Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Tak jak w temacie, obejrzałem ostatni odcinek 5 sezonu.. Nie będę go komentować, rozpisywać się ponieważ na ten temat jest już wiele dyskusji.

Zastanawia mnie jedynie co wymyślą w sezonie 6, czy będą cały sezon ciągnąć na podstawce o sprwadzaniu Damona? Jak tak logicznie pomyśleć, to każde zagrożenie wykluczyli, Silas przepadł, Markoś tak samo, a oglądając ,,The orginals" Wiadomo że Klaus ma co robić.

Ewentualnie zrobią z tego serial romantyczny, ala telenowele na wzór ,,Mody na sukces" i zobaczymy z 20 romansów i 40 zmian kombinacji związków..

Wy co na ten temat myślicie?

ocenił(a) serial na 8
Caramels

Szczerze to nie wiem co wymyślą dalej bo zakończyłam oglądanie serialu w połowie 5 sezonu. Nie dałam rady dalej oglądać a szkoda bo oglądałam od samego początku. Zapewne poziomu nie podniosą. Żeby tylko gorzej nie było.

kaja0082

Szczerze mowiac, 5 senzon obejrzalam na necie w 2 dni, bo po prostu przewijalam czesci odcinkow, ktore mnie nie interesowaly, a interesuje mnie tylko Elena i Damon, no i ew Caroline i rodzina "oryginalna". Stefan jest nudny, nic nie wnosi do serialu. Jermy to samo, a Bonny ma dziwna tendencje do poswiecania swojego zycia dla innych, co mnie osobiscie okropnie irytuje.
Tez jestem ciekawa co wymysla.

ocenił(a) serial na 8
Caramels

Ja was w ogóle nie rozumiem.... nie zgadzam się z większościa opinii tutaj. Nie chce żeby ten serial odszedł, faktyczne 5 sezon byl najsłabszy ale i tak co tydzien czekałam z niecierpliwością na kolejny odcinek i założe sie że WY też bo inaczej nie byloby by was na forum VD.

Stefan i Caroline ? Jak najbardziej !!! Na chwilę kiedy Sefan poczuje coś do innej dziewczyny niż Eleny czekam od pierwszego sezonu !! Juz zygalam ta jego miloscia do Eleny a wokol tyle fajnych lasek. Ale to Caroline kocha Stefana , Stefan chyba nie czuje tego co ona niestety a szkoda bo Elenie by mina zrzędła !!!

Żeby nadać pędu serialowi powinni przywrócić Klausa i rozwinąć wątek Enzo.. rywalizacja Klausa i Stefana o Caroline to chcę zobaczyć I rywalizacja Eleny i Caroline o Stefana !!! to by było coś !!

ocenił(a) serial na 10
Caramels

czytałam w wywiady z Julie Plec i ona mówiła, że 6 sezon to będą takie bardziej opowieści o bohaterach, w sensie, że bardziej o nich, bliżej nich. Jak sobie radzą z sytuacją, gdzie nie mogą wrócić do domu, bo zostało wyssane z magii, gdzie nie ma Bonnie i Damona itp.
Wgl to akcja 6 sezonu ma się zacząć jakiś czasu po końcu 5, chyba kilka miesięcy, co kompletnie rujnuje moje przewidywania. Bo myślałam, że babcia Bonnie coś tam zrobiła i te oślepiające światło było tym, jakby przeskokiem. Że jak tylko przestanie te światło świecić to się okaże, że D i B już wrócili i te światło było tylko elementem przeniesienia. No, ale już wiem, że żyłam w błędzie ;)

Caramels

https://www.facebook.com/photo.php?v=10153124636569968&set=vb.106357469967&type= 2&theater - Meanwhile on The Other Side :D dosyć wesoło tam mają

Caramels

https://www.youtube.com/watch?v=3tvO7TE5DtA Zwiastun nowego sezonu