon

Tylko zapytałam :P

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

Wiem, ale pamiętam już jedną taką pozornie niewinną dyskusyjkę o Mattcie...
Ale się wtedy porobiłoXD
Lepi dmuchaćXD

WhiteDemon

Spokojnie, ja nie miałam zamiaru o nim dyskutować, po prostu byłam ciekawa :P

WhiteDemon

W jakim sensie na inną stronę?

Seraphine_filmaniak

Na inny obiekt uwielbienia ;p

ocenił(a) serial na 6
Malaga_13

Dokładnie;)
Ale nie uprzedzajmy...
Choć może akurat to się nie sprawdzi, nie wiadomoXD

Malaga_13

Zauroczona byłam tylko jednym bohaterem filmowym, Gay`em ze "Skłóconych z życiem", ale to w końcu Clark Gable, znalazłam "Pamiętniki..." na zalukaj, szybko mi poszło, aż się zdziwiłam:)

ocenił(a) serial na 6
Seraphine_filmaniak

Jak to?
A Rhett Butler??!!!
Jestem w szokuXD

WhiteDemon

Pan Butler przereklamowany moim zdaniem:) chociaż Clark bardzo dobrze go zagrał, ale nie róbmyz tego forum "Przeminęło z wiatrem" bo się moderatorstwo zdenerwuje:)

ocenił(a) serial na 6
Seraphine_filmaniak

E tam, nasi moderatorzy są kochani.
Nie czepiają się o byle co;)
Życzę Ci jak najdłuższej i jak najmilszej przygody z VD;)

WhiteDemon

Dzisiaj wieczorem urządzam sobie seans z wampirami:) jutro zdam relację.

ocenił(a) serial na 9
Seraphine_filmaniak

Coś więcej obejrzałaś czy tylko pilot na razie? :)

anulka88

Na razie tylko pilot, ale zarejestrowałam się na zalukaj więc dziś wieczorem ile dam radę tyle odcinków obejrzę.

ocenił(a) serial na 9
Seraphine_filmaniak

To czekamy na wrażenia ;)

Seraphine_filmaniak

To dobrze, bo limity doprowadzają do szału, przynajmniej mnie :P

użytkownik usunięty
Madame_7

Bo może ktoś chce?:] Gdybym miała za co to bym same oryginały kupowała, tak to cieszę się z każdej kupionej rzeczy. Jak ktoś ma 100 zł na dvd to czemu nie.

ocenił(a) serial na 9

Blush, wpadaj na offtop, a nie.

BTW. zgadzam się. Gdybym miała kasę też bym kupowała sobie na dvd ;p

Ja gdybym miała to bym nie kupiła. Jest na internecie i jest za darmo.
Dla mnie szkoda kasy na takie rzeczy. Tym bardziej kupować w ciemno, jak ona.

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

No w przypadku Seraphine_filmaniak to bardzo się dziwię, ale cóż... Każdy robi jak uważa za stosowne... A ja kupię sobie DVD, pieniążki uzbieram i kupię, za duże emocje, żeby przejść obok... :D

użytkownik usunięty
Madame_7

W ciemno to rzeczywiście szkoda kasy. Ale cóż... dla mnie ściąganie to zwyczajna kradzież. Dlatego staram się kupować płyty czy filmy, ale zlodziejką i tak jestem, nie czuję się z tym dobrze;p
Poza tym taka już jestem, że płyta bardziej mnie cieszy niż np. ciuch. Muzyka to moje życie, nie ubrania:] Kazdy jest inny.

E tam ściąganie to kradzież. Rozpowszechnianie jest nielegalne. Ściąganie? Pff, co komu do tego czy ja to obejrzę online czy na swoim dysku. Zresztą oglądajać online film znajduje się na dysku komputera i tak i tak.
Mnie wkurzają ci co się burzą, że to kradzież. Śpią kuźwa na pieniądzach i jeszcze im mało.
Mnie ciuchy kiedyś bardziej cieszyły. Teraz to mnie nic w sumie nie cieszy:p

użytkownik usunięty
Madame_7

Ja się nie burzę, że ktoś ściąga, wku rwia mnie jak ktoś się dziwi, że ktoś kupuje oryginały ;)

Ty, a jak mam jej się nie dziwić skoro ona tego nie oglądała w ogóle????
Fanów spoko, jestem w stanie zrozumieć. Jej nie.

