Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Odcinek 7.

ocenił(a) serial na 8

Spojlery.
Ok wszystko fajnie wszystkie postacie ważniejsze, które wtedy umarły lub zostały zabite powróciły tylko dlaczetgo ten sam los nie spotkał Jenny ?

LadyP

Niby każda z tych postaci miała jakąś niedokończoną sprawę, jakąś zagwozdkę, która nie dawała jej odejść w spokoju do nieba/piekła. Np. Mason (opieka nad Tylerem), Anna (spokój o los matki), Lexi (pomoc Stefanowi), wampiry (rozprawienie się z "założycielami"), itp. Tylko tak potrafię sobie to wytłumaczyć. A Jenna najwidoczniej odeszła w spokoju duszy, nie miała nic na sumieniu. Sama nie wiem. Hmm, może to zależy od aktorki grającej tę postać.

ocenił(a) serial na 8
karolajna_7

Może i tak, ale trochę szkoda, że jej postać nie powróciła.

ocenił(a) serial na 7
karolajna_7

a może ludzie nie zostali przywróceni tylko same wampiry, wilkołaki

aleksandral23

Boże, przecież wyraźnie było powiedziane, że wracają te duchy co miały niepozałatwiane sprawy, co były z tego powodu zawieszone między światami i nie zaznały jeszcze spokoju. Oglądacie ten serial ze stoperami w uszach czy jak?? :D

ocenił(a) serial na 8
Malaga_13

Wydaje mi sie, że raczej Jenna też by miała jakieś nie pozałatwiane sprawy np. odbić się na Klausie za to czy Katerinie (chociaż nie wiemy czy nadal żyje) więc nie jest to takie całkiem oczywiste jak się trochę nad tym pomyśli ; ] po za tym nie oglądałam jeszcze odcinka tylko go przeglądnęłam.

LadyP

Jak obejrzysz dokładnie odcinek, to zobaczysz, że nie do końca chodzi o niepozałatwiane sprawy. Mason to wyjaśnia dobitnie. I w takim ujęciu nie dziwi mnie brak powrotu Jenny. Z drugiej strony dziwi pojawienie się hordy wampirów z Fredericiem na czele. Trochę to zagmatwane. Wydaje mi się, że koncepcja przyczyny powrotu i "uziemienia" duchów nie jest dokładnie przemyślana przez scenarzystów, a szkoda. Serial traci na takich nieścisłościach. Ależ my sobie teorie dorabiamy :) Wciągnięci ;)

ocenił(a) serial na 8
aleksandral23

przecież Jenna umarła jako wampir...

ocenił(a) serial na 8
LadyP

ja myślę że po prostu nie mieli jej po co dawać w tym odcinku, zapewne chcą żebyśmy wytłumaczyli sobie właśnie w ten sposób że nie miała nic do załatwienia, choć pewnie miała. no ale gdzie by tu ją jeszcze wcisnąć do tego odcinka?!