PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122012
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

W imieniu Bractwa Mystycznego w offtopie wita was AWódz. W tym temacie obowiązuje absolutna wolność tematów i wątków, z przewagą gifów z Ianem i Józiem. Od uczestników tegoż wspaniałego portalu łącznościowego fanów VD oczekujemy jedynie poczucia humoru - w stosunku do siebie i innych. Pamiętajcie - Śmiech to zdrowie, a powaga zabija powoli.

Guru: AIVIA aka Awódz
Przywódca gifowy: NJ1987 aka Gif Kapłanka
Nierób: ALIEN_2 aka Omen
Szef organów ścigania: BLUSH aka Cięty Bluszcz
Matka zastępcza: WHITEDEMON aka Klauslancerz
Tłumaczka: EVARINI aka Good Spirit
Kochanica Pierwotnych: XENA_4 aka BlondMenFan
Sekretarka: xxANIAxx aka SecretGirl
Sędzia: BEAUTYANDSTUPID aka JustBeauty
Zagubiona: OLDBRICK aka BlackHole
Łomenajzer: SEBASTIAN_FILMWEB aka Lokownik
Dostarczycielka rozrywki: DAGUSIA_BOJAR aka Challenge Woman
Szefowa Spec Służb: BLUEBERRYME aka Stelenoniszczycielka
Wsparcie gifowe: RAINN aka Aniołek Damona
Podpora Delenowa: KATE123 aka Silent VampireFan
Oaza Rozsądku: SOSNOWSKA_WIZARD aka Damon Protector

W ramach Bractwa działa również Liga Obrony Damona

Motto: Bronić Damona zawsze i wszędzie, do ostatniej kropli krwi.

Zasady:
1. W przypadku naruszenia opinii Damona, członkowie LOD są zobowiązani bronić go przed atakami wroga (czyt. zwolenników Stefana).
2. Przewodnicząca zawsze ma rację.
3. Jeśli przewodnicząca nie ma racji, patrz punkt 2.

Członkowie:
Przewodnicząca: Evarini
Zastępca przewodniczącej: Kate123
Każąca Ręka Aivianizmu: Blush
Sekretarz: BlueberryMe
Skarbnik: Rainn
Ubezpieczycielka: BeautyAndStupid
Mentor: Aivia
Funny Damon Supporter: Madeleine_filmweb

W tym miejscu chciałabym jeszcze wspomnieć naszego ukochanego syna, męża i przyjaciela śp. Tofika, który na zawsze pozostanie w naszych sercach i pamięci ;(

ocenił(a) serial na 7
Madame_7

ja też ubóstwiam Kapitana Jacka Sparrowa. x D

użytkownik usunięty
BlueberryMe

Jack jest genialny xD

Uwielbiam go! Jest niesamowity

Rainn

Barbossa też udany ;D

ocenił(a) serial na 7
Madame_7

ja tam najbardziej uwielbiam Jacka! a Deppa też ubóstwiam. ; P

użytkownik usunięty
BlueberryMe

Barbarossa również świetny, zgadzam się z Madame ;)

Ale nie ukrywajmy, że uwielbiamy Jacka ze względu na Deppa. W końcu nie wyobrażam sobie innego aktora na rolę Sparrowa;)
Jak Jack pojawił się przebrany za sędziego w czwórce to mi się od razu micha uśmiechnęła xD

Madame_7

Ja kiedyś czytałam, ze to po prostu kiedyś ludzi chorych na porfirię leczono właśnie karmić krwią. Na dodatek przy porfirii często występuje światłowstręt. I ot cały wampiryzm.
Ale w Polsce na przykład nie było na początku wampirów tylko wąpierze. Taki wąpierz, był po prostu człowiekiem, który posiadał dwa serce. Kiedy umierał gwałtowną śmiercią jedno serce umierało, ale drugie zaczynało bić. Odtąd żywił się ludzką energią życiową a nie krwią jak wampir. Wąpierze miały ten sam charakter jak w chwili gdy jako ludzie umierały.

aivia

Z tą porfirią słyszałam akurat, ale o wąpierzu nie. Bardzo ciekawe. Wierzenia w wampiry zaczeły się w Rumunii. Kołki się wzięły stąd, gdyż mieszkańcy wiosek wierzyli, że gdy zmarłemu wbije się drewniany kołek w serce, on na pewno nie powróci jako wampir.