Madame_7

Tyle, że wiesz Madame, jak już obejrzę w internecie to nie za bardzo by mi się chcialo kupować jeszcze na dvd skoro już widziałam, i proszę nie linczuj mnie tak, że chcę kupić oryginał:) Może to i faktycznie byłby zakup w ciemno, ale od zawsze tak kupuje, co prawda te filmy, które mnie interesują i o których wiem, że są dobre, nawet jakby mi się"Pamiętniki..." nie spodobały to i tak kiedyś musi być ten pierwszy nieudany zakup.

Seraphine_filmaniak

Ja jestem dusigrosz xD Wybacz;]

Madame_7

Rozumiem, rozumiem:) Ja, dopóki będę sobie mogła pozwolić finansowo, to większość będę kupować, chociaż z "Pamiętnikami..." to się wstrzymam skoro już mogę ogladać na zalukaj, jedna z moich znajomych(które mo polecały ten serial) strasznie się niegdyś dziwiła, że Elena uprawia seks z Damonem, i nie zaszła z nim w ciążę, mam więc pytanie, czy tam jest dużo takich wątków czy scen erotycznych? i czy jest tam jakś ciąża w końcu czy nie?, bo mnie to wtedy nie interesowało, więc nie słuchałam:)

Seraphine_filmaniak

Elena nie uprawia seksu z Damonem:) Hehehe co to to nieee:P
Scen erotycznych nie jest dużo, a jak są to..pff też mi erotyzm:D
W PW najlepsze jest to, że to nie jest głónie romansidło. Owszem wokól miłości dużo się toczy, ale jest to wszystko ze sobą bardzo spójne.
Serial według mnie jest świetny. Jedyny, który jest dla mnie nieprzewidywalny. Po prostu go obejrzyj. Mnie tak na dobrą sprawę zaczął ten serial podobać się od odc 6. Na dobre wkręcił od odcinka 14:)
Sezon 2 - lepszy od pierwszego moim zdaniem:)
A i ciąży żadnej nie ma. To nie jest Zmierzch.

Madame_7

No to mnie uspokoiłaś bo zdążyłam się już po pilocie zorientować, że z Damona to nie byłby dobry tatuś:) chociaż może z biegiem wydarzeń zmienię zdanie.

Seraphine_filmaniak

Maybe ;)
To jest bardzo interesująca postać. Nie pisze tego, jako dziewczyna zachwycająca się jego urodą czy coś:P

Madame_7

No chyba że wychowywalby swoje małe wampirki na takich niegrzecznych obywateli jak on, to chyba byłby z siebie dumny:) często słyszałam że drugi sezon jest lepszy,ale ja najpierw muszę obejrzeć pierwszy więc proszę mnie nie zniechęcać:)

Seraphine_filmaniak

Ależ ja absolutnie nie zniechęcam.
Ile odcinków obejrzałaś?

Ściąganie to nie kradzież. Można trzymać przez 24h ściągnięte pliki na dysku. A oglądanie on line na pewno nie jest nie legalne. A skoro jest to nie korzystajcie z youtube.

użytkownik usunięty
Malaga_13

Znajdź mi kogoś kto po dobie je usuwa;) ?Dla mnie to kradzież, bo za to nie płacisz, a powinnaś. Ale nie potępiam tych co ściągają, bo sama to robię... :/ :P

A internet to za darmo ?? :P
Ale taki jest przepis, a to co się z tym zrobi później to indywidualna sprawa każdej osoby, która to robi.
Nielegalne by było, gdybym nagrała np. Pamiętniki Wampirów na płyty i poszła sprzedać na bazarek :P
Ja na dysku nie mam żadnego filmu, wszystko oglądam on line, bo tak wygodniej. A jak kiedyś miałam to i tak kasowałam po obejrzeniu bo tylko mi miejsce zajmował ;)

użytkownik usunięty
Malaga_13

Malaga, nie przekręcaj;] To tak jakbyś chciała wejść na salę kinową bez biletu twierdząc: zapłaciłam przecież za popcorn!
Nie będę się kłócić o to bo to nie ma sensu i już.

I już :P Ja wiem swoje a Ty swoje ;)