PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122118
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Najlepsze postacie???

użytkownik usunięty

Postać Żeńska: Katherine, Jenna
Postać Męska: Damon, Jeremy
A u was?

ocenił(a) serial na 6

1 sezon. Damon.
2 sezon. Elijah. Klaus.
3 sezon jw.
4 sezon. Dla mnie istnieje tylko Elijah ale było go tak mało że właściwie to nikt.

Z kobiet:
1 sezon. Katherine.
2 sezon. Katherine
3 sezon. żadna
4 sezon. żadna

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Hymm ja jestem dopiero w połowie 3 sezonu...
Ja nie lubię Klausa, co do Elijaha, nawet fajny jest^^

ocenił(a) serial na 6

w połowie?
Jeszcze przed 3x11?
To podejrzewam że potem Klausa polubisz;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Już właśnie przechodzę do 11 odcinka ;D.

WhiteDemon

męskie postacie
1 sezon : Damon
2 sezon : Elijah, Klaus
3 sezon : Elijah, Klaus
4 sezon : wszystkich sponiewierali

zeńskie
1 sezon : Katherine
2 sezon : Katherine, Caroline
3 sezon : Katherine
4 sezon : Bonnie

ocenił(a) serial na 7

Żeńska: Katherine, Rebekah, Anna
Męska: Stefan, Alaric, Elijah

ocenił(a) serial na 6
LavenHart

Żeńska: Caroline, Rebekah, Katherine
Męska: Stefan, Alarick, Klaus

Żeńska: Elena, Bonnie
Męska: Damon, Alaric

ocenił(a) serial na 1

Najlepsze bo ciekawe:
ż - Katherine, Bonnie
m - Klaus, Damon, Stefan

Najlepsze, bo lubię jako osobę:
ż - Bonnie
m - Stefan, Alaric, Elijah

Damon, Alaric, Elijah, Klaus
Elena, Bonnie, Jenna, Anna

użytkownik usunięty
minona291

No a, o Annie zapomniałem. W trzecim sezonie żal mi jej było...

Lubiłam jej postać i świetnie pasowała do Jera. Pamiętam, że wkurzyłam się na scenarzystów, gdy ją ukatrupili.

użytkownik usunięty
minona291

No tak, a ja jeszcze bardziej na wujka (ojca Eleny) Johna...

O tak. Chociaż na początku nie lubiłam Johna, to później tym jak się poświęcił dla Eleny sprawił, że żal mi się było z nim rozstawać.

użytkownik usunięty
minona291

Mi nie. Nie mam dla niego serca ;D

Oj tam ;p Oddając życie za Elenę wkupił się w moje łaski :D Scena była świetna nawiasem mówiąc.

użytkownik usunięty
minona291

Mi najbardziej podobało się, gdy odbywał się ten rytuał... No nie wiem jak w końcu uśmiercą Klausa, już tyle mieli szans (nawet w 3 sezonie gdzie dopiero jestem) i chyba troche sposobów mnie jeszcze czeka ;D

O tak. Próby zabicia Klausa były fajne i jeszcze masz jakieś przed sobą :D
Nie chcę Ci spoilerować, ale może słyszałeś o spin-offie. To będzie serial o pierwotnych, więc reszty możesz się domyślić.

A tak w drugą stronę, to kogo najbardziej nie lubisz w TVD, kto Cię najbardziej drażni, denerwuje? Mnie wkurza Stefan i ostatnio nie lubię Caroline.

użytkownik usunięty
minona291

Mnie od trzeciego sezonu wkurza Stefan. Ale tak najnajbardziej nienawidzę Taylora (nie wiem czy tak się pisze...) i Matta (takie mam mieszane uczucia - co do niego, ale bardziej go nie lubie niż lubię. Z postaci żeńskich, jak narazie nie mam. Lubię Caroline, Elenę, Rose, Vicki itd...

Stefan stał się bardziej denerwujący, gdy wyszło na jaw jakim jest hipokrytą. Niby taki dobry brat.
Tyler jest nijaki, na pewno fajniejszy niż w 1 sezonie, ale wciąż nijaki :D
Matta nie cierpiałam do połowy 3 sezonu, teraz go lubię, a Caroline uwielbiałam od 2 sezonu, by w końcówce 3 i przez cały 4 sezon stracić resztki sympatii do jej postaci.
Ciekawa jestem jak zmienią się Twoje opinię, gdy już obejrzysz 4 sezon?

użytkownik usunięty
minona291

Podobno nieźle jest tam namieszane ;D

ocenił(a) serial na 6

bardzo, bardzo ale to bardzo w 3 i 4 sezonie zaczęła denerwować Elena. Biedna, nieporadna księżniczka wszystkim mówi co mają robić

użytkownik usunięty
goldendagger

Hehe, mnie też Elena zaczyna troszkę denerwować. Tak samo Stefan (w trzecim sezonie, nie wiem jaki jest w 4), nie pozwala całować się Damonowi z Eleną, a on mówi że wyrzekł się człowieczeństwa. Kupy się to nie trzyma...

użytkownik usunięty
minona291

Jestem jak najbardziej za Elijah'em ;D.

ocenił(a) serial na 6

ja też i klausem

użytkownik usunięty
goldendagger

Coś widzę że Klausa zarywa do Caroline^^

Zakochał się biedaczek ;p
Jak tam oglądanie? Gdzie już jesteś?

