Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Mamy 2 tygodnie do kolejnego odcinka, więc zaczęłam oglądać TVD od nowa (przy okazji zasysania, bo na ii tv nie można już liczyć).
I tu takie zdziwko (że nie rzuciłam tego serialu po 1 odcinku xD) zapowiadał się na typowy serial dla nastolatek, a tak się zmienił, nie uważacie? <Wiem, to oczywiste>
Dobrze sobie przypomnieć niektóre wątki i obserwować wzajemne relacje bohaterów od nowa xD
Cieszę się, że jednak Elena nie jest taka głupia jak w 1 tomie książki (może w dalszych tomach jej postać zmieniła się na lepsze).

Marelciaaa

Ja też zaczęłam oglądać ponownie od pierwszego odcinka i faktycznie, serial wydawałby się na pierwszy rzut bardzo banalny, ale na szczęście spotkała nas miła niespodzianka.

ocenił(a) serial na 9
Marelciaaa

dlaczego następny odcinek dopiero za 2 tygodnie?

ocenił(a) serial na 4
oliaa1

Podobno z powodu ferii zimowych.

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Jakis film gówniany w 2 częściach mają puścić na CW...
Babole;)

ocenił(a) serial na 9
oliaa1

Film Chace'a Crawforda.

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 7
Marelciaaa

Ja tam się nawet cieszę, że jest przerwa, może zdamy sesję :)

Psia_Jucha

A potem wchodzimy za 2 tyg na transmisje na żywo a tam du*a - nie można oglądać bo zablokowali. xD

ocenił(a) serial na 4
Marelciaaa

Sprawdzam codziennie strony z emicjami na zywo i na razie to wszystko dziala. Jak w koncu cos szlag trafi, to dam od razu znac.

xena_4

Będziemy wdzięczni, choć mam nadzieję, że nic takiego nie będzie miało miejsca, ale patrząc na teraźniejszą sytuację wszystkiego można się spodziewać.;/

ocenił(a) serial na 4
Marelciaaa

Wiesz co jest w tym wszystkim najdziwniejsze? Bedac w Anglii, zaczelam rozpytywac otoczenie, co sadza o tej sprawie z ACTA. I jestem w szoku. Anglicy oczywiscie nic nie wiedza (u nich normalka, bo jak zawsze panuje tam ciemnota). Pytalam tez jedna Litwinke i Slowaka - tez nic nie wiedza (patrzyli na mnie, jak na kosmite, nie rozumiejac, na czym polegalo zagrozenie). Jeszcze wiekszy szok - Polacy. Wyobraz sobie te ich odpowiedzi: "Cos tam slyszalam, ale to nic takiego", "A co to jest ACTA?", " Nic na ten temat nie wiem".... itp... Kurde, az tak ludzie maja w dupie to wszystko?

xena_4

OMG,aż taka ignorancja?
Zaczynam się bać,udziela mi się ta atmosfera..

xena_4

Ja się zastanawiam czy iść do miasta protestować. Zobaczymy, im więcej tym weselej, popytam jeszcze znajomych czy idą.

ocenił(a) serial na 10
Marelciaaa

Ludzie nic nie wiedzieli, bo wszystkie rozmowy toczyły się cichcem. To skandal, że rząd ma zamiar pojąć taką decyzję nie biorąc pod uwagę opinii ludzi! Wal się ACTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
natalia58

http://www.petycje.pl/8316 podpisujcie się pod petycją!!!

natalia58

To po prostu chore co się dzieje. I gdyby nie anonimowi to byśmy nic nie wiedzieli. Dobrze, że hakują strony "góry", jak wyjdą ludzie na ulice to może da im to do myślenia.

natalia58

Myślicie, że będzie można ściągać seriale pomimo ACTA?

ocenił(a) serial na 10
Ewodia

Jeśli ta ustawa wejdzie w życie to wszystkie takie strony będą poblokowane. Jeśli będziesz robiła coś takiego grozi ci odcięcie od netu, grzywna, a nawet więzienie

ocenił(a) serial na 10
Ewodia

Wtedy o nowych odcinkach VD w sieci możemy zapomnieć.

natalia58

To chore... Bo niby jak mamy mieć dostęp do zagranicznych seriali.

ocenił(a) serial na 10
Ewodia

Polska to zacofany kraj. 3 sezon będziemy chyba mieli za 2 lata. Chociaż VD leci na kanale n premium. Mam nadzieję, że Tusk nie jest głupi i tego nie podpisze.

ocenił(a) serial na 4
natalia58

Do podpisania juz jest przydzielony minister spraw zagranicznych.

xena_4

A gdzie można oglądać seriale na żywo.

ocenił(a) serial na 4
Ewodia

t v p c.com (bez spacji).

użytkownik usunięty
natalia58

Boję się, że TVD już nie obejrzymy:(

ocenił(a) serial na 7

no niestty, już większość większych stron z których można było ściągać jest poblokowna.
Taki to nasz kraj, pakujcie manatki, póki jesteście młodzi i uciekajcie stąd...

użytkownik usunięty
orianne

Nie miałam na myśli ściągania, to już jest raczej pewne.. Boję się o oglądanie na żywo:/

ocenił(a) serial na 7

na żywo? jedynie w tv. na produkcji trzeba zarobić więc Ci producenci raczej nie puszczą serialu w necie, póki nie wykupią go stacje telewizyjne i wydadzą na dvd.
Także możemy się już pożegnać z TVD na bieżąco.

ocenił(a) serial na 4
orianne

Ja już dawno uciekłam. Teraz jestem w Anglii i liczę na Camerona, że będzie przeciwko ACTA, jak wcześniej był przeciwko walucie Euro (od tamtego czasu jest moim bohaterem).

ocenił(a) serial na 7
xena_4

xena zazdroszczę, że nie mieszkasz w tym poronionym kraju.
ale spokojnie... jeszcze kilka miesięcy i też mnie tu nie będzie.
Jedyna ta myśl pozwala jeszcze normalnie w tym chorym państwie funkcjonować.

orianne

To będzie straszne. :(
Po jakim czasie od emisji TVD wychodzi na DVD? Oglądam więcej, ale to mój ulubiony serial.

Jakie serwisy do ściągania zablokowano?

ocenił(a) serial na 4
orianne

Ja wyjechałam w 2006 roku i zdążyłam kilka razy zmienić miasto (i pracę). Nie żałuję tej decyzji.

xena_4

Oj tam, oj tam, żaden naród nie potrafi się tak zjednoczyć w tydzień na facebooku jak nasz <hahaha> :)

ocenił(a) serial na 7
Marelciaaa

to fakt, kocham Polskę jako ojczyznę ale nie państwo.
trzeba całkowitej zmiany rządu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Marelciaaa

myślicie, że będą jakoś namierzać osoby, które będą coś ściągać z zza granicznych torrentów?

użytkownik usunięty
Ewodia

http://www.komputerswiat.pl/media/2012/24/2212860/acta-wie-ze-paczysz.jpg :P
Generalnie nie wyobrażam sobie tego, miejsc w więzieniach zabraknie;p

Ciepło, sucho, obiadek, tv, czego chcieć więcej <hahaha> xD
"Kto nie skacze ten za ACTA, hop! hop!, hop!" ;)))))))))