Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Otwieram nowy post, ponieważ w poprzednim bierze udział wiele osób i rozmawiają
na tematy hmmm zróżnicowane. Jeśli ktoś chce niech typuje. Ja osobiście uważam
że będzie to Jules.

Jane_Mary20

O tak, najlepiej by było gdyby to była ona. Działa mi nerwy odkąd tylko pojawiła się w serialu.

yvonneD

tak. Też tak uważam. stawiałabym też na Matt'a ale hmmm to byłoby chyba za dużo
radości jak w nowym odcinku. Caroline jakoś lepiej pasuje do Tylera. Teraz po przemianie to
ciekawsza postać.

ocenił(a) serial na 4
Jane_Mary20

Zgadzam się w 100 procentach. Matt tylko tutaj przeszkadza.

Jane_Mary20

Niech będzię to Jules. Może to być także Jenna. Istnieje też cień szansy, że to będzie Damon, bo został ugryziony przez wilołaka, ale raczej znajdą jakis fanatstyczny sposób, żeby go ocalić. Raczej żaden scenarzysta nie zabije głównego bohatera, gdy ma się zamówienie na kolejny sezon (tj.3 ).

Pawel93_fw

dokładnie. Tak jak już ktoś wczesniej pisał, być może to sam Klaus ugryzł Damona. Taki domysł
nie jest bynajmniej głupi. To całkiem możliwe, biorąc pod uwagę to jak słodził Damonowi.
Może chce go przemienić w hybryde? O ile się tak da, bo np. w "Underworld" trzeba było mieć
do tego predyspozycje. A Klaus przecież jest z matki wampirzycy i ojca wilkołaka.
Tylko co w tym wszystkim ma do powiedzenia Damon? Biorąc pod uwagę niezwykle szybkie zwroty
akcji wiele rzeczy można się tu spodziewać.

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

Damona ugryzł Tyler, było to widać kiedy on rzucił się na Caroline, ale Damon ją obronił.

martakamyk13

na pierwszy rzut oka tak, ale nie było pokazane co zrobił mu Klaus.
Możliwe że sam go ugryzł, ale wiadomo bardziej prawdopodobne było ugryzienie
przez nie przemienionego do Końca Tylera.

ocenił(a) serial na 6
Jane_Mary20

no mugł być to Klaus

użytkownik usunięty
Jane_Mary20

Przecierz Klaus ma uśpione w sobie zdolności wilkołaka więc nie mógł go ugryźć jako wilkołak

martakamyk13

Nie było to dokłądnie pokazane, więc możemy jedynie przypuszczać, że to Tyler.

ocenił(a) serial na 10
Pawel93_fw

Nie było pokazane jak jak jeszcze raz obejrzy się tą scenę to można usłyszeć odgłos ugryzienia. Ja od razu po tej scenie krzyknęłam, że on ugryzł Damona, ale jakby wampir nie zareagował i myślałam, że albo nie zauważył albo ukrywa przed Carolina bo on nie lubi wychodzić na słabego. Nie kwestionuje waszej teorie również może być prawdziwa chodź mało prawdopodobna tylko wtedy chyba Kath by wiedziała bo jestem pewna, że mimo iż nie była w pokoju to wszystkie słyszała i powtórzyła Damonowi np. ze jest tak dobry jak martwy....

ocenił(a) serial na 6
martakamyk13

Mało prawdopodobne, że Damon nie poczułby bólu, gdyby ugryzł go Tyler. Widać jednak, że zmasakrowana rączka zaskoczyła go tak samo, jak Kath. Obstawiam Klausa, który jest jednak w połowie wilkołakiem i jego ślina może mieć różne cuda, choć Klaus nie może ulec przemianie

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

Zależy kto idzie na pierwszy ogień w rytualne. Wiemy, że Elena jest ostatnia bo Klaus musi wypić jej krew na końcu. Co do wilkołaka i wampira nie wiadomo kto pierwszy... wydaje mi się, że wampir bo klątwą jakby bardziej odnosi się do wilkołaka... hmm nie wiem, będzie to z pewnością któraś z Pań na J..... XD

Jane_Mary20

Albo Elijah da mu ten cały eliksir od czarownicy, który miał dać pierwotnie Elenie. Może okaże się skuteczny.

użytkownik usunięty
Pawel93_fw

No tak, ale małe są szanse że eliksir działa na istote naprzyrodzoną

eliksir. znowu coś przeoczyłam ;/

W sumie to racja.
Nie wiadomo jaki spsób udało się wymyśleć scenarzystom na uratowanie Damona, ale pewne jest to, że będzie on skuteczny.

ocenił(a) serial na 10
Pawel93_fw

Widzieliście zdjęcia z 21 odcinka? Jeśli nie to uwaga SPOILER: był tam zdjęcia Johna, Jeremiego i Bonnie jak szperają w księgach może szukają zaklęcia lub jakiegoś sposobu na ugryzienie wilkołaka.....

martakamyk13

w zwiastunie który po raz kolejny właśnei obejrzałam, ten grób na którym Stephen składa róże
był zaraz obok grobu z nazwiskiem "Gilbert". Tak więc to będzie Jenna?? Może John?? ale dlaczego
by mieli zabijać Johna?