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

Uau, widzę, że tu sami eksperci są. Tutaj więcej informacji niż na wikipedii.

l578

Możemy stworzyć własną wikię :P
Temat: Świat realny a świat Mystic Falls :D

ocenił(a) serial na 7
aivia

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Grobowce-wampirow,wid,11602110,wiadomo sc.html
tu jest artykuł, że wampiry mogły kiedyś żyć.

użytkownik usunięty
BlueberryMe

Zaraz sobie poczytam. Ale moim zdaniem to bujda, nie wierzę w to, że wampiry mogły wyginąć. Chyba, że były to jakieś ciamajdy ;)

ocenił(a) serial na 7

czytałam teraz, że coraz częściej w USA chodzi się do stomatologa w celu 'wydłużenia' kłów. ; P

BlueberryMe

Nastolatki w USA chodzą do szkoły w pelerynach i zakładają sztuczne kły;p

ocenił(a) serial na 7
Rainn

xD we wrześniu, muszę pójść do szkoły w pelerynie i ze sztucznymi kłami. ; PP

Rainn

Mają też bramki metali w drzwiach, żeby nie wnosić na teren szkoły broni :/

użytkownik usunięty
Rainn

Żenua :P

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

Ach, kurza melodia, nie mam National Geographic Channel. Czy jeśli ktoś będzie to oglądał to mógłby mi jutro streścić do jakich wniosków doszli w tym programie? Chociaż podejrzewam, że gdyby odkryli szkielet prawdziwego wampira to nie obeszłoby się bez szumu ze strony mediów.

l578

Zdam recenzje zdam. W internecie nie można obejrzeć np? :)

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

A zobaczę jutro, bo nawet nie wiem. Mam nadzieję, że jednak gdzieś znajdę, a jak nie to trudno.

l578

Leciał kiedyś na SCI-FY Chanell taki paradokumentalny serial ,,wydział ścigania duchów" czy coś w tym stylu. Generalnie amerykańskie ,,Nie do wiary". Nie wiem czy ja już byłam starsza czy program był taki kiepski, ale te ich duchy to strasznie tandetne były. Potem jeździli i szukali po świecie Yeti, Wielkiej Stopy itp. Nigdy nie znaleźli, ale zawsze byli na tropie :D

ocenił(a) serial na 9
aivia

Oni zawsze są na tropie :P

ocenił(a) serial na 9
l578

Nie licz na wnioski pod koniec ;) Ostatnio oglądałam na Nat Geo Wild "Tajemnicze bestie". Facet szukał jakiegoś potwora podobnego do dinozaura. Pojechał do pigmejów i oni mówili, że widzieli kiedyś tego potwora (zapomniałam jak na niego mówili). Ogólnie było to ciekawe, ale pod koniec facet doszedł do wniosku, że był to słoń zanurzony cały w wodzie, a trąba i troszkę głowy wystawały spod tej wody i przypominało to wtedy dinozaura. Tzn. nie było to potwierdzone, że to był słoń, ale mogło tak być.

aivia

Możemy stworzyć własną wikię :P
Temat: Świat realny a świat Mystic Falls :D

ocenił(a) serial na 9
aivia

Wikipedia Bractwa Mystycznego (WBM)

