Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Książka a serial

ocenił(a) serial na 10

Waszym zdaniem książka czy serial ? Ja, uważam, że serial o niebo lepszy od książki i
ciesze się, że serial oprócz nazwisk ( a to i tak też zmienili - np. Bonnie ) nic nie ma z książki.
No, Kathrine jest też ale zastanawiałam się cały czas jak niemka może być piękna :P
Jednym słowem wolę serial !

oal

Jaka Niemka?!?!?!?!?!

użytkownik usunięty
Ramiel

oczywiście, że serial bez dwóch znak. Nie będę się rozpisywać dlaczego. Katherina w filmie nie jest Niemką tylko pochodzi z Bułgarii to w książce jest Niemką.

Acha... Nie czytałam stąd to zaskoczenie:))

ocenił(a) serial na 8
oal

zdecydowanie serial !
przez książki z trudem przebrnęłam, bo nieweiele je z serialem łączy :)

moniak92

Ja w sumie książki czytalm wcześniej niż serial, i w sumie to są dwa odrębne tematy, Serial jest super, ale książki też dają rade, zwłaszcza czekam teraz na ostatnia żeby się wyjaśniło z Damonem;]

ocenił(a) serial na 9
oal

nie czytalam ksiazek i raczej nie przeczytam bo ponoc jest wiele niescislosci.
dlatego serial rulez :D hehe

ocenił(a) serial na 10
oal

Ksiazka jest spoko to zupelnie inna historia poczynajac od wygladu bohaterow Damon ma czarne oczy (i praktycznie autorka podkresla to za kazdym razem jak o nim pisze xD "czaaarne jak co tam, czaaarne jak cos tam..." Stefano ma kręcone wlosy ( o.O ) a elenla to bladynka i to ciezko przelknac i sobie wyobrazic ze taka piekna zwlacza ze to niemka hehe a no i starsznie leci na tego ''ksiazkowego'' Damona. Ja osobiście polecam ksiazke bo jest naprawde ciekawa ale ja generalnie lubie czytac... Ale mimo wszystko serial lepszy:))

oal

Nie chce nikogo obrazic i z gory przepraszam ale zaczelam przegladac ksiazke przeczytalam kilka rozdzialow i mam wrazenie ze to jakis romans jak kiedys modne byly te Harlekin czy jakos tak z tym ze tutaj zostaly umieszczone i wampiry. Ksiazki przeczytam do konca bo tez lubie czytac mimo ze nie wciagaja tak jak serial. Serial lepszy, to moje zdanie.

ocenił(a) serial na 10
Darkcassandra

ooo boziuu wiesz ze mam takiego pieska jakiego masz na zdjeciu :)) bassetka ;DD uwielbiam go jest najkochanszy na swiecie :):)
a co do Twojej wypowiedi to zgadzam sie to bardziej romans niz kazdy inny gatunek duzo tam jest mowy o milosci i uczuciach i chwilami bywa to nuzace ale generalnie calosc mi osobiscie przypadla do gustu:)) ale serial - tak jak mowis- lepszy.

użytkownik usunięty
oal

serial lepszy, tylko szkoda że zerżnięty ze zmierzchu...

ocenił(a) serial na 4

Hmmm... Serial lepszy, a dałaś ocenę 1/10. Jakoś nie widzę tu konsekwencji. A już tym bardziej logiki.