Jane_Mary20

Także do zauważyłem, czyli pewnie to będzie ktoś z rodzinny Eleny.

ocenił(a) serial na 6
Pawel93_fw

Grób, na którym ktoś kładzie różę jest OBOK grobu z napisem Gilbert. Może więc to być ktokolwiek.

Pawel93_fw

A może Bonnie go uratuje? Skoro dysponuje teraz mocą stu wiedźm to wszystko jest możliwe...

yvonneD

a trzecia osoba- postać? Być może sam Klaus?
czy Bonnie będzie miała na tyle mocy aby go pokonać ciekawe.

ocenił(a) serial na 6
Jane_Mary20

Nie.
Nie!
NIE!
;)

WhiteDemon

:D:D:D może i nie ;D

Jane_Mary20

No, no, no! On chyba ma się pojawić w 3 sezonie;)

Madeleine_filmweb

w sumie ja go tu nie chce uśmiercać bo nie przecze że jest ciekawą postacią.
tylko kogo by jeszcze mogli uśmiercić? Johna lub Jenne no i Jules na pewno .

ocenił(a) serial na 6
Jane_Mary20

No i zaraz się milej zrobiło;)

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

ja bym usmiercil pania szeryf bo mnie denerwuje :D

dodektrn

o to dobre. Również jej nie lubię. Mogą ją załatwić.

ocenił(a) serial na 6
Jane_Mary20

O tak, pani Forbes do odstrzału, jak najbardzi jestem za;)
Ale tak szczerze za Mattem też bym specjalnie nie rozpaczała, mimo bladych prób rehabilitacji w ostatnim epizodzie...
;)
No cóż, urazXD

WhiteDemon

Dołączam się pani Forbes bye, bye....

Madeleine_filmweb

Matt faktycznie jest zbyt statyczną i po prostu wkur******ą postacią.
Ni widzę żadnych pozytywów z tego że mógłby pozostać w 3 sezonie.
Jeden trójkąt już jest. A raczej czworokąt licząc Katherine. ;)

Jane_Mary20

Caroline gdyby nie więź jaka utworzyła się między nią a Tylerem również
byłaby nieciekawa, ale uważam że ich wątek warto rozbudować.

Jane_Mary20

"Liczba śmierci - '3' to liczba, którą ktoś podał. Niewłaściwa" - wypowiedz Plec z czata.

ocenił(a) serial na 6
red_nails

No ładnie z tym wylecieli;)
My tu się głowimy wielce kto zdechnie, a tu proszę...

WhiteDemon

muaha. Fail. :]

ocenił(a) serial na 9
Jane_Mary20

Mógłby Matt zginąc i wtedy Caroline byłaby z Tylerem.:) Jednak myslę , że zginie Jenna... w sumie irytuje mnie ta postać.
John to raczej taka poboczna...poboczna postać fajnieby bylo jakby to on zginąl,ale wątpie. Dużego wrażenia by to nie zrobiło na widzach.

shiva89

no wlasnie jak juz dowala to z grubej rury.

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Bonnie biedna chyba utopi się we własnej krwi...
Takie mam przeczucie.
Ta rączka w zwiastunie wygląda mi na Jerową...

WhiteDemon

mi na stefkowa.
z tego co wyczytalam finalowa smierc ma nam widzom zlamac serce. boje sie, ze serio usmierca damona. tylko jego smierc lub pozostalej glownej dwojki moze wywolac takie emocje.

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Nie ma opcji, że Damon.
Nie ma;)
Albo Elenka.
Wyjdzie z tego grobu, spokojnie.

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Możliwe że wyjdzie z grobu ;)

WhiteDemon

elena zombie?:D

użytkownik usunięty
red_nails

wątpię czy zombi , ale w spoilerze Stefan mówi to Elijah'y że ma to zakończyć

no ciekawe co. A Elena mówi - Go to hell. więc to może się odnosić do tego co zrobi Jennie. niestety ;/

ocenił(a) serial na 5
red_nails

Toż to istny horror będzie, nie wiem czy moje serducho to wytrzyma. Zginąć powinien John ( nie cierpię dziadygi), Jules, Szmatt i ta jędzowata glina - matka Karolinki. To są osoby, które chętnie zobaczyłabym w mogile.

biedroneczka_90_8

Podzielam Twoje zdanie, te postacie są nudne i irytujace.

Pawel93_fw

A mi się wydaje, że Damon przeżyje, gdyż został ugryziony wtedy, gdy Tyler jeszcze w pełni się nie przemienił. Może tak rodzaj ugryzienia od razu nie zabija wampira. Zresztą Damon wciąż jakoś egzystuje w zwiastunie 21 odcinka, więc wątpię, by uśmiercili go w ostatnim odcinku. Co do śmierci mógłby zginąć Matt, Jules albo John. Szkoda tylko gdyby uśmiercili Jennę albo Jeremy'ego, bo polubiłam ich postaci.

ocenił(a) serial na 8
Jane_Mary20

zaśliniona Pani Wielka Groźna Wikołaczyca. co za wstrętne babsko. i oczywiście szmatt. szeryf forbes też mnie wkurza. ale strawiłabym jakoś szeryf i szmatta gdyby wymazali im pamięć. fajnie że jenna będzie miała szansę na bycie wampirem, i mam nadzieję że nim zostanie, ale chciałabym również jakichś nieświadomych ludzi