Postać Męska: Alaric, Klaus i Elijah

Postać Damska: Katherine i Jenna

użytkownik usunięty
immortal13

Jesteśmy zgodni co do płci pięknej^^

Przy czym niestety te fajne postaci zawsze dostają po du.pie :/
Jenny już nie ma a Kath, co prawda jeszcze się trzyma ale nie wiadomo jak długo...

użytkownik usunięty
immortal13

No tak. Ja dopiero kończę 3 sezon. W czwartym Katherine występuje czy nie?

Ah, to nie będę dużo spoilerować.
Tak, występuje. Choć na początku sezonu, z tego co pamiętam, bardzo rzadko, potem już częściej :)

użytkownik usunięty
immortal13

A ok. No to dobrze że dzisiaj kończę trzeci sezon ;D.

No, tak bo w 3 to Kath jakoś chyba na początku zniknęła i już się nie pokazywała, o ile dobrze pamiętam.

użytkownik usunięty
immortal13

Ostatni jej występ był chyba bodajże w 7 odcinku na Balu Absolwentów kiedy mieli razem plan z Łowcą Wampirów^^
Wkurzyła mnie ta Esther, strasznie...

Też nie znosiłam Esther. Za to co ona chciała zrobić Pierwotnym i... (na którym konkretnie odcinku 3 sezonu stanąłeś?)

użytkownik usunięty
immortal13

Na przedostatnim (21), oglądnąłem już ten odcinek. Teraz stworzyła Nowego Łowcę^^. Szkoda mi Alarica...

No i właśnie o to mi chodziło. Biedy Riczek :( Namieszała mu w głowie (choć tyle już wycierpiał) a potem zamieniła w wampira.
W takim razie jesteś już po scenie z 20 odcinka. Moja ulubiona scena z tego sezonu - kiedy Alaric żegna się z wszystkimi :( i jeszcze do tego ta piosenka - Be still. Kocham tą scenę - taka smutna i piękna.

użytkownik usunięty
immortal13

Jest jedną z lepszych ;D. Jeżeli miałbym wybrać najlepszą scenę z tych trzech sezonów to chyba bym wybrał Rytuał, gdy ginie jedna z naszych ulubionych postaci żeńskich...

Tak, to też jest bardzo dobra scena.
Choć gdybym miała wybierać najlepszą scenę z wszystkich sezonów to nie wiem co bym wybrała. Ciężko by było. W 1 i 2 sezonie było dużo dobrych scen.
Np pojawienie się Klausa w 2 sezonie - ta scena z retrospekcji, śmierć Jenny ale też i sam jej pogrzeb - smutek Riczka w tej scenie :( no i w 3 sezonie sceny z Klausem (szczególnie te z początku sezonu)

użytkownik usunięty
immortal13

Podoba mi się jeszcze odcinek S03e01 - The Brithday Eleny.
Właśnie przechodzę do ostatniego odcinka 3 sezonu, troszkę dziwnie się zrobiło gdy Elena zesłabła...

Stefan Rippah razem z Klausem - kocham ich sceny. Ale w tym odcinku wkurzył mnie Stefan jak zabił Andy. To było w tym czy w 3x02? Wiem że na pewno tak na początku

użytkownik usunięty
immortal13

Też pamiętam że wydarzyło się to na początku trzeciego sezonu, ale nie pamiętam w którym to odcinku.
*SPOILER*
Jakaś kretynka do potęgi entej napisała że Elena zostanie wampirem, nie potrzebnie czytałem komentarze. Ja wiem że dziewczyny się tym podniecają, ale nie powinny spoilerować w komentarzach.

Ja czasem lubię spoilery, ale nie takie konkretne, np teraz jak skończył się sezon to lubię poczytać tu na forum czy są jakieś nowe spoilery czy plotki :P Ale przeważnie to nic pewnego czy ważnego. Ale takie coś jak w twoim wypadku to też by mnie wkurzyło, choć przyznam że to konkretne wydarzenie w TVD, to mnie nie zaskoczyło.

"Ja wiem że dziewczyny się tym podniecają, ale nie powinny spoilerować w komentarzach." - nie każde, wypraszam sobie :P Mnie postać Eleny już nie obchodzi, najlepiej by było jakby w ogóle znikła z ekranu :D

użytkownik usunięty
immortal13

Nie każde, ale niektóre tak... ;D, nie miałem tobie na myśli.
Heh mi się Elena nawet podoba ;P

Typowy facet :P

użytkownik usunięty
immortal13

Hehe. Heh już 10 odcinek. Szkoda mi się będzie rozstawać do października z tym serialem...

Jeszcze tylko 85 dni, szybko minie ;p

użytkownik usunięty
minona291

Hehe chociaż krócej niż trzeba czekać na Igrzyska Śmierci 2 ;D

Szybko ci idzie :)