Mamy 2 tygodnie do kolejnego odcinka, więc zaczęłam oglądać TVD od nowa (przy okazji zasysania, bo na ii tv nie można już liczyć).
I tu takie zdziwko (że nie rzuciłam tego serialu po 1 odcinku xD) zapowiadał się na typowy serial dla nastolatek, a tak się zmienił, nie uważacie? <Wiem, to oczywiste>
Dobrze sobie przypomnieć niektóre wątki i obserwować wzajemne relacje bohaterów od nowa xD
Cieszę się, że jednak Elena nie jest taka głupia jak w 1 tomie książki (może w dalszych tomach jej postać zmieniła się na lepsze).
Ja też zaczęłam oglądać ponownie od pierwszego odcinka i faktycznie, serial wydawałby się na pierwszy rzut bardzo banalny, ale na szczęście spotkała nas miła niespodzianka.
Sprawdzam codziennie strony z emicjami na zywo i na razie to wszystko dziala. Jak w koncu cos szlag trafi, to dam od razu znac.
Będziemy wdzięczni, choć mam nadzieję, że nic takiego nie będzie miało miejsca, ale patrząc na teraźniejszą sytuację wszystkiego można się spodziewać.;/
Wiesz co jest w tym wszystkim najdziwniejsze? Bedac w Anglii, zaczelam rozpytywac otoczenie, co sadza o tej sprawie z ACTA. I jestem w szoku. Anglicy oczywiscie nic nie wiedza (u nich normalka, bo jak zawsze panuje tam ciemnota). Pytalam tez jedna Litwinke i Slowaka - tez nic nie wiedza (patrzyli na mnie, jak na kosmite, nie rozumiejac, na czym polegalo zagrozenie). Jeszcze wiekszy szok - Polacy. Wyobraz sobie te ich odpowiedzi: "Cos tam slyszalam, ale to nic takiego", "A co to jest ACTA?", " Nic na ten temat nie wiem".... itp... Kurde, az tak ludzie maja w dupie to wszystko?
Ja się zastanawiam czy iść do miasta protestować. Zobaczymy, im więcej tym weselej, popytam jeszcze znajomych czy idą.
Ludzie nic nie wiedzieli, bo wszystkie rozmowy toczyły się cichcem. To skandal, że rząd ma zamiar pojąć taką decyzję nie biorąc pod uwagę opinii ludzi! Wal się ACTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To po prostu chore co się dzieje. I gdyby nie anonimowi to byśmy nic nie wiedzieli. Dobrze, że hakują strony "góry", jak wyjdą ludzie na ulice to może da im to do myślenia.
Jeśli ta ustawa wejdzie w życie to wszystkie takie strony będą poblokowane. Jeśli będziesz robiła coś takiego grozi ci odcięcie od netu, grzywna, a nawet więzienie
Polska to zacofany kraj. 3 sezon będziemy chyba mieli za 2 lata. Chociaż VD leci na kanale n premium. Mam nadzieję, że Tusk nie jest głupi i tego nie podpisze.
no niestty, już większość większych stron z których można było ściągać jest poblokowna.
Taki to nasz kraj, pakujcie manatki, póki jesteście młodzi i uciekajcie stąd...
Nie miałam na myśli ściągania, to już jest raczej pewne.. Boję się o oglądanie na żywo:/
na żywo? jedynie w tv. na produkcji trzeba zarobić więc Ci producenci raczej nie puszczą serialu w necie, póki nie wykupią go stacje telewizyjne i wydadzą na dvd.
Także możemy się już pożegnać z TVD na bieżąco.
Ja już dawno uciekłam. Teraz jestem w Anglii i liczę na Camerona, że będzie przeciwko ACTA, jak wcześniej był przeciwko walucie Euro (od tamtego czasu jest moim bohaterem).
xena zazdroszczę, że nie mieszkasz w tym poronionym kraju.
ale spokojnie... jeszcze kilka miesięcy i też mnie tu nie będzie.
Jedyna ta myśl pozwala jeszcze normalnie w tym chorym państwie funkcjonować.
To będzie straszne. :(
Po jakim czasie od emisji TVD wychodzi na DVD? Oglądam więcej, ale to mój ulubiony serial.
Jakie serwisy do ściągania zablokowano?
Ja wyjechałam w 2006 roku i zdążyłam kilka razy zmienić miasto (i pracę). Nie żałuję tej decyzji.
Oj tam, oj tam, żaden naród nie potrafi się tak zjednoczyć w tydzień na facebooku jak nasz <hahaha> :)
to fakt, kocham Polskę jako ojczyznę ale nie państwo.
trzeba całkowitej zmiany rządu.
http://www.komputerswiat.pl/media/2012/24/2212860/acta-wie-ze-paczysz.jpg :P
Generalnie nie wyobrażam sobie tego, miejsc w więzieniach zabraknie;p