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Jak istaniały na prawdę, to może pare się zachowało :D Np. takich jak Damon xD:D

aivia

Może się nawet razem zbierzemy i wyruszymy całą brygadą naszą na poszukiwania ;D Zaczniemy od źródła, czyli Rumunii. Daleko nie mamy ;D

użytkownik usunięty
Madame_7

Ja jestem za :D

Madame_7

Wampiry w Wenecji - tak to się będzie zwało :)

aivia

Jako że nie wiem jak ale skopiowało mi post, wykorzystam miejsce na pomysł. Czasami padają pytania o jakieś fajne utwory, niekoniecznie związane z VD, w offtopie. Co wy na propozycje, żebym założyła temat ,,Soundtrack Bractwa Mystycznego" i tam mogłybyśmy wrzucać interesujące piosenki. Najpierw pytam tutaj, żeby bez potrzeby nie zaśmiecać forum

ocenił(a) serial na 4
aivia

Myślę, że to ciekawy pomysł. Zgadzacie się dziewczyny?

aivia

Aluzja do mnie np ?;) ;D Jestem za :)

ocenił(a) serial na 9
aivia

Dla mnie ok. ;)

aivia

Ooo, jestem za:)

ocenił(a) serial na 7
aivia

mi tam obojętnie. ; )

użytkownik usunięty
BlueberryMe

Niestety nie należe do Bractwa Mistycznego :( :P ale z chęcią posłucham ciekawych piosenek. To jakie macie propozycje ?:D

użytkownik usunięty

Zawsze możesz poprosić Awodza o przyjęcie :P Ale ostrzegam, nie każdy jest zdolny do przejścia rytuału :D

ocenił(a) serial na 8
aivia

Fajny pomysł, masz moje poparcie.

l578

Wampirów nie było, nie ma i nie będzie;p
Wiecie co? I dobrze ;D Nie chciałabym spotkać upiora na swej drodze.

Madame_7

Taaaa bardzo budujący ten dokument. :p
Za to teraz na Polsacie leci jakiś nowy serial o nieśmiertelnym detektywie. Nie wampirze, ale pooglądam z ciekawości :p

aivia

Na mnie wrażenie zrobiła dzisiejsza nauka. Żeby rozkruszyć kość, zbadać i wiedzieć co człowiek jadł ponad 500 lat temu??? Szok. Chcę mieć tak mózg jak oni ;D Fajną pracę maja.

Madame_7

Pracę to może i fajną, ale podejrzewam, że na studiach mnóstwo ciężkich kolokwiów, laborek etc. A potem w łepetynie wszystkie te informacje muszą złożyć. Też bym chciała taki mózg, bo humanistka jestem, a z chemii to tylko alkohole lubię :P

aivia

Trzeba też po prostu być cierpliwym do tej roboty. U mnie próżno szukać tej cechy. Pracuję jednak nad nią, gdyż potrzebuję jej do swojego przyszłego zawodu ;p

użytkownik usunięty
Madame_7

A jaki to zawód?:P

użytkownik usunięty
Madame_7

Jeszcze ostro biologie musieliby wkuć, której nienawidze, pewnie ze wzgledu na nauczycielke w LO, brr :D te wszystkie tkanki na pamieć itd...ale ogólnie to w sumie też bym chciała odkryć kość co ma z 500 lat :D

użytkownik usunięty
aivia

No masz, widziałam reklamę i chciałam to obejrzeć - zapomniałam.
Trudno, nadrobię to:P

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Ale kogoś takiego, jak Damon na bank chciałabyś spotkać:)

xena_4

O nie nie ;D Bałabym się tego spotkania. Juz sobie je wyobraziłam :
Jadę samochodem, nagle ktoś wpada mi pod koła. Z przerażeniem wysiadam i mówię:
- Kuwa ja pitole, przejechałam gościa
Nagle ten gościu "wraca do życia". Ja na to:
- Aaaaaaaaa!
Biegnę do swojego samochodu, biję rokord na setkę, a tu proszę przede mną moja "ofiara". Patrzy na mnie tymi niebeiskimi oczami, uśmiecha się szelmowsko i mówi :
- Hello, Madame
I wgryza się w szyję.
Nie, nie chciałabym go spotkać ;D

użytkownik usunięty
Madame_7

Ale mogłabyś mu się spodobać i traktowałby Cię jak Elenę :P

No jasne;D Wolałabym być (jeśli coś) w relacjach jakich on jest z Alariciem ;]